Ungaria - Romania 0-0. Nationala pierde primul loc in grupa. Cele mai importante momente ale meciului

ungaria - romania agerpres

Ungaria si Romania au terminat la egalitate, 0-0, vineri seara, pe Groupama Arena din Budapesta, in preliminariile EURO 2016 la fotbal.

Romania a dominat jocul, dar nu a reusit sa castige, dupa cum nici in tur (1-1) nu s-a putut impune, in ciuda faptului ca a controlat meciul in cea mai mare parte a sa. Pe un gazon prost, tricolorii au controlat meciul inca din start si prima situatie de poarta s-a ivit in minutul al doilea, cand Keseru a batut o lovitura de la peste 30 de metri, dar balonul s-a dus pe langa tinta. Oaspetii au replicat si in minutul 5 au beneficiat si ei de o faza fixa, iar Dzsudzsak a trimis destul de aproape de poarta, relateaza Agerpres.

Romania a dominat jocul, insa fara a crea pericol la poarta ''veteranului'' Kiraly (39 ani). Nikolic (16) a trecut cu capul pe langa centrarea lui Stieber, dupa care tricolorii au expediat primul sut pe poarta, prin Keseru (21), de la 18 metri, prins de Kiraly. Cea mai mare ocazie a primei reprize i-a apartinut lui Szalai (36) care a prins un sut foarte bun de la 25 metri, dar Tatarusanu a scos formidabil de la paianjen.

Echipa lui Anghel Iordanescu a reusit o actiune frumoasa in minutul 39, cand Sanmartean a conlucrat bine cu Torje, acesta a patruns, iar sutul sau a fost deviat in corner. Tricolorii au cerut penalty in min. 41, cand Papp a acuzat ca a fost busculat in careu, la un corner. Ungaria are oportunitate notabila in debutul reprizei secunde, cand arbitrul a acordat usor fault pentru gazde, iar Guzmics a trimis peste poarta cu capul dupa lovitura libera a lui Dzsudzsak (50). Stieber l-a testat pe Tatarusanu cu un sut din afara careului (51), dar goalkeeper-ul Fiorentinei a fost la post.

Actiune periculoasa a Romaniei (61), Hoban l-a gasit bine pe Keseru, dar atacantul nostru a fost blocat in marginea careului. Keseru (69) a ratat o buna situatie de gol, sutand peste poarta din lovitura libera de la 17 metri. Torje a fost si el aproape de gol, dar sutul sau a fost respins in extremis de portar (79). Budescu a batut bine o lovitura libera din unghi, dar balonul a ocolit de putin bara a doua a portii adverse (81). Asediul tricolorilor a continuat, dar Keseru a prins mingea cu exteriorul si balonul a ocolit poarta (85).

Citește și
Victor Ponta in Georgia
Victor Ponta s-a intalnit cu premierii Georgiei si Estoniei, inainte de meciul de fotbal Barcelona - Sevilla. FOTO
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Romania ar fi meritat victoria, atat pentru ocaziile de gol, cat si pentru posesia superioara (61% la pauza si 58% la final). Tricolorii, care vor juca luni, pe Arena Nationala din Bucuresti, cu Grecia, in alt meci important din Grupa F a preliminariilor, au pierdut pentru moment primul loc in grupa, dar raman cu sanse mari de calificare la turneul final.

Romania nu a pierdut in ultimele sale zece meciuri cu Ungaria, iar echipa nu a incasat gol in acest al treilea mandat al lui Iordanescu.

Clasamentul actual al grupei

1. Irlanda de Nord 16 puncte
2. Romania 15 puncte
3. Ungaria 12 puncte
4. Finlanda 7 puncte
5. Insulele Feroe 6 puncte
6. Grecia 2 puncte

Programul grupei:

7 septembrie
Finlanda - Insulele Feroe
Irlanda de Nord - Ungaria
Romania - Grecia

8 octombrie
Ungaria - Insulele Feroe
Irlanda de Nord - Grecia
Romania - Finlanda

11 octombrie
Insulele Feroe - Romania
Finlanda - Irlanda de Nord
Grecia - Ungaria

DESFASURAREA MECIULUI!

Min 92 Final de partida: Ungaria - Romania 0-0

Min 83 Keseru trimite peste poarta din 18 metri

Min 79
Sut la coltul lung al lui Torje, Kiraly respinge in ultimul moment. A fost poate cea mai mare ocazie de gol a Romaniei

Min 78 Intra Budescu in locul lui Sanmartean. E debut la nationala pentru capitanul Astrei

Min 72 Chipciu ia cartonaa galben si va rata meciul cu Grecia

Min 68 Leandro il faulteza pe Torje si vede cartonasul galben. Lovitura libera pentru Romania de la 18 metri. Keseru trimite peste poarta!

Min 61 Szalai primeste cartonasul galben dupa ce l-a impins pe Keseru. A fost avertizat si atacantul Romaniei. A fost un moment tensionat in care ambele echipe s-au "ciocnit" la mijlocul terenului

Min 55 In repriza a doua ungurii sunt mult mai periculosi, Romania a pierdut posesia in primele minute

Min 52 Stieber suteaza slab dintr-o pozitie buna, Tatarusanu nu are emotii

Min 51 Ocazie mare pentru maghiari, Guzmics e scapat de Papp la 6 metri, iar jucatorul Ungariei reia cu capul pe langa poarta.

Min 45 Final de prima repriza fara gol la Budapesta. In celalalt meci din grupa Feroe inscrie si egaleaza situatia cu Irlanda de Nord (1-1) iar Grecia are 0-0 cu Finlanda.

Min 39 Cea mai periculoasa actiune a tricolorilor. Dupa ce a driblat doi adversari, Torje a sutat in diagonala, dar mingea a fost deviata.

Min 36 Szalai suteaza puternic de la peste 25 de metri, Tatarusanu apara

Min 26 Prepelita incearca un sut de la mare distanta, dar executia este una ratata

Min 24 Guzmics intra pe teren in locul lui Juhasz, in centrul defensivei maghiare

Min 22 Keseru are primul sut pe poarta expediat de tricolori, dar Kiraly a retinut

Min 21 Galben pentru Adi Popa, care a faultat din spate un adversar pe o faza de contraatac a adversarilor

Min 16 Stieber centreaza periculos, mingea se duce pe langa poarta lui Tatarusanu.

Min 6 Dzudzsak care trage pe langa poarta din lovitura libera de la 25 de metri.

Min 3 Keseru executa puternic o lovitura libera de la 35 de metri insa fara pericol pentru Kiraly.

Min 1  A inceput partida de Budapesta, lovitura de incepere le-a apartinut tricolorilor. Atmosfera incendiara la Budapesta.

Ora 21:40 Echipele au intrat pe teren. In momentul intonarii imnului Romaniei, ungurii de pe stadion au fluierat!

UPDATE 21:00 Echipa de start a Ungariei: Kiraly - Fiola, Juhasz, Kadar, Leandro - Stieber, Elek, Toszer, Dzsudzsak - Szalai, Nikolici

Echipa de start a Romaniei: Tatarusanu - Papp, Chiriches, Dragos Grigore, Rat - Prepelita, Hoban - Adi Popa, Sanmartean, Torje - Keseru

UPDATE 18:00 Politia din Budapesta a anuntat vineri ca unul dintre agentii sai a fost ranit in timpul ciocnirilor dintre suporterii unguri si romani, inaintea meciului Ungaria - Romania, din preliminariile Campionatului European de fotbal 2016, scrie L'Equipe.

Pe de alta parte, au fost deteriorate mai multe masini de politie, iar 18 persoane au fost retinute. ''16 dintre ele au fost inculpate pentru vandalism si doua pentru ca au atacat un ofiter de politie'', a precizat un oficial maghiar in cadrul unei conferinte de presa.

