Ads by INTERNET PROTV

Descoperire istorica a savantilor americani, rusi si japonezi. Tabelul periodic a fost completat cu patru elemente noi

tabel periodic - Shutterstock

Existenta a patru noi elemente descoperite de oamenii de stiinta din SUA, Rusia si Japonia a fost verificata si confirmata de experti, care le-au adaugat tabelului periodic.

Cele patru elemente nou-adaugate completeaza al saptelea rand al tabelului periodic. Asta inseamna si ca manualele de chimie vor trebui refacute, cu tabelul actualizat, scrie The Guardian.

Existenta elementelor descoperite de cercetatori a fost confirmata de Uniunea Internationala a Chimiei Pure si Aplicate, o organizatie globala care stabileste nomenclatorul, terminologia si masurarea elementelor chimice. Astfel, au fost adaugate elementele cu numerele 115, 117 si 118.

Tabelul periodic a fost completat ultima data in 2011, cand au fost adaugate elementele 114 si 116.

Kosuke Morita, liderul misiunii de cercetare din Japonia, spune ca acum echipa lui se va implica in cercetarea si descoperirea celui de-al 119-lea element.

Iar Ryoji Noyori, fost laureat al Premiului Nobel pentru chimie, a descris descoperirile ca avand "o valoare mai mare decat medalia olimpica".

Elementele vor primi si nume noi in cateva luni. Pana atunci, acestea vor purta denumiri temporare - ununtrium (113), ununpentium (115), ununseptium (117) si ununoctium (118). Regula este ca fiecare element poate fi denumit dupa un concept mitologic, o minerala, un loc sau o tara, o proprietate sau un om de stiinta.

Toate cele patru elemente descoperite au fost create in laborator, prin ciocnirea unor nuclei si analiza descompunerii radioactive a elementelor grele.

 

Sursa: The Guardian, Data publicarii: 4 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: elemente, chimie, tabelul periodic,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed