Reportaj cu romani, spaima Europei: "Am furat in Grecia, in Franta, dar aici in Anglia e o tara in care faci banii mai usor"

×
Codul embed a fost copiat

Publicatia britanica Sunday Express scrie ca strazile din Marea Britanie sunt maturate de un val de criminalitate si citeaza in acest sens un reportaj realizat de televiziunea Channel 5, care prezinta  metodele infractorilor cu ajutorul unui .. roman.

Una din principalele metode ale hotilor, se afirma in reportaj, este folosirea unui dispozitiv electronic de bruiaj - un asa numit "jammer". Acest gadget blocheaza semnalul electronic de la brelocul cheilor catre sistemul automat de inchidere a masinii. In acest fel, masina ramane descuiata, iar dupa plecarea proprietarului, hotul este liber sa foloseasca masina fara sa se declanseze alarma.

In programul difuzat de televiziunea Channel 5, care se numeste "Marele Furt Auto", a fost prezentat un interviu cu un hot care a demonstrat cat de usor se pot fura masinile. Hotul este roman si sustine ca il cheama Mikki. Aparatura cu care este dotat a adus-o tocmai din Romania, mai scrie Sunday Express, care citeaza Channel 5.

Citește și
romi
Povestea suedezilor care ajuta un cuplu de cersetori romani de etnie roma sa-si cumpere casa
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Desi traieste in Liverpool, Mikki se lauda ca ar fi furat masini din mai multe tari europene: "Am fost in Germania, am furat si-acolo. Am furat in Grecia, in Franta, dar aici in Anglia e o tara in care faci banii mai usor."

Iar cu ajutorul acestei tehnici de bruiaj a inchiderii electronice a unei masini, el poate "produce" intre 600 si 700 de lire sterline pe zi.

"Daca gasesti 2-3 telefoane, ai facut imediat cateva sute de lire. E si mai usor de furat aicea. Intr-o zi pot sa fac si 600 - 700 de lire. Pot si dintr-o masina sa-mi iau 3.000. Fac lucrul asta de vreo .. 4 ani de zile, ca daca nu eram bun sau nu ma pricepeam, pana acuma ma lua politia. Si cred ca sunt unul dintre cei mai buni hoti." - mai spune romanul. Toti banii pe care ii castiga in acest mod ii trimite acasa in Romania, la familia sa, care construieste ... o vila.

Politia ii sfatuieste pe cetateni sa fie foarte atenti la astfel de persoane si sa stea cat mai aproape de masina atunci cand o incuie, sa asculte zgomotul care confirma inchiderea usilor si sa urmareasca aprinderea farurilor.

Romani acuzati de viol in grup, in Italia

Insa nu doar Marea Britanie este cu ochii pe imigrantii romani. Recent (august 2014), in Italia, trei imigranti romani au fost arestati sub acuzatia ca au sechestrat-o si au violat-o pe o femeie de origine etiopiana, relateaza site-ul TGcom24.it. Cei trei barbati, in varsta de 37 de ani, 38 de ani si 41 de ani, au fost arestati in Tivoli, o suburbie a Romei, cu acuzatia de violente sexuale de grup, sechestrare de persoane si vatamare corporala.

Ei sunt acuzati ca au acostat-o pe o femeie in varsta de 47 de ani, de origine etiopiana, pe care au sechestrat-o si au violat-o in locuinta unuia dintre ei.

Femeia a reusit sa scape si a alertat autoritatile.

CITITI SI: "Vrem sa demonstram ca vor sa munceasca''. Ce idee a avut un om de afaceri pentru cersetorii romani din Suedia

Numarul romanilor si bulgarilor angajati in M.Britanie a crescut in al doilea trimestru al lui 2014

Numarul romanilor si bulgarilor angajati in Marea Britanie in perioada aprilie-iunie a crescut cu aproximativ 10 la suta comparativ cu primele trei luni ale anului, arata cifrele oficiale, citate recent de Daily Mail, in editia electronica, conform Mediafax. In total, 153.000 de romani si bulgari au fost angajati in Marea Britanie in al doilea trimestru al anului, dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii pentru cetatenii celor doua tari, a precizat Biroul National de Statistica (ONS).

