Simona Halep s-a calificat in finala Roland Garros. Reactii dupa meci: "Mi-am controlat bine nervii si am rezistat la final"

simona halep getty roland garros

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 2, s-a calificat pentru a doua oara in cariera in finala French Open, dupa ce a invins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2.

"Este minunat sa fiu iarasi in finala la Roland Garros, este turneul meu favorit, a trebuit sa ma misc mult, sa o imping mai mult. A fost terenul mai lent azi, pe hard am castigat contra ei, am avut emotii, stiam ca trebuie sa ma misc mult. Nu voi face nimic special maine, ma moi relaxa. Ostapenko este o adversara puternica, nu are nimic de pierdut, nici eu, asa ca voi da totul. Mi-am controlat bine nervii si am rezistat la final", a declarat Halep, la finalul meciului.

Fostul jucator de tenis Mats Wilander a declarat, joi, ca Simona Halep se misca incredibil in teren si merita sa fie in finala la Roland Garros.

"A fost pe marginea terenului, se misca foarte bine, alearga mult, miscarea este incredibila. Halep face aceste dueluri pe reverul adversarei, este stilul ei. In primul set, Pliskova nu a avut raspunsuri. In setul doi, a urcat mai mult la fileu, a castigat cu voleuri. Dar, in final, Simona Halep a dovedit ca este mai buna", a spus Willander, la emisiunea Game, Set&Mats de la Eurosport.

Fosta jucatoare de tenis Chris Evert a declarat, joi seara, ca Simona Halep ar merita sa castige turneul de la Roland Garros, deoarece de mult timp se mentine in top.

Citește și
Simona Halep
Halep se califica in sferturi la Roland Garros, dupa 6-1, 6-1 cu Suarez Navarro si o intalneste pe Svitolina. Prima reactie
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Ma bucur ca aceste doua fete sunt in finala. Va fi stransa, dar Simona Halep merita sa castige, e de mult timp acolo", a spus Evert la emisiunea Game, Set&Mats.

Ilie Nastase: Eu cred ca asta a fost finala

"Eu am zis si azi dimineata ca Pliskova e cea mai periculoasa si s-a dovedit asa. Meciul a fost foarte strans, s-a jucat la cateva puncte.

Simona a fost mai atenta, Pliskova a aruncat ca muta afara mingea. A fortat si atunci cand fortezi asa gresesti mai mult. Eu cred ca asta a fost finala. Dar mai este un meci! Simona pleaca cu prima sansa, insa trebuie sa fie la fel de atenta.

Dupa mine este mai important ca ea sa castige turneul decat sa devina numarul 1 mondial. Nu am urmarit-o pe Ostapenko, am vazut doar ca a castigat greu in 3 seturi", a spus Ilie Nastase la Sport.ro.

Karolina Pliskova: Ostapenko este periculoasa, dar as paria tot ce am pe Simona

Jucatoarea Karolina Pliskova a declarat, joi, dupa ce a fost eliminata de Simona Halep in semifinalele turneului de la Roland Garros, ca Jelena Ostapenko, cealalta finalista, este o sportiva periculoasa, dar ea crede ca romanca se va impune in finala.

"Fara indoiala Ostapenko are un parcurs bun si este periculoasa. Dar as paria tot ce am pe Simona", a spus Pliskova zambind, conform WTA.

 L'Equipe: Halep, Cuceritoarea

Simona Halep a fost solida si agresiva in meciul cu sportiva ceha Karolina Pliskova, reusind sa ajunga astfel pentru a doua oara in cariera in finala de la Roland Garros, scrie, joi, cotidianul L'Equipe.

"Karolina Pliskova a fost la trei ghemuri de primul loc mondial. Dar ea, care a spus clar ca nu iubeste zgura, nu a reusit sa treaca de marea favorita a turneului, Simona Halep. Desi a dictat jocul, ea a fost invinsa de metronomul roman. Desi a fost mai strans decat s-a prevazut, logica a fost respectata: numarul 4 mondial este in finala si, avand in vedere rezultatele din acest an, nu va pierde trenul. Dupa 15 zile avem raspunsul. Totul este minunat, multumim, iar romanca nu s-a speriat decat in sferturi la 6-3, 5-1 cu Svitolina. Ea are dreptul la o a doua sansa de a castiga primul turneu de Grand Slam aici, la trei ani dupa esecul cu Maria Sarapova. Cu un succes contra Jelenei Ostapenko, ea o va detrona si pe Angelique Kerber. In urma cu doua saptamani, nu este sigur daca ea credea in acest lucru", a notat cotidianul francez.

Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, dupa ce a ratat castigarea lui in 2014, cand a pierdut in fata rusoaicei Maria Sarapova.

Desi a pierdut un set, Halep a evoluat foarte bine in partida cu sportiva ceha, pe care o mai invinsese de patru ori din cinci intalniri, niciuna insa pe zgura. Jucatoarea romana nu a facut un meci eroic, ci unul tactic foarte bun, inteligent, fara a se panica sau enerva in momentele in care Pliskova a evoluat mai bine. Romanca a confirmat previziunile specialistilor si a ajuns in finala celui de-al doilea Grand Slam al anului, care va incheia un sezon de exceptie pentru ea pe zgura, cu doar doua infrangeri pana acum

Primul set a curs firesc in favoarea romancei, pentru ca Halep a jucat exact, calm si a servit mai bine decat adversara. Lipsita de mobilitate si cu un bagaj tehnic mai sarac, Pliskova nu s-a putut baza in acest set nici pe atuurile ei, serviciul si lovitura de dreapta. Serviciul a avut o proportie mica de reusita a primului, iar cu dreapta a gresit mult.

Halep a cautat si a reusit sa creasca durata schimburilor, inaltimea si profunzimea mingilor, sa deschida unghiurile si sa o miste pe teren cat mai mult pe Pliskova, pentru a o impiedica pe aceasta sa loveasca din pozitii confortabile.

Romanca a obtinut break-ul in ghemul al treilea, apoi a anulat doua mingi de rebreak pentru a face diferenta de 3-1. Tinandu-si bine serviciul, Halep a pastrat avantajul pana la finalul setului, pe care l-a castigat cu 6-4, in 43 de minute.

Situatia s-a schimbat la 180 de grade in setul secund. Pliskova s-a miscat mai mult, a lovit mai tare si mai precis, a venit la fileu, servind mai bine in acelasi timp, mai ales cu al doilea. Halep nu a mai reusit sa contracareze forta loviturilor adversarei, iar numarul erorilor comise de ea a crescut. Tot un break a facut diferenta, pe care Pliskova l-a obtinut in ghemul al saselea. La 5-2, sportiva ceha a ratat o minge de set. Ea a pus capat setului in ghemul urmator, castigand cu 6-3, dupa alte 32 de minute.

In decisiv, Halep a jucat chiar mai bine decat in primul set, a putut sa revina la planul initial si sa se impuna. Ea a reusit cateva executii extraordinare care au descumpanit-o pe rivala. Sportiva romana a fcaut break-ul la 2-1 si a condus cu 4-1 apoi. Pliskova a castigat pe propiul serviciu si imediat a facut si ea break. A fost ultimul ei ghem de pe tabela, pentru ca Halep le-a castigat pe urmatoarele si a incheiat decisvul, cu 6-3, dupa doua ore de la start.

In ultimul act, Halep va juca, sambata, de la ora 16.00, in premiera, impotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a implinit, joi, 20 de ani, in ziua in care a invins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elvetianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA si cap de serie numarul 30, calificandu-se pentru prima data in finala unui Grand Slam. Tanara letona nu are niciun trofeu in palmares, de cand evolueaza ca profesionista.

Calificarea in finala este recompensata la Roland Garros cu 1.060.000 de euro si cu 1.300 de puncte WTA. Invingatoarea va primi 2,1 milioane de euro si 2.000 de puncte WTA.

Desfasurarea meciului:

UPDATE 21:05 Halep - Pliskova 6-4 3-6 6-3. Simona isi face serviciul si se califica in finala Roland Garros.

UPDATE 21:01 Halep - Pliskova 6-4 3-6 5-3. Simona a facut break-ul.

UPDATE 20:57 Halep - Pliskova 6-4 3-6 4-3. Jucatoarea din Cehia joaca foarte inspirat cateva puncte si reueseste sa faca rebreak-ul.

UPDATE 20:55 Halep - Pliskova 6-4 3-6 4-2. Pliskova isi face serviciul.

UPDATE 20:47 Halep - Pliskova 6-4 3-6 4-1. Super game reusit de Halep.

UPDATE 20:41 Halep - Pliskova 6-4 3-6 3-1. Simona castiga pe serviciul Pliskovei. 

UPDATE 20:36 Halep - Pliskova 6-4 3-6 2-1. Romanca reuseste sa-si castige game-ul lejer.

UPDATE 20:31 Halep - Pliskova 6-4 3-6 1-1. Game Pliskova.

UPDATE 20:29 Halep - Pliskova 6-4 3-6 1-0. Game Simona.

UPDATE 20:26 A inceput setul decisiv.

UPDATE 20:23 Halep - Pliskova 6-4 3-6. Pliskova castiga al doilea set. 

UPDATE 20:20 Halep - Pliskova 6-4 3-5. Simona isi face serviciul, dar ramane intr-o situatie dificila.

UPDATE 20:16 Halep - Pliskova 6-4 2-5.

UPDATE 20:11 Halep - Pliskova 6-4 2-4. Pliskova face primul break din setul secund.

UPDATE 20:07 Halep - Pliskova 6-4 2-3. Game Pliskova.

UPDATE 20:06 Halep - Pliskova 6-4 2-2. Simona Halep isi pastreaza din nou serviciul si egaleaza situatia in setul secund.

UPDATE 20:03 Halep - Pliskova 6-4 1-2. Pliskova isi mentine serviciul.

UPDATE 19:58 Halep - Pliskova 6-4 1-1. Halep isi face serviciul fara probleme.

UPDATE 19:55 Halep - Pliskova 6-4 0-1. Karolina Pliskova isi face serviciul in primul game al setului secund.

UPDATE 19:52 A inceput setul secund, cu Pliskova la serviciu.

UPDATE 19:49 Halep - Pliskova 6-4. Game, Set Halep! Simona continua evolutia buna din primul set si reuseste sa-si castige serviciul la 30, adjudecandu-si primul set

UPDATE 19:44 Halep - Pliskova 5-4. Game Pliskova.

UPDATE 19:37 Halep - Pliskova 5-3. Halep isi face din nou serviciul fara probleme.

UPDATE 19:35 Halep - Pliskova 4-3. Dupa un game extrem de disputat, cehoaica isi face serviciul si ramane aproape de Halep.

UPDATE 19:30 Halep - Pliskova 4-2. Simona Halep isi pastrează fara probleme serviciul.

UPDATE 19:26 Halep - Pliskova 3-2. Cehoaica salveaza o minge de break.

UPDATE 19:20 Halep - Pliskova 3-1. Game Simona.

UPDATE 19:16 Halep - Pliskova 2-1. Romanca face primul break al semifinalei.

UPDATE 19:11 Simona egaleaza dupa ce cehoaica da in fileu de 3 ori la rand. 1-1

UPDATE 19:09 Halep - Pliskova 0-1. Karolina Pliskova isi face serviciul in game-ul de debut.

UPDATE 19:05 A inceput meciul dintre Simona Halep si Karolina Pliskova.

UPDATE 19:03 Halep si Pliskova isi fac incalzirea.

Halep si Pliskova s-au intalnit de cinci ori, iar jucatoarea din Constanta a castigat de patru ori, ultima data la Montreal, anul trecut, cand s-a impus in finala cu 6-3, 6-3. Tot in finala, la Dubai, in 2015, Halep a obtinut prima victorie cu Pliskova, scor 6-4, 7-6 (4). Au urmat succesul de la Indian Wells, din optimile editiei din acelasi an, scor 6-4, 6-4, si cel din sferturile de finala ale turneului de la Sydney, din 2016, scor 6-4, 7-5.

Cea mai lunga partida pe care au jucat-o ele i-a revenit jucatoarei cehe, in turul I al Grupei Mondiale a Fed Cup, in februarie 2016, la Cluj-Napoca, scor 6-7 (4), 6-4, 6-2.

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oara in semifinalele French Open, dupa ce a invins-o, miercuri, cu 3-6, 7-6 (6), 6-0, pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA si cap de serie numarul 5, in doua ore si sase minute de joc.

La randul ei, Karolina Pliskova a invins-o in sferturi, intr-o ora si 51 de minute, cu 7-6 (3), 6-4, pe Caroline Garcia din Franta, locul 27 WTA si cap de serie numarul 28.

Simona Halep a fost finalista la editia din 2014, cand a pierdut in ultimul act in fata rusoaicei Maria sarapova.

Karolina Pliskova: Meciul cu Simona Halep va fi urias. Va trebui sa fiu agresiva si sa pun presiune pe Simona

Jucatoarea ceha ceha Karolina Pliskova, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2, a declarat, miercuri, ca in semifinalele turneului de la Roland Garros, impotriva Simonei Halep, va trebui sa fie mai agresiva decat in sferturile de finala si sa puna presiune pe romanca, ea mentionand ca va fi "un meci urias", informeaza wtatennis.com.

