Simona Halep s-a calificat pentru a treia oara in finala de la Madrid Open, dupa 6-2, 6-3, cu Anastasija Sevastova

Simona Halep, titlu la Montreal
Agerpres

Simona Halep, locul 8 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, vineri, cu scorul de 6-2, 6-3, pe sportiva letona Anastasija Sevastova, locul 22 WTA, calificandu-se in pentru a treia oara, a doua consecutiv, in finala turneului de la Madrid.

Halep nu a parut in apele ei si a evoluat ezitant in meciul cu Sevastova, fiind de multe ori lipsita de precizie si de inspiratie. Insa adversara romancei nu a profitat de aceste inexactitati. Sevastova lasa impresia ca se teme de Simoan Halep, dupa ce a fost "pedepsita" rau la ultimele doua partide disputate de ele (6-0, 6-0 la Bucuresti si 6-3, 6-1 la Stuttgart). Fara set pierdut la Madrid pana vineri, jucatoarea letona a avut ocazii de a opri victoriile Simonei Halep, dar nu le-a fructificat.

Setul intai a fost echlibrat pana la 2-2, apoi romanca a castigat patru ghemuri la rand, cu break-uri in ghemurile al cincilea si al saptelea. Astfel scorul setului a fost 6-2, dupa 35 de minute

In mansa secunda, Halep a pierdut primul ghem la 0 si a intrat in blocaj. Romanca si-a cedat serviciul si inca un ghem, iar scorul a ajuns la 0-3. Simona Halep a simtit dificultatea momentului si i-a cerut sfatul lui Darren Cahill. Antrenorul a incercat sa o linisteasca si sa o faca sa revina la evolutia din primul set. Castigatoarea editiei trecute a Madrid Open a inceput "remontada" cu o evolutie oscilanta, ajutata si de faptul ca Sevastova nu a stiut cum sa gestioneze avantajul jocului mai bun si cel al scorului favorabil avute. Halep s-a apropiat la 2-3, dupa un break in ghemul al cincilea. Sevastova a avut 40-15 pe serviciul romancei, dar scorul a devenit 3-3. Letona a ratat si o oportunitate de a-si fructifica serviciul si, in loc de 4-3, tabela a aratat 3-4. Dupa ce a mai ratat o minge de break, Sevastova a depus armele, pierzand si al cincilea si al saselea ghem la rand. Cu 6-3, dupa o ora si 14 minute de la inceputul partidei, Simona Halep s-a calificat in finala.

In ultimul act, Halep va evolua cu invingatoarea dintre rusoaica Svetlana Kuznetova, locul 9 WTA si favorita 8, si frantuzoaica Kristina Mladenovic, locul 17 WTA si favorita 14.

Citește și
Simona Halep
Simona Halep critica atitudinea lui Ilie Nastase de la Fed Cup. "Nu mi-a placut felul in care a vorbit"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Romanca are palmares pozitiv cu Svetlana Kuznetova, 4-3. In ultima partida, Simona Halep s-a impus cu scorul de 3-6, 6-1, 6-1, in sferturile de finala ale turneului de la Montreal, din 2016. Jucatoarea rusa a castigat meciul anterior, disputat in semifinalele turneului de la Sydney din acelasi an, scor 7-6 (5), 4-6, 6-3.

In schimb, Mladenovic are 3-1 in partidele cu Halep. La mijlocul lunii martie, sportiva din Constanta a pierdut, cu 3-6, 3-6, intalnirea din turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells (SUA). Halep a castigat doar meciul din 2015, din turul secund al turneului de la Cincinnati, cu 7-5, 5-7, 6-4. Mladenovic s-a mai impus in sferturi la Birmingham, in 2014, cu 2-6, 6-0, 7-6 (4), si in turul I la Paris, in 2014, scor 7-6 (1), 6-4.

Castigatoarea Madrid Open va primi 1.043.680 de euro si 1.000 de puncte WTA, iar invinsa din finala 511.740 de euro si 650 de puncte.

Halep a castigat 14 turnee: Montreal (Premier 5), Bucuresti (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase in 2013.

Ea a mai jucat opt finale, Toronto, Rogers Cup (ambele de categorie Premier 5), in 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010.

Simona Halep ar urma sa evolueze, vineri, in semifinale si la dublu, alaturi de Irina-Camelia Begu. Romancele vor intalni perechea Timea Babos/Andrea Hlavackova (Ungaria/Cehia), cap de serie 5.

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Simona Halep s-a calificat in semifinalele Madrid Open, dupa o victorie zdrobitoare. Pe cine va intalni in urmatorul tur
Simona Halep s-a calificat in semifinalele Madrid Open, dupa o victorie zdrobitoare. Pe cine va intalni in urmatorul tur

Simona Halep, cap de serie numarul 3 si locul 8 WTA, a invins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-1, pe jucatoarea americana Coco Vandeweghe, locul 20 WTA, calificandu-se a treia oara in semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid.

Simona Halep critica atitudinea lui Ilie Nastase de la Fed Cup.
Simona Halep critica atitudinea lui Ilie Nastase de la Fed Cup. "Nu mi-a placut felul in care a vorbit"

Simona Halep a criticat atitudinea lui Ilie Nastase de sambata, din timpul confruntarii Cirstea - Konta, din Fed Cup.

Simona Halep, dupa ce a invins-o pe Johanna Konta:
Simona Halep, dupa ce a invins-o pe Johanna Konta: "Cred ca am jucat la cel mai inalt nivel al meu din ultimul an"

Jucatoarea de tenis Simona Halep a declarat, duminica, dupa victoria in fata britanicei Johanna Konta in Fed Cup, ca a jucat la cel mai inalt nivel al sau din ultimul an.

Simona Halep s-a calificat in sferturi, la Miami Open.
Simona Halep s-a calificat in sferturi, la Miami Open. "Am fost putin norocoasa sa intorc partida. Am crezut in sansa mea"

Simona Halep, locul 5 WTA, a invins-o, marti, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-2, pe australianca Samantha Stosur, calificandu-se in sferturile de finala ale Miami Open.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.