Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

“Putin e tatucul nostru, locuieste chiar langa noi”. Vecinii presedintelui rus nu au canalizare sau podele

satul de lanca vila lui Putin

Postul de radio independent Svoboda, afiliat la reteaua “Europa Libera”, a realizat un reportaj acasa la vecinii liderului rus - si a descoperit ca unii dintre acestia traiesc mai degraba intr-un ghettou.

Atunci cand nu sta la Kremlin, Vladimir Putin foloseste resedinta din Novo Ogariovo, o suburbie a Moscovei – un palat tarist reamenajat in anii ’50, inconjurat de un gard inalt de 6 metri si unde liderul rus a petrecut tot mai mult timp in ultimii ani, pentru a evita traficul din capitala. In apropierea acesteia si-au ridicat case impunatoare si alti oficiali de prim-rang si vedete din show-biz-ul rusesc, dar la doi pasi de gardul vilei lui Putin incepe si un sat saracacios, Barvihinskaia.

Aici traiesc, potrivit Radio Svoboda, circa 20 de familii. Cei mai prosperi stau in grajdurile fostului palat tarist, cei mai sarmani, in cocioabe din tabla ondulata. “Nu avem fundatie la casa”, povesteste o locatara, vecina aproape cu gardul vilei prezidentiale. “Podeaua e doar o placa mare de lemn pusa pe jos. Primavara e igrasie, toamna ne mananca tantarii”. Printre case sunt masini abandonate in care si-au facut adapostul pisicile vagaboande iar singura sursa de aprovizionare a oamenilor din Barvihinskaia e un mic magazin satesc.

Citeste si: Cine este fiica cea mare a lui Putin. Informatiile publicate de jurnalistii unui saptamanal rus de opozitie

Fostele grajduri au fost transformate in imobile de locuit in perioada comunista, iar oamenii au fost mutati aici desi nu exista, de pilda, canalizare - si nici pana acum nu exista. Inca din anii ’80,localnicilor li s-a promis relocare, dar , spun ei, niciodata nu s-a facut nimic concret. Satenii, majoritatea varstnici, spun ca ii trimit din cand in cand petitii presedintelui. “Facem cu mana elicopterelor, dar cine ne ascult?”, spune o batrana. “Dar Putin e tatucul noastru, care sta chiar langa noi, gard in gard”, rade femeia.

 

Sursa: Radio Svoboda / , Data publicarii: 17 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Vladimir Putin, vila, Moscova, vecini, saracie, resedinta, Rusia,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed