Simona Halep, marea favorita sa castige finala Roland Garros. Tatal sportivei: "Va fi un vis devenit realitate"

simona halep
Pro TV

Pentru ca visul unui titlul de mare slem sa devina realitate, Simona Halep trebuie sa o bata pe mai tanara Jelena Ostapenko, din Letonia.

Revelatia turneului de la Paris a implinit 20 de ani in ziua semifinalei devineri si a uimit lumea tenisului cu loviturile ei ca de tun. Simona Halep este insa mare favorita la castigarea meciului, mai ales ca adversara ei nu a castigat pana acum nici un titlul in circuitul feminin profesionist.

In ziua in care a implinit 20 de ani, Jelena Ostapenko din Letonia s-a calificat in finala de la Roland Garros. La conferinta de presa de dupa meciul cu Timea Bacsiszkny - o jucatoare din Elvetia cu origini romanesti - Ostapenko a dat dovada de o maturitate rar intalnita.

Jelena Ostapenko: "In unele momente am simtit presiunea pentru ca era semifinala, castigasem primul set si ma apropiam de finala, insa am incercat sa raman calma, sa joc in continuare si sa ma bucur de fiecare clipa."

Totusi, letona nu vine de nicaieri in elita tenisului. In 2014, la Wimbledon, a fost campioana la junioare. Ostapenko provine dintr-o familie de sportivi, tatal sau fiind un cunoscut jucator de fotbal. Specialistii vad deja o cariera mare pentru tanara care a fost felicitata chiar de Halep, in ziua in care a implinit 20 de ani.

Citește și
simona halep getty
Ce scrie presa internationala dupa calificarea Simonei Halep in finala Roland Garros. Le Figaro: "Este irezistibila"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Simona Halep: "Vorbim, ne saluta, ieri a fost ziua ei si am felicitat-o"

Clasata pe locul 47 in ierarhia mondiala, Ostapenko nu a triumfat pana acum la nici un turneu de senioare, in circuitul WTA. A castigat premii din tenis in valoare de 1,2 milioane de dolari, in timp ce Halep a strans deja peste 17 milioane de dolari. Cine castiga finala de sambata, primeste un cec de 2,1 milioane de euro, in timp ce finalista va lua doar jumatate.

Simona Halep: "Va fi o zi grea... si emotional, si psihic. Fizic, nu cred... ma simt bine acum. Se vad rezultate anilor in care am muncit"

Cristian Tudor Popescu: "Simona in finala Roland Garros nu este un miracol, ci rezultatul unei munci indarjite, chinuitoare a Simonei asupra ei insasi. Ati vazut ce stabilitate psihica are acum."

Finala de sambata, transmisa in direct de PROTV, este prima infruntare dintre Halep si Ostapenko. Interesant este ca au mai fost impreuna pe teren in 2016, insa de aceeasi parte a fileului.

Atunci, la un turneu din China, au facut pereche la dublu. Si au abandonat dupa ce Simona Halep a fost lovita in urechea stanga de o minge trimisa chiar de coechipiera Ostapenko.

Simona Halep: “Imi aduc aminte... in China, a fost destul de puternica, asa ca sunt pregatita sa raspund la niste mingi puternice"

Halep se pregateste, asadar, pentru a raspunde tirului de lovituri puternice ale jucatoarei letone. O statistica facuta la Roland Garros arata ca Ostapenko a lovit decisiv de nu mai putin de 245 de ori, mai mult chiar decat toti cei patru semifinalisti de pe tabloul de baieti: Rafael Nadal, Andy Murray, Stan Wawrinka si Dominique Thiem.

Parintii Simonei, nelipsiti de la marile finale ale campioanei noastre, simt ca a venit momentul triumfului pentru care fiica lor a muncit atat de mult.

Stere Halep, tatal Simonei: Va fi un vis devenit realitate. Il asteptam de multa vreme. Poate Dumnezeu ne ajuta saptamana aceasta"

Simona poate egala, sambata, performanta Virginiei Ruzici, care castiga Roland Garros-ul, in urma cu 39 de ani. De atunci, nicio romanca nu a mai triumfat la Paris.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Simona Halep - Jelena Ostapenko, finala de la Roland Garros, este in direct la ProTV, ACUM
Simona Halep - Jelena Ostapenko, finala de la Roland Garros, este in direct la ProTV, ACUM

Finala dintre Simona Halep si Jelena Ostapenko, pentru titlul de la Roland Garros, se vede in direct la ProTV, sambata, ora 15:30.

Ce scrie presa internationala dupa calificarea Simonei Halep in finala Roland Garros. Le Figaro:
Ce scrie presa internationala dupa calificarea Simonei Halep in finala Roland Garros. Le Figaro: "Este irezistibila"

Cotidianul francez Le Figaro scrie ca Simona Halep a fost irezistibila in meciul cu sportiva ceha Karolina Pliskova, iar agentia Ansa noteaza ca romanca nu lupta doar pentru titlul la Roland Garro, ci si pentru locul 1 mondial.

Simona Halep s-a calificat in finala Roland Garros. Reactii dupa meci:
Simona Halep s-a calificat in finala Roland Garros. Reactii dupa meci: "Mi-am controlat bine nervii si am rezistat la final"

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 2, s-a calificat pentru a doua oara in cariera in finala French Open, dupa ce a invins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.