Aceasta reprezinta o crestere de 13.000 de persoane comparativ cu primele trei luni ale anului si o crestere de 9.000 fata de ultimul trimestru al lui 2013. Restrictiile pe piata muncii au fost ridicate pentru romani si bulgari la 1 ianuarie 2014, generand ingrijorare privind un aflux de imigranti din cele doua tari. Guvernul britanic a fost criticat pentru ca nu a oferit o estimare a numarului de imigranti din cele doua tari, dupa ridicarea restrictiilor. Insa premierul David Cameron a venit cu noi masuri la sfarsitul lui 2013 pentru a-i asigura pe britanici ca imigrantii din UE nu pot cere beneficii sociale in primele trei luni de sedere in Marea Britanie.

In plus, toti cei care vor fi gasiti cersind sau dormind pe strazi vor putea fi deportati si intrarea lor pe teritoriul britanic va putea fi interzisa timp de cel putin 12 luni, cu exceptia situatiei in care au un motiv intemeiat, respectiv un loc de munca.

Numarul imigrantilor romani in Olanda s-a dublat in prima jumatate a lui 2014 fata de anul trecut

Numarul imigrantilor in Olanda a crescut cu 8.600 in prima jumatate a acestui an, pana la 76.000, cel mai mare grup de imigranti provenind din Polonia (peste 100.000 de persoane), iar numarul romanilor s-a dublat si a ajuns la 2.300 in aceeasi perioada, relateaza site-ul DutchNews.nl. Potrivit acestor date, prezentate luni de catre Biroul Central de Statistica (CBS), numarul persoanelor care pleaca din Olanda a ramas stabil, la 64.000 de persoane, imigratia neta fiind de 12.000 de persoane.

Cel mai mare grup de imigranti a venit din Polonia, numarul polonezilor care traiesc in Olanda depasind 100.000 de persoane. Cei mai multi dintre ei (70%) vin in Olanda la munca, in principal in domeniile constructiilor si agriculturii. Aproximativ jumatate dintre polonezi stau in Olanda aproximativ zece ani, dupa care pleaca, potrivit CBS.

Numarul romanilor care a venit in Olanda in prima jumatate a lui 2014 s-a dublat si a ajuns la 2.300 de persoane, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Numarul imigrantilor bulgari a ramas stabil, la aproximaiv 2.000 de persoane, potrivit aceleiasi surse.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
"Vrem sa demonstram ca vor sa munceasca''. Ce idee a avut un om de afaceri pentru cersetorii romani din Suedia

Un om de afaceri suedez s-a gandit sa le dea o sansa cersetorilor din orasul lui, care sunt, majoritatea, romani. In loc sa ceara bani, acestia vor vinde niste insigne cu textul ''nu sunt cersetor'' si vor pastra o parte din suma.

Povestea suedezilor care ajuta un cuplu de cersetori romani de etnie roma sa-si cumpere casa
Povestea suedezilor care ajuta un cuplu de cersetori romani de etnie roma sa-si cumpere casa

Un cuplu suedez din oraselul Jönköping a decis sa ajute un cuplu de cersetori romani de etnie roma sa-si cumpere casa, relateaza site-ul TheLocal.se.

Liderul extremistilor britanici de la UKIP, Nigel Farage, a recunoscut ca are o
Liderul extremistilor britanici de la UKIP, Nigel Farage, a recunoscut ca are o "problema uriasa" cu Romania

Liderul UKIP Nigel Farage a declarat joi ca are o "probelma uriasa" cu Romania, alimentand acuzatii de rasism adresate formatiunii eurofobe pe care o conduce.

Cum se traduce in cifre isteria anti-romaneasca a englezilor, dupa ridicarea restrictiilor de munca. Primele date, publicate
Cum se traduce in cifre isteria anti-romaneasca a englezilor, dupa ridicarea restrictiilor de munca. Primele date, publicate

140.000 de romani si bulgari au fost integrati in campul muncii din Marea Britanie in primele trei luni dupa ce autoritatile britanice au ridicat, la inceputul lui 2014, restrictiile de pe piata muncii.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.