UPDATE 15:00 Sute de fani romani au plecat spre Budapesta, pentru a sustine nationala Romaniei. Acestia se plang insa ca au fost opriti de multe ori pe drum si ca au parte de foarte multe restrictii. Citeste mai multe pe Sport.ro.

UPDATE 13:30 Televiziunile maghiare prezinta tot mai multe imagini cu scenele de noaptea trecuta, cand ultrasii maghiari au incercat sa patrunda in hotelul in care e cazata nationala Romaniei, scrie Sport.ro.

 

UPDATE 11:37 Incidente la hotelul in care a fost cazata nationala Romaniei.

300 de fani maghiari au incercat sa intre in hotelul in care se afla jucatorii, iar politia a fost nevoita sa traga focuri de arma pentru a-i opri, scrie Sport.ro.

La fata locului au fost chemati sute de politisti, care i-au arestat pe ultrasi si i-au dus la sectie.

UPDATE 11:00 Incidente la Budapesta, inaintea meciului

Un grup de huligani a provocat distrugeri in noaptea de joi spre vineri, in zonele pietelor Deak si Erzsebet din centrul Budapestei, inaintea meciului dintre selectionatele de fotbal ale Ungariei si Romaniei, din preliminariile EURO 2016.

Agentia ungara de presa MTI precizeaza ca la fata locului a fost deplasat un numar mare de politisti, pentru restabilirea ordinii.

Vandalii - despre care MTI scrie ca ar fi fost un grup de skinheads imbracati in negru - au deteriorat mai multe vehicule ale politiei, carora le-au spart parbrizele si le-au taiat cauciucurile. Huliganii au luat scaune din barurile aflate in apropiere si le-au utilizat pentru lovirea vehiculelor fortelor de ordine.

Politia a efectuat mai multe arestari in zona respectiva, precum si in jurul pietei Liszt Ferenc. Conform MTI, incidente similare intre suporterii rivali au avut loc si in parcul central din capitala ungara.

Anghel Iordanescu se plange de accidentari

Selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Anghel Iordanescu, s-a aratat circumspect si laconic, joi seara, la conferinta de presa oficiala dinaintea partidei cu Ungaria, care a avut loc la Groupama Arena din Budapesta, unde se va juca si meciul de vineri, din preliminariile EURO 2016.

''Echipa Romaniei trece printr-un moment favorabil prin prisma locului ocupat in grupa (lider) si al celui din clasamentul FIFA (7)'', a subliniat Iordanescu.

''Am avut probleme inca de la convocarea jucatorilor, legate de situatia unora dintre ei, care evolueaza in strainatate, dar si de forma altora. Din nefericire, necazurile au continuat cu problemele de sanatate ale lui Filip, Chiriches si Torje. Inca avem probleme medicale, dar speram ca le vom depasi'', a afirmat selectionerul.

Iordanescu s-a referit si la absentele din lotul pe care il pregateste: ''Regretam ca nu-i avem pe Marica, Stancu, Gardos, jucatori accidentati, si pe Pintilii, un jucator extrem de important pentru echipa nationala, care este suspendat''.

Antrenorul echipei Romaniei a comentat sec in privinta opiniei omologului sau, germanul Bernd Storck, care ar fi multumit si cu un egal: ''Respect punctul de vedere al selectionerului Ungariei''.

''In proportie de 50% am facut echipa pentru meciul de vineri, restul ramane de vazut cum voi dormi la noapte'', a continuat, ironic, Anghel Iordanescu.

''Va fi un meci extrem de dificil, ei vor face tot ce le sta in putinta sa castige, cum ne dorim si noi sa castigam. Cum ei joaca in fata propriilor spectatori, va fi un meci dificil. Cu siguranta isi doresc sa prinda unul dintre cele doua locuri care asigura calificarea directa la EURO 2016'', a precizat selectionerul.

