INTERVIU STIRILE PROTV cu cercetatorii care au descoperit "aura mortii". Cum vor trata imbatranirea

×
Codul embed a fost copiat

Descoperire importanta la Londra. Cu cateva ore inainte de moarte, organismele cu aceeasi structura nervoasa ca omul incep sa emita un fascicul de lumina albastra, sustin cercetatorii.

Ei au efectuat primul studiu de laborator, care a demonstrat ca asa-zisa "aura a mortii" are un substrat stiintific. Coordonatorul proiectului a declarat pentru Stirile PROTV ca urmatoarele teste vor avea drept scop detectia unor crize majore, care pun in pericol viata omului - atacul cerebral de cord sau colapsul diabetic.

Testul-pilot a aratat cum organismele vii studiate genereaza o lumina albastra cu cateva ore inainte de moarte. Atunci cand miscarea inceteaza, dispare si fascicolul.

Cassandra Coburn, cercetator: Am lucrat patru ani la acest proiect. Asta am ajuns sa descoperim fenomenul fluorescentei, din apropierea mortii.

Reporter: Chiar ar putea fi aceasta amprenta distincta a mortii?

Citește și
arheologi, sapaturi, ruine
Arheologii au descoperit primul calendar din lume. "Are o vechime de peste 10.000 de ani"
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Cassandra Coburn, cercetator: Este cu siguranta un semn al mortii. Este prima oara cand cineva a "aratat" moartea unui asemenea organism. Urmatorul pas ar fi sa "tratam" imbatranirea si sa incetinim procesul mortii.

Ar putea fi prima dovada palpabila, greu de contestat ca moartea, vazuta de multe religii ale lumii drept o descarcare de energie, poate fi surprinsa de aparate. Dupa acest succes, cercetatorii de la Londra au anuntat ca vor incepe in august o noua serie de teste de laborator. O parte sunt analizele de biorezonanta, folosite de zeci de ani in terapiile alternative.

Este un dispozitiv care scaneaza modificarile care au loc in campul electromagnetic al organismului. Practic obtinem o imagine a ceea ce este echilibrat si ce este perturbat.

Iar odata ce testul arata in care organe se produc dereglari poti incepe un tratament, inainte ca boala sa se vada. La Londra, oamenii de stiinta au demonstrat ca imbatranirea poate fi reperata la nivel celular. Oxigenarea celulelor scade treptat si are loc o descarcare de calciu care se propaga in corp - aceasta ar fi "raza mortii".

"Ce arata acest studiu este ca in apropierea mortii, a descompunerii biologice a structurii noastre, apar niste fenomene, niste descompuneri celulare in urma carora se elibereaza niste substante care analizate cu un anumit de aparatura par fosforescente. Aceasta raza a mortii in realitate este un fenomen biochimic", spune doctorul Andreea Dragomirescu, specialist in terapii alternative.

Finalitatea unor astfel de studii nu este doar de a detecta aripa mortii. In timp, se doreste anticiparea unor evenimente cu potential letal, pentru organismul uman, precum un infarct sau un accident vascular. Ganditi-va cum ar fi sa stim dinainte, pe baza unor procese chimice detectate, exact de ce manevre medicale este nevoie.

"Sunt implicatii majore pentru tratamentul atacurilor cerebrale. Modul cum moare creierul uman dupa un AVC este identic cu felul in care moare acest vierme", sustine Cassandra Coburn, cercetator.

Studiul facut la University College of London e finantat de Uniunea Europeana si entitati private. Pana la aplicarea medicala a descoperirii mai avem de asteptat cel putin 5 ani.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Anuntul neasteptat al unor arheologi din Israel:
Anuntul neasteptat al unor arheologi din Israel: "Am descoperit palatul regelui David"

O echipa de arheologi israelieni sustine ca a descoperit ruinele unui sit mentionat in Biblie.

Arheologii au descoperit primul calendar din lume.
Arheologii au descoperit primul calendar din lume. "Are o vechime de peste 10.000 de ani"

Arheologii au aflat date esentiale despre un sit descoperit in nordul Scotiei. Ruinele au o vechime de 10.000 de ani si reprezinta cel mai vechi calendar din istoria omenirii.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.