Un asteroid de marimea unei balene trece duminica pe langa Pamant. Specialistii NASA spun ca NU exista riscul unui impact

Asteroid

Un asteroid de marimea unei balene va trece duminica pe langa Pamant, la o distanta de zece ori mai mica decat cea dintre Terra si Luna, si va putea fi vazut si de astronomii amatori, folosind telescoape neprofesionale.

Asteroidul 2014RC, cu un diametru de 20 de metri, va trece duminica seara, la ora 22.18 (ora Romaniei) pe deasupra Noii Zeelande, la o altitudine de 40.000 de kilometri, iar specialistii Agentiei spatiale americane (NASA) spun ca nu va lovi Pamantul.

Obiectul spatial se va intersecta insa cu orbita Pamantului din nou, in viitor, potrivit astronomilor. Specialistii spun ca orbita asteroidului este situata destul de aproape de centura de comunicatii a Terrei, alcatuita din satelitii meteo si de telecomunicatii, care se afla la o altitudine de 36.000 de kilometri. 2014RC a fost descoperit pe 31 august, de programul Catalina Sky Survey de langa Tucson, Arizona si confirmat a doua zi de observatiile facute de telescopul Pan-Starrs 1 din Hawaii. Astronomii i-au determinat diametrul analizand cantitatea de lumina reflectata de pe suprafata sa.

Traseul sau va fi monitorizat in viitor de programul special al NASA, dar deocamdata nu exista nicio informatie care sa sustina posibilitatea unui impact devastator. Un alt asteroid, 2014 EC, de marimea unui autobuz, a trecut la o distanta de 61.637 de kilometri de Terra in martie.

NASA monitorizeaza in prezent aproximativ 1.400 de asteroizi cu potential catastrofal pentru Terra, calculandu-le orbitele pentru a afla probabilitatea de impact si momentul viitoarelor intersectari cu orbita Pamantului. Pericolul unui impact este destul de major, fizicianul american si fost astronaut Edward Tsang "Ed" Lu descriind situatia ca pe o "ruleta cosmica" si sustinand ca doar "norocul chior" a salvat umanitatea de un cataclism provocat de asteroizi.

Citește și
dinozauri
Disparitia dinozaurilor de pe Pamant a fost "un mare ghinion". Concluzia unui nou studiu lanseaza o teorie controversata
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”
Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Cercetatori:
Cercetatori: "Omenirea ar putea fi stearsa de pe fata Pamantului de un asteroid". Cand ar putea avea loc impactul

Asteroidul cu numele "1950 DA" ar putea lovi Pamantul in anul 2880, cand ar putea provoca tsunami-uri de proportii, dar si schimbari dramatice in clima planetei, sustin oamenii de stiinta.

Disparitia dinozaurilor de pe Pamant a fost
Disparitia dinozaurilor de pe Pamant a fost "un mare ghinion". Concluzia unui nou studiu lanseaza o teorie controversata

Dinozaurii au fost stersi de pe fata Pamantului din cauza exploziei unui asteroid, chiar cand specia lor era foarte vulnerabila. Aceasta este principala concluzie a unui nou studiu, realizat de mai multi experti din Marea Britanie, SUA si Canada.

Asteroidul
Asteroidul "Bestia" a trecut, duminica, pe langa Pamant. Daca ar fi lovit planeta noastra, consecintele ar fi fost dramatice

Un asteroid de dimensiuni considerabile, poreclit "Bestia" de astronomi, a trecut duminica pe langa planeta noastra.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.