''Ramane de vazut daca e un avantaj faptul ca Ungaria are un antrenor nou. Cunoaste foarte bine nationala noastra si are o relatie foarte buna cu fostul selectioner (Pal Dardai, n. red.) si comunica foarte bine'', a mai comentat Iordanescu.

''Se poate intampla orice (Romania sa piarda si sa coboare pe locul al treilea, n. red.), presiune exista, dar trebuie sa mergem inainte'', a continuat Iordanescu pe aceeasi linie.

Iordanescu a recunoscut ca presiunea este mai mare acum la nationala dupa ce echipele de club au ratat calificarea in grupele cupelor europene: ''Este o presiune mai mare pe nationala dupa eliminarea echipelor de club din cupele europene. Aveam nevoie ca echipele noastre sa se califice, pentru emulatia si starea jucatorilor, mai ales de la Steaua si Astra. Moralul lor conta enorm cand veneau la echipa nationala. Este pentru prima oara dupa 11 ani cand nu avem o reprezentanta in cupele europene''.

Anghel Iordanescu a comentat si declaratia lui Gica Hagi, ca Romania ar trebui sa joace ofensiv, iar Budescu sa fie titular: ''Il respect pe Hagi, dar una e sa fii antrenor al FC Viitorul si alta la echipa nationala. Una e sa fii implicat zi de zi si alte e la nationala, unde ai jucatorii doar cateva zile''. Selectionerul a adaugat ca ''daca ar mai fi jucator, Hagi ar fi titular la nationala''.

Selectionerul echipei Ungariei ar fi multumit si cu un punct in meciul cu Romania

Germanul Bernd Storck, selectionerul echipei de fotbal a Ungariei, a declarat, joi, la conferinta de presa oficiala, ca ar fi multumit si cu o remiza in meciul de vineri cu Romania, de la Budapesta, in preliminariile EURO 2016.

''Vom face tot ce vom putea. As fi multumit si cu un punct. Trebuie sa fim realisti'', a declarat Storck, care va debuta cu acest prilej pe banca tehnica a Ungariei.

Tehnicianul german nu se gandeste la posibilitatea ca Ungaria sa urce pe primul loc in grupa in cazul unei victorii la doua goluri: ''Daca vom marca doua goluri nu va mai conta clasamentul. Jocul nostru e foarte important''.

Storck cunoaste rivalitatea romano-maghiara, dar spera ca spectatorii vor avea un comportament civilizat si astfel echipa Ungariei nu va primi eventuale sanctiuni din acest motiv: ''Sa ne bucuram impreuna de meci, iar suporterii sa ajute echipa si sa lase la o parte rivalitatile''.

La randul sau, mijlocasul Daniel Tozser (Queens Park Rangers) a facut apel la spectatori sa sustina echipa.

''Ne-ar placea sa castigam, dar nu trebuie sa uitam ca jucam cu echipa aflata pe locul 7 in clasamentul FIFA'', a subliniat Tozser. Ungaria ocupa locul 37 in ierarhia mondiala, data publicitatii joi.

Antrenamentul oficial al echipei gazda, la care jurnalistii au avut acces doar in primul sfert de ora, a inceput cu cateva miscari de incalzire, dupa care staff-ul tehnic a format trei grupuri, de sapte, sapte si opt jucatori, dintre care doi in mijloc, ceilalti fiind obligati sa loveasca mingea dintr-o bucata.

