INTERVIU STIRILE PROTV cu cercetatorii care au descoperit "aura mortii". Cum vor trata imbatranirea

Ultimul update: Luni 29 Iulie 2013 06:56
Data publicarii: Vineri 26 Iulie 2013 20:12
Categorie: Stiinta

Descoperire importanta la Londra. Cu cateva ore inainte de moarte, organismele cu aceeasi structura nervoasa ca omul incep sa emita un fascicul de lumina albastra, sustin cercetatorii.

Ei au efectuat primul studiu de laborator, care a demonstrat ca asa-zisa "aura a mortii" are un substrat stiintific. Coordonatorul proiectului a declarat pentru Stirile PROTV ca urmatoarele teste vor avea drept scop detectia unor crize majore, care pun in pericol viata omului - atacul cerebral de cord sau colapsul diabetic.

Testul-pilot a aratat cum organismele vii studiate genereaza o lumina albastra cu cateva ore inainte de moarte. Atunci cand miscarea inceteaza, dispare si fascicolul.

Cassandra Coburn, cercetator: Am lucrat patru ani la acest proiect. Asta am ajuns sa descoperim fenomenul fluorescentei, din apropierea mortii.

Reporter: Chiar ar putea fi aceasta amprenta distincta a mortii?

Arheologii au descoperit primul calendar din lume. "Are o vechime de peste 10.000 de ani"

Cassandra Coburn, cercetator: Este cu siguranta un semn al mortii. Este prima oara cand cineva a "aratat" moartea unui asemenea organism. Urmatorul pas ar fi sa "tratam" imbatranirea si sa incetinim procesul mortii.

Ar putea fi prima dovada palpabila, greu de contestat ca moartea, vazuta de multe religii ale lumii drept o descarcare de energie, poate fi surprinsa de aparate. Dupa acest succes, cercetatorii de la Londra au anuntat ca vor incepe in august o noua serie de teste de laborator. O parte sunt analizele de biorezonanta, folosite de zeci de ani in terapiile alternative.

Este un dispozitiv care scaneaza modificarile care au loc in campul electromagnetic al organismului. Practic obtinem o imagine a ceea ce este echilibrat si ce este perturbat.

Iar odata ce testul arata in care organe se produc dereglari poti incepe un tratament, inainte ca boala sa se vada. La Londra, oamenii de stiinta au demonstrat ca imbatranirea poate fi reperata la nivel celular. Oxigenarea celulelor scade treptat si are loc o descarcare de calciu care se propaga in corp - aceasta ar fi "raza mortii".

"Ce arata acest studiu este ca in apropierea mortii, a descompunerii biologice a structurii noastre, apar niste fenomene, niste descompuneri celulare in urma carora se elibereaza niste substante care analizate cu un anumit de aparatura par fosforescente. Aceasta raza a mortii in realitate este un fenomen biochimic", spune doctorul Andreea Dragomirescu, specialist in terapii alternative.

Finalitatea unor astfel de studii nu este doar de a detecta aripa mortii. In timp, se doreste anticiparea unor evenimente cu potential letal, pentru organismul uman, precum un infarct sau un accident vascular. Ganditi-va cum ar fi sa stim dinainte, pe baza unor procese chimice detectate, exact de ce manevre medicale este nevoie.

"Sunt implicatii majore pentru tratamentul atacurilor cerebrale. Modul cum moare creierul uman dupa un AVC este identic cu felul in care moare acest vierme", sustine Cassandra Coburn, cercetator.

Studiul facut la University College of London e finantat de Uniunea Europeana si entitati private. Pana la aplicarea medicala a descoperirii mai avem de asteptat cel putin 5 ani.

Anuntul neasteptat al unor arheologi din Israel:

Anuntul neasteptat al unor arheologi din Israel: "Am descoperit palatul regelui David"

asteroid

Oamenii de știință confirmă: Primul asteroid interstelar, observat în apropierea Pământului

Descoperire "norocoasă" făcută de 2 detectorişti, în Gorj. Câţi bani ar putea primi de la stat

Realitatea virtuală, folosită pentru a depista anxietatea și depresia tinerilor, în Anglia

Emiratele Arabe Unite vor să colonizeze planeta Marte în următorii ani

Laponia, lovită de un meteorit. "Strălucea ca 100 de luni, apoi a explodat"

Studiu: stăpânii de câini sunt mult mai sănătoşi decât cei care nu au animale

ciclon

Pentru câteva sute de euro, îți poți cumpăra un ciclon cu numele tău. Exemplul lui Olaf

Cercetătorii avertizează. Aceste orașe vor fi grav afectate în viitor de topirea ghețarilor

NASA face un anunț foarte important despre viața extraterestră

Pilula digitală, soluția care poate trata schizofrenia sau depresia

O exoplanetă care ar putea oferi condiţii propice vieţii, la 11 ani lumină de Pământ

Experiment în premieră. Cercetătorii au încercat editarea unor gene din organismul uman