Reactii dupa finala de la Roland Garros. Hagi pariaza pe Halep la Wimbledon: "E serioasa, e ambitioasa, e talentata"

Gica Hagi si Simona Halep

Jucatoarea Simona Halep a marturisit ca a plans in primele minute de dupa finala de la Roland Garros, pierduta in fata Mariei Sharapova.

"Am plans in primele minute de dupa meci, dupa care mi-a revenit zambetul pe buze. As fi vrut sa profit de moment. Era prima mea finala de Grand Slam. Am facut tot ce puteam, practicand un joc de nivel foarte inalt. Sunt mandra de aceste doua saptamani, care au fost incredibile. Nu voi uita niciodata acest meci. Atmosfera a fost extraordinara, multi fani romani au venit la meci sa ma incurajeze", a spus Halep.

Simona Halep a precizat ca a incercat de la inceputul meciului sa fie relaxata si sa puna presiune pe parcursul jocului, dar Sharapova este foarte puternica psihic.

"Imi spuneam ca este fantastic ca am ajuns pana aici. Am inceput bine. Tactica mea era buna. Am deschis bine unghiurile lovind mingea puternic. insa Maria a facut ceea ce stie cel mai bine: sa loveasca mingea extrem de puternic. S-a si miscat bine. Am incercat sa pun presiune, dar este foarte puternica mental, o mare campioana, experimentata, care a castigat deja mai multe finale de Grand Slam. Va trebui sa muncesc mai mult. Totusi, pentru mine a fost un turneu extraordinar, la care am constientizat faptul ca pot juca la un nivel foarte inalt", a adaugat sportiva romana.

Site-ul oficial al turneului de la Roland Garros a scris, imediat dupa finala dintre Halep si sarapova, ca romanca a plans la marginea terenului, in timp ce publicul ii scanda numele. "A avut o prestatie extraordinar de curajoasa astazi, in prima sa finala de Grand Slam. Ea se va intoarce aici si momentul ei va veni", a mentionat rolandgarros.com.

Citește și
Gica Hagi si Simona Halep
Fotografie inedita cu HAGI si Simona Halep: "A devenit deja un idol in Romania. O stiu de foarte mult timp"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Reactii dupa marele meci

"Bonjour a tous!", a inceput Simona Halep, in franceza, discursul sau, la festivitatea de premiere organizata dupa meci:

 "E primul meu discurs de Grand Slam si este un moment special pe care nu-l voi uita toata viata. Vreau sa o felicit pe Maria, a meritat titlul. Iti urez succes in viitor. Am avut doua saptamani incredibile, e un turneu incredibil si sunt fericita ca ati venit si m-ati sustinut, vreau sa le multumesc tuturor, romanilor din tribune si celor din Romania, va multumesc din inima ca ati fost alaturi de mine. Multumesc familiei, echipei mele, ati facut o treaba foarta buna. Va multumesc pentru sustinere si pentru ce ati facut în aceasta saptamana. A fost prima mea finala de Grand Slam, sper sa nu fie si ultima. Parintilor mei le multumesc, este prima mea finala de Grand Slam si nici nu stiu cum sa ma exprim. Va multumesc si va iubesc", a declarat Simona Halep, in limba engleza, la festivitatea de premiere.

"Merci beaucoup pour votre soutien, vous êtes formidables. Je veux revenir ici! (n.r - Va multumesc mult pentru sustinere, sunteti extraordinari. Vreau sa revin aici", a incheiat Simona Halep, tot in franceza, adresandu-se publicului local.

De asemenea, Simona Halep a postat la finalul partidei un mesaj pe pagina sa de Facebook, in care le multumeste tuturor pentru sustinere si spune ca este si dezamagita si fericita, in acelasi timp. 

 

Maria Sharapova: Felicitari Simonei, a jucat incredibil

De asemenea, Maria Sharapova a avut numai cuvinte de lauda despre Simona Halep, la finalul partidei de la Roland Garros: "A fost cea mai grea finala din cariera mea. Felicitari Simonei, a jucat incredibil astazi. Nu imi vine sa cred ca am castigat, acum 7-8 ani nu imi imaginam ca o sa ma impun la Roland Garros, e un vis devenit realitate", a spus Maria Sharapova imediat dupa ce a castigat meciul cu Simona Halep.

Maria Sharapova a felicitat-o pe Simona Halep si in discursul de la ceremonia de premiere: "Simona, ai avut doua saptamani incredibile. Felicitari, este un pas foarte mare. Felicitari tie si echipei sale."

Maria Sharapova, careia i-a inmanat Cupa Suzanne Lenglen fosta jucatoare americana Chris Evert, detinatoarea recordului de victorii pe zgura pariziană (7), s-a declarat extrem de onorata de faptul ca a devenit pentru a doua oara castigatoare la Roland Garros. "Sa castig a doua oara este incredibil. Sunt extrem de onorata si recunoscatoare si va multumesc pentru sustinerea voastra din fiecare an", a spus Maria Sharapova.

Maria Sharapova a adresat publicului si cateva cuvinte in limba franceza, multumindu-i pentru sustinere. 

Profetia lui Hagi: Halep va castiga Wimbledon-ul

Hagi n-a reusit sa ajunga la finala Simonei. A suferit insa pentru Halep, pe care o stie de cand era mica, la Cluj, unde a participat la un eveniment.

