Steaua - Dinamo 1-1. Goluri marcate de Rotariu si De Amorim in eternul derby al fotbalului romanesc

steaua dinamo - agerpres

Steaua Bucuresti si Dinamo Bucuresti au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), sambata seara, pe Arena Nationala din Capitala, in eternul derby al fotbalului romanesc, disputat in etapa a cincea a Ligii I.

Dinamo a deschis scorul, prin Dorin Rotariu (11), in acest meci care nu s-a ridicat la nivelul asteptat, iar Steaua a egalat prin William De Amorim (17), egalul parand echitabil.

Intr-o atmosfera dominata de suporterii dinamovisti, Steaua a avut prima ocazie de gol, prin Momcilovic (4), care a reluat din careu in bratele portarului. Un minut mai tarziu meciul era intrerupt de arbitrul Radu Petrescu, pentru scurt timp, din cauza unor torte aruncate pe gazon de fanii echipei Dinamo.

Laurentiu Reghecampf a facut unele schimbari tactice in echipa sa, jucand cu fundasii laterali, Enache si Momcilovic, ca inchizatori in unele momente ale jocului.

Metoda tehnicianului a fost aproape sa coste Steaua un gol pe contraatac, dupa o minge pierduta de ros-albastrii, dar Vali Lazar (10) a fost blocat in extremis de portarul Nita in situatie de unu la unu. Din cornerul care a urmat, Dorin Rotariu a deschis scorul cu o lovitura de cap, la coltul scurt..

Citește și
steaua
"Doar Dinamo Bucuresti". Detaliile farsei pe care stelistii nu o vor uita niciodata: cum a fost planuita de fapt coregrafia
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Dupa o altercatie in care au fost implicati mai multi jucatori ai celor doua echipe, Steaua a reusit egalarea, cu sansa, dupa un sut de la peste 25 de metri al lui De Amorim (17), care l-a surprins pe portarul Branescu.

Acelasi De Amorim, care a marcat la primul sau meci in tricoul Stelei, a fost aproape de ''dubla'', insa a reluat peste poarta din doar 4 metri, la centrarea excelenta a lui Adi Popa (29). Branescu a fost atent la lovitura libera executata cu efect, la coltul lung, de Boldrin (33).

Lazar a avut doua incursiuni bune (36, 37), de fiecare data reusind săiîl dribleze fara probleme pe Enache, insa Nita a fost la post.

Stanciu a iesit la rampa in debutul reprizei secunde, cand a tras cu efect la coltul lung, dar mingea a ocolit poarta (50).

Palic a avut o incursiune frumoasa (59), incheiata cu un sut care a trecut pe langa poarta lui Nita.

Steaua a atacat mai mult, iar Boldrin (74) si-a incercat sansa cu un sut de la distanta, dar Branescu a fost atent si a deturnat balonul in corner.

Dinamo a replicat printr-un sut puternic al lui Busuladzic, din afara careului, care a ocolit tinta (80). Apoi, Tamaa (82) a expediat un trasor de la distanta, mingea ocolind de putin vinclul.

Dinamo a terminat meciul in zece oameni, după ce Filip a primit direct cartonas rosu pentru o intrare brutala la Adi Popa (87).

Antrenorul Stelei a inceput cu cei doi jucatori transferati de la Astra, Fernando Boldrin si William De Amorim, ca titulari. De asemenea, a jucat din primul minut si Florin Tanase, adus de la FC Viitorul, precum si fundasul Bogdan Mitrea, venit de la Ascoli. Vicecampioana nu a putut conta pe Mihai Pintilii, Bojan Golubovic si Alin Tosca, toti accidentati.

Boldrin, care a fost trecut cu numarul 27 pe foaie de joc, a purtat de fapt numarul 30 pe tricou.

Steaua Bucuresti - Dinamo Bucuresti 1-1 (1-1)
Au marcat: William De Amorim (17), respectiv Dorin Rotariu (11).
Bucuresti, Arena Nationala: 28.027 spectatori
Liga I - etapa a cincea

Au evoluat echipele:
Steaua Bucuresti: 1. Florin Nita - 44. Gabriel Enache, 4. Gabriel Tamas, 3. Bogdan Mitrea, 15. Marko Momcilovic - 77. Adrian Popa, 10. Nicolae Stanciu (capitan), 30. Fernando Boldrin (19. Adnan Aganovic, 83), 5. Jugurtha Hamroun - 7. Florin Tanase, 29. William De Amorim (20. Vlad Achim, 58). Antrenor: Laurentiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 12. Valentin Cojocaru - 9. Alexandru Tudorie, 11. Muniru Sulley, 23. Ovidiu Popescu, 55. Alexandru Bourceanu.
Dinamo Bucuresti: 1. Laurentiu Branescu - 29. Jose Antonio Romera Navarro, 5. Ionut Nedelcearu, 17. Miha Mevlja (capitan), 7. Steliano Filip - 4. Sergiu Hanca, 6. Azer Busuladzic, 20. Antun Palic (21. Vlad Olteanu, 89) - 9. Dorin Rotariu, 10. Harlem Eddy Gnohere (13. Daniel Popa, 83), 8. Valentin Lazar (23. Ionut Serban, 70). Antrenor: Ioan Andone.
Rezerve neutilizate: 26. Jaime Penedo Cano - 2. Mihai Popescu, 19. Patrick Petre, 27. Andrei Marc.

Arbitru: Radu Petrescu; arbitri asistenti: Vasile Marinescu, Adrian Ghinguleac; arbitru de rezerva: Marcel Birsan (toti din Bucuresti)
Observatori: Aron Huzu (Sibiu) - CCA, Mircea Calin (Bucuresti) - LPF
Cartonase galbene: Gnohere (14), Tamas (14), Busuladzic (14), Aganovic (90+1).
Cartonas rosu: Filip (87).

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Decizia drastica luata la Steaua dupa ce a fost umilita de fanii lui Dinamo. Cat i-a costat pe dinamovisti farsa
Decizia drastica luata la Steaua dupa ce a fost umilita de fanii lui Dinamo. Cat i-a costat pe dinamovisti farsa

Decizia drastica luata la Steaua dupa ce a fost umilita de fanii lui Dinamo. Cat i-a costat pe dinamovisti farsa de pe Arena Nationala

"Doar Dinamo Bucuresti". Detaliile farsei pe care stelistii nu o vor uita niciodata: cum a fost planuita de fapt coregrafia

Peste 45.000 de fani ai Stelei au trait marti seara cea mai neagra infrangere din ultimii ani. Nu doar ca au pierdut in fata englezilor de la Manchester City, cu 5 la 0, dar au fost si victimele unei farse ce va ramane in istoria fotbalului.

Recomandări
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina

Experţi ai Institutului pentru Studiul Războiului din SUA (ISW) confirmă că Rusia a obţinut unele câştiguri teritoriale în războiul său împotriva Ucrainei, relatează vineri DPA.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.