Steaua - Osmanlispor 2-1. Ros-albastrii au revenit senzational si raman in carti pentru primavara europeana

steaua

Steaua a invins formatia turca Osmanlispor cu scorul de 2-1 (0-1), joi seara, pe Arena Nationala din Bucuresti, in Grupa L a competitiei de fotbal Europa League, si ramane in cursa pentru calificarea in saisprezecimile de finala.

Steaua s-a impus prin golurile marcate de Marko Momcilovic (68) si Gabriel Tamas (86), ambele dupa centrari ale lui Boldrin de pe partea dreapta, dupa ce oaspetii deschisesera scorul prin Badou Ndiaye (30).

Steaua a evoluat modest, fara idee, in prima rerpiza si nu a pus probleme aproape deloc echipei oaspete. Osmanlispor a avut prima ocazie a meciului in min. 9, cand Cagiran a expediat un sut de la distanta, prins de portarul Nita. Singura actiune finalizata de Steaua la poarta lui Karcemarskas in prima repriza a fost o reluare pe spate cu capul reusita de Momcilovic (16), fara probleme pentru portar. Rusescu (27) a executat o lovitura libera de la 24 metri, dar nu i-a dat emotii lui Nita.

Osmanlispor a deschis scorul in min. 30, prin Badou Ndiaye, din pasa lui Avdija Vrsajevic, care l-a depasit usor pe Marko Momcilovic. Nita a salvat golul al doilea, in min. 36, cand a respins in corner sutul lui Regattin. Echipa din Ankara a mai avut o oportunitate, dar olandezul Maher (39) a sutat pe langa poarta. Cu Popa varf de atac, Steaua nu a reusit sa isi creeze nicio ocazie de gol, iar la pauza Reghecampf l-a introdus pe Golubovic in atac, iar Popa a revenit pe postul sau obisnuit de extrema dreapta.

Steaua a pus mai multa presiune pe apararea oaspetilor, dar atacurile au fost in continuare lipsite de clarviziune, de pasa decisiva sau de finalizarea potrivita. Musa Cagiran (58) l-a testat pe Nita cu un sut de la distanta, prins de goalkeeper-ul Stelei. Cea mai buna oportunitate a Stelei s-a consumat in minutul 60, cand portarul a respins lovitura libera executata de Boldrin din apropierea locului de corner, iar Momcilovic a reluat peste poarta din pozitie foarte buna. Boldrin a fost foarte aproape sa ajunga la un sut-centrare expediat de Tamas prin fata portii adverse (66).

Citește și
Daniel Prodan
Viata si cariera lui Daniel Prodan. "Un jucator moare de doua ori: cand se lasa de fotbal si de moarte naturala"
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Steaua a egalat in min. 68, cand Momcilovic a reluat in plasa mingea respinsa de portarul Zydrunas Karcemarskas, la lovitura libera executata foarte bine de Fernando Boldrin de pe poartea dreapta. Prochazka (71) a avut o sansa buna de gol, dar a reluat peste poarta din voleu. Achim a tras tare de la circa 30 de metri, insa pe directia portarului (74). Momcilovic (77) a fost aproape de al doilea gol, dar Karcemarskas a respins sutul violent al sarbului de la distanta. Golubovic (81) a incercat o finalizare spectaculoasa cu calcaiul, dar a obtinut doar corner. Gabriel Tamas a marcat golul victoriei Stelei (86), cu o lovitura de cap la centrarea lui Boldrin de pe partea dreapta.

Steaua a obtinut o victorie meritata, dupa o repriza secunda buna, in care Osmanlispor a facut pasul inapoi. A fost prima victorie a Stelei in grupele competitiilor europene, dupa o pauza de mai bine de doi ani. Precedentul succes data din 23 octombrie 2014, acasa, 2-1 cu Rio Ave.

Steaua va juca ultimul meci din grupa, decisiv, cu Villarreal, in deplasare, pe 8 decembrie, unde este obligata sa castige.

Steaua Bucuresti - Osmanlispor FK 2-1 (0-1)

Au marcat: Marko Momcilovic (68), Gabriel Tamas (86), respectiv Badou Ndiaye (30).

Bucuresti, Arena Nationala: 6.520 spectatori

Europa League - Grupa L

In tur: 0-2

Au evoluat echipele:

Steaua: 1. Florin Nita - 4. Gabriel Tamas, 21. Wilfried Moke, 13. Alin Tosca, 15. Marko Momcilovic - 6. Mihai Pintilii (capitan; 55. Alexandru Bourceanu, 46), 11. Muniru Sulley (20. Vlad Achim, 63) - 44. Gabriel Enache (14. Bojan Golubovic, 46), 27. Fernando Boldrin, 29. William de Amorim - 77. Adrian Popa. Antrenor: Laurentiu Reghecampf. Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stancioiu - 2. Gabriel Simion, 17. Antonio Jakolis, 19. Adnan Aganovic.

Osmanlispor: 99. Zydrunas Karcemarskas - 2. Avdija Vrsajevic (33. Muhammed Bayir, 75), 61. Numan Curuksu (capitan), 21. Vaclav Prochazka, 15. Tiago Pinto - 35. Musa Cagiran, 93. Adam Maher (8. Raheem Lawal, 61) - 17. Adrien Regattin, 10. Badou Ndiaye, 28. Dzon Delarge (11. Erdal Kilicaslan, 69) - 24. Raul Rusescu. Antrenor: Mustafa Akcay. Rezerve neutilizate: 1. Hakan Arikan - 5. Aykut Demir, 6. Mehmet Guven, 9. Pierre Webo.

Arbitru: Paolo Mazzoleni; arbitri asistenti: Alessandro Giallatini, Filippo Meli; arbitri asistenti aditionali: Marco Guida, Massimiliano Irrati; arbitru de rezerva: Riccardo Di Fiore (toti din Italia)

Delegat UEFA: Vladislav Hodeev (Rusia), observator UEFA pentru arbitri: Stefan Messner (Austria) Cartonase galbene: Maher (49), Muniru Sulley (57), Musa Cagiran (63), Delarge (67), Tiago Pinto (85), Popa (89), Nita (90+3). AGERPRES (editor: Mihai Tenea)

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Gigi Becali ar putea fi obligat de judecatori sa desfiinteze FCSB. Suma uriasa pe care i-o cere Armata Romana
Gigi Becali ar putea fi obligat de judecatori sa desfiinteze FCSB. Suma uriasa pe care i-o cere Armata Romana

 Armata incearca miercuri, la Curtea de Apel Bucuresti, ultimul asalt impotriva lui Gigi Becali in razboiul pentru brandul Steaua.

Viata si cariera lui Daniel Prodan.
Viata si cariera lui Daniel Prodan. "Un jucator moare de doua ori: cand se lasa de fotbal si de moarte naturala"

Din pacate, nu doar viata i-a fost scurta lui Daniel Prodan, ci si cariera de fotbalist. La 21 de ani imbraca pentru prima oara tricoul echipei nationale, pentru care a jucat de 54 de ori.

Recomandări
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini
Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Încă din zorii zilei de miercuri, un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini, după ce cu o noapte înainte a plouat.