Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Un gigant marin surprins pentru prima data de camera de filmat, in mediul natural. VIDEO

peste vasla

Uriasul peste vasla, cel mai mare peste osos in viata, a fost, in sfarsit, surprins de camera in mediul sau natural.

Biologii marini de la Universitatea de Stat din Louisiana au filmat pestele misterios in urma unui parteneriat cu o companie de forari, in Golful Mexicului.

Oamenii de stiinta au folosit dispozitivele companiei de forari si au tinut sub observatie pestele vasla intre 2008 si 2011, potrivit Pete Thomas Outdoors.

peste vasla

Pestele gigantic a fost descoperit in 1772 de catre biologul norvegian Peter Ascanius. A primit numele stiintific Regalecus Glesne, dar pestele este cunoscut si sub numele de Regele heringilor, pestele vasla de Pacific sau pestele panglica.

Pestele vasla filmat are aproximativ 2,5 metri, dar cel mai mare exemplar gasit vreodata avea 8 metri. Totusi, specialistii cred ca acest peste ajunge si la 15 metri si la 275 de kilograme.

Asemenea altor creaturi misterioase, pestele vasla a inspirat mai multe povesti cu monstri marini.

Motivul pentru care pestele vasla nu a fost surprins camera niciodata este acela ca traieste la mare adancine - intre 200 de metri si un kilometru.

Oamenii de stiinta nu stiu foarte multe despre acest peste. A fost studiat doar cand a fost adus de valuri la tarm, mort sau pe moarte. Cum aceasta specie a fost semnalata in mai multe locuri, se crede ca traieste in adancuri in mai toate marile si oceanele globului.

 

 

Sursa: / Pete Thomas Outdoors, Data publicarii: 10 Iunie 2013
Citeste mai multe despre: peste vasla, pestele vasla, biologi marini, Louisiana,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed