“Putin e tatucul nostru, locuieste chiar langa noi”. Vecinii presedintelui rus nu au canalizare sau podele

Ultimul update: Duminica 20 Martie 2016 07:13
Data publicarii: Joi 17 Martie 2016 12:46
Categorie: Stirileprotv iti recomanda
satul de lanca vila lui Putin

Postul de radio independent Svoboda, afiliat la reteaua “Europa Libera”, a realizat un reportaj acasa la vecinii liderului rus - si a descoperit ca unii dintre acestia traiesc mai degraba intr-un ghettou.

Atunci cand nu sta la Kremlin, Vladimir Putin foloseste resedinta din Novo Ogariovo, o suburbie a Moscovei – un palat tarist reamenajat in anii ’50, inconjurat de un gard inalt de 6 metri si unde liderul rus a petrecut tot mai mult timp in ultimii ani, pentru a evita traficul din capitala. In apropierea acesteia si-au ridicat case impunatoare si alti oficiali de prim-rang si vedete din show-biz-ul rusesc, dar la doi pasi de gardul vilei lui Putin incepe si un sat saracacios, Barvihinskaia.

Aici traiesc, potrivit Radio Svoboda, circa 20 de familii. Cei mai prosperi stau in grajdurile fostului palat tarist, cei mai sarmani, in cocioabe din tabla ondulata. “Nu avem fundatie la casa”, povesteste o locatara, vecina aproape cu gardul vilei prezidentiale. “Podeaua e doar o placa mare de lemn pusa pe jos. Primavara e igrasie, toamna ne mananca tantarii”. Printre case sunt masini abandonate in care si-au facut adapostul pisicile vagaboande iar singura sursa de aprovizionare a oamenilor din Barvihinskaia e un mic magazin satesc.

Citeste si: Cine este fiica cea mare a lui Putin. Informatiile publicate de jurnalistii unui saptamanal rus de opozitie

Fostele grajduri au fost transformate in imobile de locuit in perioada comunista, iar oamenii au fost mutati aici desi nu exista, de pilda, canalizare - si nici pana acum nu exista. Inca din anii ’80,localnicilor li s-a promis relocare, dar , spun ei, niciodata nu s-a facut nimic concret. Satenii, majoritatea varstnici, spun ca ii trimit din cand in cand petitii presedintelui. “Facem cu mana elicopterelor, dar cine ne ascult?”, spune o batrana. “Dar Putin e tatucul noastru, care sta chiar langa noi, gard in gard”, rade femeia.

satul de lanca vila lui Putin Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Radio Svoboda

Putin, dat in judecata pentru ca i-ar fi acordat ginerelui 1,5 miliarde de euro din bani publici. Cine a depus plangerea

Putin, dat in judecata pentru ca i-ar fi acordat ginerelui 1,5 miliarde de euro din bani publici. Cine a depus plangerea

coreea de nord, jurnalista, Suki Kim

Jurnalista care a petrecut sub acoperire 6 luni în Coreea de Nord: "Este cel mai trist loc din lume"

Analiză Washington Post. Este America în pragul unui război nuclear cu Coreea de Nord?

Cum se pregătesc miliardarii planetei de Apocalipsă

sarma ghimpata,

Cum a schimbat sârma ghimpată Vestul sălbatic al Americii

Primarul care s-a deghizat în om al străzii pentru un experiment. ”Am fost șocat”

60 de grade Celsius, la nivelul asfaltului. Temperatura înregistrată într-un frigider de magazin