Lotul Romaniei:

Portari
Nume Data nasterii Club selectii/goluri marcate
Ciprian Tatarusanu 09.02.1986 Fiorentina 29-0
Costel Pantilimon 01.02.1987 Sunderland 20-0
Silviu Lung Jr 04.06.1989 Astra Giurgiu 3-0

Fundasi
Nume Data nasterii Club selectii/goluri marcate
Razvan Rat 26.05.1981 Rayo Vallecano 103-2
Dorin Goian 12.12.1980 Asteras Tripoli 60-5
Vlad Chiriches 14.11.1989 Napoli 32-0
Paul Papp 11.11.1989 Steaua Bucuresti 15-3
Alexandru Matel 17.10.1989 Dinamo Zagreb 13-0
Dragos Grigore 07.09.1986 Al-Sailiya/Qatar 12-0
Iasmin Latovlevici 11.05.1986 Genclerbirligi Ankara 11-0
Cosmin Moti 03.12.1984 Ludogoret Razgrad 6-0
Steliano Filip 15.05.1994 Dinamo Bucuresti debutant

Mijlocasi
Nume Data nasterii Club selectii/goluri marcate
Gabriel Torje 22.11.1989 Osmanlispor 41-10
Mihai Pintilii 09.11.1984 Hapoel Tel Aviv 24-1
Alexandru Maxim 08.07.1990 VfB Stuttgart 21-2
Alexandru Chipciu 18.05.1989 Steaua Bucuresti 18-3
Lucian Sanmartean 13.03.1980 Al-Ittihad Jeddah 12-0
Ovidiu Hoban 27.12.1982 Hapoel Be'er Sheva 11-0
Adrian Popa 24.07.1988 Steaua Bucuresti 6-0
Andrei Prepelita 08.12.1985 Ludogoret Razgrad 4-0
Claudiu Bumba 05.01.1994 Hapoel Tel Aviv 1-0

Atacanti
Nume Data nasterii Club selectii/goluri marcate
Claudiu Keseru 02.12.1986 Ludogoret Razgrad 5-4
Florin Andone 11.04.1993 Córdoba 1-0
Denis Alibec 05.01.1991 Astra Giurgiu debutant
Constantin Budescu 19.02.1989 Astra Giurgiu debutant

Selectioner:
Anghel Iordanescu 04.05.1950

Echipele probabile:

Romania: Tatarusanu, Papp, Chiriches, Goian, Rat, Prepelita, Hoban, Adi Popa, Sanmartean, Torje, Keseru

Ungaria: Kiraly, Flola, Juhasz, Guzmics, Leandro, Stieber, Elek, Toszer, Dzsudzsak, Nemeth, Nikolici

Citeste mai multe pe Sport.ro.

Clasamentul grupei:

Meciurile care au mai ramas de jucat pentru Romania:

4 septembrie: Ungaria - Romania
7 septembrie: Romania - Grecia
8 octombrie: Romania - Finlanda
11 octombrie: Insulele Feroe - Romania

 

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Disperarea suporterilor de a vedea Steaua fara Becali:
Disperarea suporterilor de a vedea Steaua fara Becali: "Suntem 2 milioane, punem cate 20 de euro si am putea cumpara clubul"

Domnia lui Gigi Becali la Steaua pare ca se apropie de final. Patronul a anuntat ca echipa este de vanzare si imediat a fost vehiculat si un pret: 10 - 15 milioane de euro.

Victor Ponta s-a intalnit cu premierii Georgiei si Estoniei, inainte de meciul de fotbal Barcelona - Sevilla. FOTO
Victor Ponta s-a intalnit cu premierii Georgiei si Estoniei, inainte de meciul de fotbal Barcelona - Sevilla. FOTO

Victor Ponta a fost invitat sa participe la meciul de fotbal Barcelona - Sevilla, care s-a desfasurat la Tbilisi, inaintea Supercupei el avand o cina oficiala cu premierul georgian.

Steaua a ratat calificarea in Liga Campionilor, dupa 4-2 cu Partizan. Vezi aici cele mai tari momente ale partidei
Steaua a ratat calificarea in Liga Campionilor, dupa 4-2 cu Partizan. Vezi aici cele mai tari momente ale partidei

Campioana Romaniei, Steaua Bucuresti, a ratat calificarea in play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, editia 2015-2016, fiind invinsa la limita in deplasare, cu scorul de 4-2 (1-2), de echipa sarba Partizan Belgrad, miercuri seara.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”
România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O'Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.