Gheorghe Hagi: "Bravo ei, e serioasa, e ambitioasa, e talentata si cand muncesti bine, mai devreme sau mai tarziu apar rezultatele. Am avut sportivi si avem si vom avea sportivi de mare performanta. Simona arata echilibru, modestie si ambitie, si talent, mult talent. Romanul e talentat. Ea o demonstreaza acuma."

Fostul international roman pariaza de acum ca Halep va juca finala la Wimbledon. Si o va castiga!

Ciprian Marica s-a declarat mandru sa fie roman

Atacantul echipei nationale de fotbal Ciprian Marica a declarat ca in fiecare secunda a meciului Simonei Halep s-a simtit mandru ca este roman, chiar daca sportiva din Constanta a parasit invinsa finala turneului de la Roland Garros.

"Pacat! Doar pentru munca ta, titanica, pentru sacrificiile pe care le-ai facut! In fiecare secunda m-am simțit asa de mandru ca sunt roman, ca atunci cand ascult imnul! Bravo Simona!", a scris Marica, pe contul sau de Facebook.

 

Revista Tennis Magazine o complimenteaza la Simona Halep

Publicatia Tennis Magazine a laudat-o pe Simona Halep dupa finala de la Roland Garros, pierduta in fata Mariei Sarapova, notand ca romanca ar trebui sa fie mandra si ca ar fi putut sa se impuna in fata majoritatii jucatoarelor cu o prestatie precum cea de sambata.

"La finalul meciului, Halep, dezolata, a stat cu un prosop verde pe cap. Ar trebui sa fie mandra. La calitatea jocului si caracterul pe care le-a aratat, ar fi invins majoritatea jucatoarelor", a notat Tennis Magazine.

Publicatia mai scrie ca finala a fost "un test de vointa si pricepere", meci in care Sarapova a jucat "agresiv si stralucitor", iar Halep a reprezentat "o opozitie curajoasa".

Nadia Comaneci o felicita pe Simona Halep

Fosta campioana olimpica la gimnastica Nadia Comaneci i-a transmis un mesaj Simonei Halep, dupa finala de la Roland Garros, pierduta, sambata, cu scorul de 4-6, 7-6 (5), 4-6, in fata Mariei Sarapova, in care scrie ca Romania este mandra de performanta realizata.

"Ce performanta! Romania este mandra de tine, Simona. Azi, ai facut istorie. Iti multumim!", a scris Nadia Comaneci pe pagina sa de Facebook.

 

Boris Becker, laude pentru Halep si Sarapova

Fostul tenismen Boris Becker, de sase ori castigator de Grand Slam si actual antrenor al sarbului Novak Djokovici, s-a declarat incantat de finala French Open de sambata, dintre Maria Sarapova si Simona Halep, care, in opinia sa, i-a facut pe multi sa iubeasca tenisul feminin.

"Bravo, Maria Sarapova! Un mare respect pentru Simona Halep... Ce finala! I-ati facut pe toti sa iubeasca tenisul feminin", a scris Becker, pe contul sau de Twitter.

Militarii din Afganistan, mesaj pentru Simona Halep

Militarii Batalionului 20 Infanterie Dolj - "Scorpionii Negri" i-au transmis Simonei Halep dupa finala pierduta la Roland Garros, prin intermediul unei imagini postate pe pagina de facebook a Ministerului Apararii Nationale, mesajul:

"Multumim, tu esti campioana noastra". "Chiar daca suntem in indepartatul Afganistan, noi am fost cu sufletul alaturi de tine și am trait meciul la intensitate maxima. Ne-ai facut sa fim mandri ca suntem romani si nu uita ca esti, ca si noi, o luptatoare. Mult succes in competițiile viitoare si la cat mai multe finale!", se arata in mesajul transmis de soldatii din Afganistan.

Ei i-au transmis Simonei Halep un mesaj de incurajare si inaintea finalei de sambata. "Scorpionii Negri se mandresc cu rezultatele de exceptie ale Simonei Halep si sunt alaturi de campioana noastra in finala de la Roland Garros", era textul care insotea o fotografie a soldatilor.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Simona Halep in viata de zi cu zi. Imagini din viata unei campioane in afara terenului de tenis
Simona Halep in viata de zi cu zi. Imagini din viata unei campioane in afara terenului de tenis

Cum arata Simona Halep dincolo de performantele de pe teren? Imaginile de pe contul de ei de Facebook ne arata ca in viata de zi cu zi, o campioana e un om ca oricare dintre noi.

Fotografie inedita cu HAGI si Simona Halep:
Fotografie inedita cu HAGI si Simona Halep: "A devenit deja un idol in Romania. O stiu de foarte mult timp"

Hagi a felicitat-o pe Simona Halep pentru rezultatele deosebite pe care le-a obtinut pana acum si spune ca o cunoaste bine pe campioana.

Presa din SUA: 5 motive pentru care Simona Halep nu e promovata pe masura rezultatelor.
Presa din SUA: 5 motive pentru care Simona Halep nu e promovata pe masura rezultatelor. "In primul rand, nu e blonda"

Bleacher Report scrie despre care ar fi cele cinci motive pentru care Simona Halep este jucatoarea de tenis “despre care se face cea mai putina valva”, desi in ultima perioada a inregistrat succes dupa succes.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.