Site-ul WTA lauda performanta Simonei Halep la Australian Open: Este pregatita sa mearga pana la capat

Simona Halep

Simona Halep va incerca, marti, sa ajunga in prima sa semifinala la Australian Open si, comparativ cu anul trecut, este mai pregatita din punct de vedere emotional sa faca fata unei asemenea mize, se arata pe site-ul WTA.

La un an dupa ce a pierdut in fata jucatoarei slovace Dominika Cibulkova, Simona Halep este pregatita sa mearga pana la capat.

Ei i-a crescut apetitul pentru victorie, iar increderea a sporit, considera managerul lui Halep, fosta castigatoare de la Roland Garros, Virginia Ruzici. "Ea este o jucatoare complet diferita acum, ea joaca la un alt nivel", sustine Ruzici.

WTA reaminteste ca Ruzici este managerul Simonei Halep din 2008 si persoana care cunoaste cel mai bine jocul Simonei.

Versiunea 2015 a lui Halep este mult imbunatatita comparativ cu sportiva care ajunsese in sferturile de finala de la Melbourne, acum 12 luni, cea mai buna performanta din cariera pana la acel moment.

Citește și
Cover Halep, Begu
Halep, Begu si Tecau s-au calificat in optimi la Australian Open. Cu cine vor juca pentru un loc in turul urmator
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Dupa ce a ajuns pe locul doi anul trecut si a terminat sezonul pe trei, ea a capatat mai multa incredere si a intrat intr-o alta dimensiune. Ea s-a pregatit foarte bine si in aceasta iarna. Si-a imbunatatit mult serviciul si incearca sa fie o jucatoare mai agresiva", a adaugat Ruzici.

Site-ul oficial al WTA sustine ca Halep nu mai jucase niciodata pe arena centrala de la Australian Open pana la sfertul de finala de anul trecut, iar emotiile au coplesit-o, ea pierzand cu 3-6, 0-6 confruntarea cu Cibulkova.

"Pana atunci Simona nu mai jucase pe arena Rod Laver. Acum ea nu mai este coplesita de aceste meciuri, pentru ca a jucat mult anul trecut pe stadioanele mari", si-a adus aminte Ruzici.

Virginia Ruzici este increzatoare ca Simona Halep va ridica un trofeu de Grand Slam, la Australian Open sau in alta parte, si sustine ca si jucatoarea romana este convinsa de acest lucru.

"Cred ca este pregatita, dar si ea incepe sa creada asta. Roland Garros si Singapore au ajutat-o cu adevarat, in special pentru ca a batut-o pe Serena Williams in faza grupelor. Ea este mult mai matura acum, asa ca sunt de parere ca este pregatita. Simona era probabil mai tematoare, dar acum se simte mult mai bine in pielea ei si este mult mai increzatoare. Ea este o persoana cu un caracter destul de puternic. Nu exista limite pentru ea", a completat Ruzici.

WTA.com crede ca Halep se afla la un nivel foarte inalt, in special din punct de vedere mental, ultimele 12 luni ajutand-o pe romanca sa-si gaseasca pacea interioara, dar si increderea.

"Am mai multa incredere acum. Nu am pierdut inca niciun set. Sunt foarte fericita ca sunt in a doua saptamana aici, la fel ca anul trecut. Am inceput sa joc cel mai bun tenis al meu aici, in turneele de Grand Slam, iar asta inseamna mult pentru mine. Acum am mai multa incredere sa joc in sferturile de finala. Ekaterina serveste destul de bine si se misca bine, dar cred in sansa mea", a precizat, la randul sau, Halep.

Un alt capitol la care Halep a lucrat se refera la capacitatea de a face fata frustrarii. "Trebuie sa imi accept greselile pentru ca este normal sa comiti cateva. Vreau sa fiu perfecta pe teren, dar nu este posibil, perfectiunea nu exista. Asa ca incerc sa raman concentrata la fiecare punct si sa uit greselile", a subliniat Halep.

La randul sau, antrenorul Simonei Halep din acest sezon, Victor Ionita, s-a aratat multumit de cum a jucat pana acum eleva sa, considerand ca aceasta este pregatita pentru o confruntare dificila contra Ekaterinei Makarova.

"Ea poate juca mult mai bine, dar este ok pana acum. Simona este o jucatoare foarte periculoasa cand face pasul inainte, sta aproape de linia de fund si ia mingile devreme. Presiunea este pe fiecare jucatoare, nu doar asupra ei si cred ca poate face fata situatiei destul de bine. Makarova este o jucatoare puternica, va fi un meci foarte interesant", a mai spus Ionita.

Victor Ionita a declarat ca Halep poate ajunge numarul unu mondial, dar mai intai Simona trebuie sa creada asta mai mult decat oricine.

In final, WTA mai noteaza ca, la fel ca si anul trecut, Halep este la trei victorii distanta de trofeul Daphne Akhurst, insa de aceasta data ea este mult mai incantata de batalia care va urma, increzatoare ca succesul este dupa colt, iar acest lucru ar putea schimba totul.

Simona Halep, cap de serie numarul 3, si rusoaica Ekaterina Makarova, cap de serie numarul 10, se vor intalni, marti, de la ora 2.00, in sferturile de finala ale Australian Open.

Invingatoarea partidei o va intalni pe castigatoarea intalnirii dintre Maria Sarapova (Rusia, cap de serie numarul 2) si Eugenie Bouchard (Canada, cap de serie numarul 7).

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
SIMONA HALEP - YANINA WICKMAIER, 6-4, 6-2. Simona Halep s-a calificat in sferturile Australian Open. Prima reactie dupa meci
SIMONA HALEP - YANINA WICKMAIER, 6-4, 6-2. Simona Halep s-a calificat in sferturile Australian Open. Prima reactie dupa meci

SIMONA HALEP - YANINA WICKMAIER. Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a invins-o, cu scorul de 6-4, 6-2, pe sportiva belgiana Yanina Wickmayer, locul 80 WTA.

Halep, Begu si Tecau s-au calificat in optimi la Australian Open. Cu cine vor juca pentru un loc in turul urmator
Halep, Begu si Tecau s-au calificat in optimi la Australian Open. Cu cine vor juca pentru un loc in turul urmator

SIMONA HALEP vs. BETHANIE MATTEK-SANDS. Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a invins-o, vineri, cu scorul de 6-4, 7-5, pe americanca Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA, calificandu-se in optimile de finala ale Australian Open.

"Bombardament rapid pentru turul 3". Ce scrie presa internationala despre Simona Halep dupa victoria cu Gajdosova

Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a invins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-2, pe australianca Jarmila Gajdosova, locul 62 WTA, si s-a calificat in turul 3 al Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.