"Am fost adversare de cateva ori. Cu siguranta va fi un meci greu. Simona alearga bine. Nu stiu cum va fi vremea maine. Daca va fi ca azi, va fi dificil, pentru ca Simona este peste tot si nu rateaza mult. Cred ca va trebui sa fiu mai agresiva decat am fost astazi, pentru ca astazi Caro a fost agresiva, iar eu doar in unele momente. Insa cu Simona trebuie sa fiu mai agresiva si sa pun presiune pe ea. si sa imi pot castiga serviciul, aceasta va fi cheia. Voi incerca doar sa joc ca si cum nu as avea nimic de pierdut. Sunt in semifinale. Voi incerca sa joc cel mai bun tenis al meu", a spus Pliskova.

Ea considera ca Halep se numara printre cele mai bune jucatoare pe zgura. "Finala este aproape, dar si departe, pentru ca joc impotriva unei sportive care se numara printre cele mai bune pe zgura. si ea joaca pentru a ajunge numarul 1, astfel ca va fi un meci urias. Vreau sa castig, indiferent cum si indiferent ce imi aduce victoria. Pentru mine este important sa joc si sa castig meciul", a afirmat Pliskova.

Simona Halep elogiata de presa internationala dupa meciul cu Svitolina: France Info -"Miracolul Halep"

Jucatoarea Simona Halep a fost elogiata de presa internationala dupa meciul cu Elina Svitolina, din sferturile de finala ale turneului de la Roland Garros, Mundo Deportivo notand ca romanca a avut o "revenire uriasa", iar France Info metionand "Miracolul Halep".

"Miracolul Halep", a notat France Info, mentionand ca romanca a ajuns in semifinale dupa ce a fost foarte aproape de eliminare. "Un meci de tenis nu este terminat niciodata. Chiar si atunci cand esti condusa cu 5-0 in setul doi dupa ce l-ai pierdut pe primul, nu trebuie sa renunti niciodata. Simona Halep se indrepta spre eliminare. Romanca a revenit insa game dupa game, punct cu punct", adauga sursa citata.

"Revenire uriasa a lui Halep in fata Elinei Svitolina, la Roland Garros", au scris si spaniolii de la Mundo Deportivo, in timp ce tennis.com a notat: "Cumva, Halep revine de la limita si o socheaza pe Svitolina".

The Times mentioneaza ca Halep a ajuns in semifinale dupa "o rasturnare de situatie uimitoare".

"Halep o invinge pe Svitolina dupa o revenire incredibila", a notat si Fox Sports.

Wtatennis.com scrie ca Simona Halep a ajuns din nou in semifinale la Roland Garros dupa "o revenire epica".

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Simona Halep este in semifinalele de la Roland Garros, dupa un meci uluitor:
Simona Halep este in semifinalele de la Roland Garros, dupa un meci uluitor: "M-am enervat, dar m-a ajutat"

''Este genul de victorie care poate schimba o cariera'' - in acesti termeni vorbesc francezii, dupa ce Simona Halep s-a calificat, miercuri dupa-amiaza, in semifinalele de la Roland Garros.

Halep se califica in sferturi la Roland Garros, dupa 6-1, 6-1 cu Suarez Navarro si o intalneste pe Svitolina. Prima reactie
Halep se califica in sferturi la Roland Garros, dupa 6-1, 6-1 cu Suarez Navarro si o intalneste pe Svitolina. Prima reactie

Simona Halep a invins-o in optimile turneului de la Roland Garros pe Carla Suarez Navarro, scor 6-1, 6-1, si s-a calificat in sferturile de finala ale competitiei.Romanca va juca impotriva ucrainencei Elina Svitolina.

Simona Halep s-a calificat in
Simona Halep s-a calificat in "optimi" la Roland Garros. Urmeaza o adversara pe care nu a batut-o niciodata pe zgura

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, s-a calificat pentru a treia oara in optimile de finala ale French Open, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 6-0, 7-5, pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 28 WTA si cap de serie numarul 26.

Simona Halep s-a calificat in turul trei la Roland Garros. Victorie clara in fata Tatjanei Maria
Simona Halep s-a calificat in turul trei la Roland Garros. Victorie clara in fata Tatjanei Maria

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, joi, cu scorul de 6-4, 6-3, pe germana Tatjana Maria, locul 102 WTA, calificandu-se in turul al treilea al French Open, al doilea Grand Slam al anului.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.