Steaua a castigat SuperCupa Romaniei, dupa 3-0 cu Petrolul. Nikolic, Szukala si Pintilii au marcat

steaua

Campioana Steaua Bucuresti a castigat Supercupa Romaniei-Timisoreana dupa ce a invins, miercuri seara, pe Arena Nationala din Bucuresti, cu scorul de 3-0 (3-0), detinatoarea Cupei Romaniei, Petrolul Ploiesti.

Golurile au fost marcate de Nikolici '21, Szukala '32 si Pintilii '41.

VEZI AICI: LIVE BLOG WWW.SPORT.RO DE PE NATIONAL ARENA! CE NU S-A VAZUT NICIODATA LA TV IN STEAUA - PETROLUL

1-0: Tanase centreaza de pe partea stanga, iar Nikolici inscrie din alunecare, din 6 metri.

2-0: Centrare Bourceanu din lovitura libera de pe partea dreapta, iar Szukala reia din 11 metri cu o lovitura de cap la coltul lung.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

3-0: Tanase centreaza de pe partea stanga, mingea ajunge pe partea opusa, la Georgievski, iar acesta ii paseaza lui Pintilii, care inscrie cu un sut de la 16 metri sub transversala.

VEDETI GOLURILE VIDEO AICI

In minutul 29, Yamissi l-a faultat in careu pe Nikolici si a primit al doilea cartonas galben, fiind eliminat, iar centralul Ovidiu Hategan a acordat penalti pentru Steaua. Lovitura de la 11 metri a fost executata de Bourceanu, care a tras in dreapta lui Pecanha, insa portarul Petrolului a respins.

Steaua: Tatarusanu - Georgievski (Prepelita '66), Szukala, Chiriches, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, G. Iancu (Stanciu '57), Cr. Tanase - Nikolici (Piovaccari '61). Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Petrolul Ploiesti: Pecanha - Achim, Neag (Romario '56), Yamissi, Guilherme - Mustivar (Cristescu '80), Hoban - Boudjemaa, Ad. Cristea (Teixeira '57), Grozav - Hamza. Antrenor: Cosmin Contra.

Cartonase galbene: Tanase '10, Pintilii '45, Bourceanu '89 / Yamissi '8, '28, Grozav '32, Guilherme '73.
Cartonas rosu: Yamissi '28.

Meciul a fost arbitrat de o brigada formata din Ovidiu Hategan (central), Octavian Sovre, Aurel Onita (arbitri asistenti), Cristian Balaj, Alexandru Tudor (arbitri aditionali) si Istvan Kovacs (rezerva).

Observatori au fost Octavian Goga si Corneliu Sorescu.
Inainte de inceperea partidei, trupa Mandinga a sustinut un minirecital. De asemenea, pe Arena Nationala s-a tinut un moment de reculegere in memoria fostului oficial FRF Mircea Mihail si a suporterului care a decedat astazi, dupa ce a cazut din trenul care aducea galeria Petrolului la Bucuresti. Jucatorii echipei prahovene au evoluat cu banderole negre la bratul drept.
Tehnicianul echipei Petrolul, Cosmin Contra, suspendat, a urmarit meciul din tribuna.

In acest joc, la Steaua au debutat oficial Nicusor Stanciu si Federico Piovaccari, iar la Petrolul a debutat Filipe Teixeira.
Fanii Petrolului nu si-au incurajat echipa in primele cinci minute, dupa care au incercat sa realizeze o coregrafie 3D care insa nu le-a reusit. Pe bannerul pe care fanii au vrut sa il ridice era desenat un arcas imbracat cu tricolul Petrolului, care tragea la tinta, iar in mijloc se afla Supercupa Romaniei. Pe acelasi desen se afla o alta tinta, mai mica, cu o sageata care lovise mijlocul si care sustinea Cupa Romaniei.

Suporterii ploiesteni au mai afisat urmatoarele bannere: "O noua tinta... Un nou asalt... Un vis mai vechi", "Razboinicul v-a $asat. Coregrafii = curi€rat" (n.r. - referire la coregrafia de la ultimul meci al Stelei din sezonul trecut, la care o firma de curierat rapid a platit toata coregrafia pe intreg stadionul).

Fanii Stelei au afisat bannere adresate suporterilor prahoveni: "Formatul 3D al coregrafiei e facut din bugetul primariei", "In genunchi la primarie vorbiti de coregrafie", "In curand veti fi un simplu cartier din Capitala, pe care o injurati cu atata boala".
La meci au asistat 29.459 spectatori, intre care si aproximativ 5.000 de fani ploiesteni. In tribune s-au aflat si premierul Victor Ponta, tehnicianul Cosmin Olaroiu si fostul international Gino Iorgulescu.

Aceasta este a sasea Supercupa castigata de Steaua Bucuresti.

UN SUPORTER AL PETROLULUI A MURIT IN DRUM SPRE BUCURESTI

Un suporter al echipei Petrolul a decedat, miercuri dupa-amiaza, dupa ce a cazut din trenul care transporta spre Bucuresti galeria formatiei prahovene, pentru meciul din Supercupa Romaniei contra Stelei.

Accidentul s-a produs in zona localitatii Crivina din judetul Prahova, potrivit surselor citate.

In trenul care aduce la Bucuresti fanii Petrolului se afla si politisti de Transporturi Feroviare.

La locul accidentului se fac cercetari de catre echipe de criminalisti de la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Prahova.
Formatia Steaua Bucuresti intalneste, miercuri, de la ora 20.45, pe Arena Nationala din Bucuresti, echipa Petrolul Ploiesti, in Supercupa Romaniei-Timisoreana.

4 SUPORTERI AI STELEI, DUSI LA SECTIE

Patru suporteri ai echipei Steaua au fost condusi la sectia de politie in urma unor incidente ce au avut loc, miercuri seara, la Arena Nationala din Bucuresti, unde se va disputa, de la ora 20.45, Supercupa Romaniei, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cosmin Pana, reprezentant al Jandarmeriei Capitalei.

"Un grup mic de suporteri petrolisti a fost atacat de un alt grup de fani ai formatiei Steaua, imediat dupa portile de acces din Bulevardul Basarabia. Jandarmii erau in zona si au extras patru persoane din grupul de stelisti, care au fost conduse la sectia de politie pentru a fi identificate si a se constata infractiunea comisa. Conflictul a fost aplanat de catre jandarmerie", a precizat Cosmin Pana.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Steaua-Petrolul, primul meci din noul sezon. Bornescu comenteaza in direct partida pe www.sport.ro
Steaua-Petrolul, primul meci din noul sezon. Bornescu comenteaza in direct partida pe www.sport.ro

GUEST STAR in LIVE BLOG Stadionul e prea mic: MIRCEA BORNESCU! Comentam impreuna STEAUA - PETROLUL, miercuri 20:45, IN DIRECT ProTV si Voyo.ro!

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.