Simona Halep - Jana Cepelova: 7-5, 4-6, 3-6. Halep a fost invinsa in primul tur la Wimbledon de locul 106 WTA

Simona Halep

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul trei mondial si a treia favorita, a pierdut partida jucata impotriva slovacei Jana Cepelova, in runda inaugurala a turneului pe iarba de la Wimbledon, al treilea de Mare Slem al anului.

Simona Halep a fost invinsa in primul tur de la Wimbledon de numarul 106 WTA, in trei seturi. Anul trecut, jucatoarea noastra reusea sa ajunga pana in semifinalele competitiei.

Halep a inceput meciul foarte bine si a condus in primul setu cu 2-0, insa jucatoarea din Slovacia a revenit si a preluat conducerea cu 3-2. La capatul unui prim act echilibrat, Halep a reusit sa se desprinda pe final si sa si-l adjudece cu 7-5.

Dupa ce i s-a desprins o unghie si a fost nevoita sa ceara interventia medicului, Halep a inceput mai slab setul secund si a fost mai mereu in spatele adversarei. In final, Cepelova a egalat scorul la seturi la 1, castigand actul secund cu 6-4.

In decisiv, Simona Halep a fost din nou condusa mai mereu, chiar si cu 4-1, insa a reusit sa revina si sa faca 4-3. Desi a servit pentru 4-4, jucatoarea noastra nu a reusit sa profite de sansa de a reveni si a pierdut pe propriul serviciu, scorul devenind 5-3 pentru slovaca. Apoi, Cepelova a castigat lejer pe propriul serviciu si a incheiat meciul cu 6-3.

Citește și
Andreea Mitu - agerpres
Andreea Mitu, in optimi la Roland Garros. Suma pe care o castiga cu aceasta performanta si urcarea incredibila in WTA
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

La finalul acestui turneu, Halep va pierde mai mult ca sigur locul al treilea in clasamentul WTA, iar accesul la Turneul Campioanelor este in pericol.

Desfasurarea live-text a partidei:

19:56 Zi trista pentru Simona Halep. Romanca a pierdut meciul cu Jana Cepelova, locul 106 in clasamentul mondial. Scorul celui de-al treilea game a fost 6-3 pentru jucatoarea slovaca.

19:41: Jana Cepelova castiga cel de-al treilea set cu 4-1.

19:30 Simona continua sa piarda puncte in fata slovacei Jana Cepelova, care conduce al treilea set cu 3-1.

19:25: Dupa un prim game de 10 minute, Simona reuseste sa-l castige si sa conduca cel de-al 3-lea set.

19:17: Dupa un set ce a durat 37 de minute, Simona a pierdut cu 6-4.

18:40 Simonei i s-a desprins o unghie si a fost nevoie sa faca o pauza de peste 10 minute, timp in care a primit ingrijiri medicale. In ciuda durerilor, romanca noastra a reusit sa castige primul set cu 7-5.

18:24 Egalitate intre Halep si Cepelova. Scorul este 5-5.

18:11 Simona conduce din nou! 4-3 pentru romanca noastra.

18:05 Simona isi revina si reuseste sa o egaleze pe Cepelova. Scorul este 3-3.

17:57 Simona are o cadere in joc, iar Cepelova reuseste sa preia conducerea. Scorul este 2-3 pentru jucatoarea din Slovacia.

17:48 Halep a inceput foarte bine meciul si a reusit break-ul dupa care a castigat si pe propriul serviciu. Este 2-1 pentru jucatoarea noastra.

17:45 A inceput partida. Hai, Simona!

Halep, semifinalista la editia de anul trecut a turneului, a invins-o anul trecut pe Cepelova (22 ani), care ocupa locul 106 in clasamentul mondial, in singurul lor meci direct, in turul al doilea tur la US Open, cu 6-2, 6-1.

Potrivit calculelor hartiei la editia din acest an, ar putea fi urmatoarele sferturi de finala: Serena Williams - Ana Ivanovic, Maria Sarapova - Lucie Safarova, Caroline Wozniacki - Simona Halep si Ekaterina Makarova - Petra Kvitova.

Daca Niculescu si Halep trec de adversarele lor se vor infrunta in turul al doilea.

Irina Begu, cap de serie numarul 29 la Wimbledon, va juca în primul tur contra rusoaicei Daria Gavrilova. Begu (30 WTA) s-a impus în singura confruntare cu Gavrilova (21 ani, 41 WTA), în 2013, la Nanjing, cu 2-6, 6-4, 6-2 în primul tur.

Monica Niculescu (27 ani, 46 WTA) va debuta contra portoricanei Monica Puig (91 WTA), pe care a învins-o anul trecut, în sferturi la Guangzhou, cu 6-2, 6-2.

Alexandra Dulgheru (26 ani, 59 WTA) va avea un meci dificil cu Kristina Mladenovic (Franta), jucatoare de 22 de ani aflata pe locul 37 in lume. Mladenovic a invins-o saptamana trecuta pe Halep la Birmingham, in sferturi. Dulgheru a invins-o pe Mladenovic cu 6-0, 6-0, in 2009, in sferturile unui turneu la Bari (Italia), iar frantuzoaica si-a luat revansa anul acesta, in calificari la Sydney, cu 6-3, 6-2.

Andreea Mitu are programat al patrulea meci de pe 4 patru, cu Olga Govortsova din Belarus, locul 122 WTA, in timp ce Monica Niculescu o intalneste pe Monica Puig in al treilea meci de pe terenul 9. Partidele incep la ora 13:30 pe ambele terenuri.

Andreea Mitu (70 WTA) si belarusa Olga Govortova (122 WTA) vor fi adversare in premiera in primul tur.

Edina Gallovits Hall, care acum reprezinta SUA, va juca in runda inaugurala cu poloneza Urszula Radwanska.

Detinatoarea titlului la Wimbledon, cehoaica Petra Kvitova, numarul doi mondial, va evolua in primul meci contra olandezei Kiki Bertens.

Liderul mondial Serena Williams (SUA) va debuta in fata rusoaicei Margarita Gasparian, in timp ce sora sa Venus, la a 18-a participare la Wimbledon, va juca in primul tur cu o compatrioata, Madison Brengle.

Rusoaica Maria Sarapova, campioana la Wimbledon in 2004, va incepe competitia in fata britanicei Johanna Konta, sfert-finalista saptamana aceasta la Eastbourne.

Cehoaica Lucie Safarova, finalista anul acesta la Roland Garros, va juca primul meci la Wimbledon impotriva americancei Alison Riske.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Simona Halep, invinsa in
Simona Halep, invinsa in "sferturile" turneului de la Birmingham de locul 43 WTA. A pierdut setul secund cu 6-0

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, principala favorita, a fost invinsa de Kristina Mladenovic (Franţa), cu 2-6, 6-0, 7-6 (4), vineri, in sferturile de finala ale turneului WTA pe iarba de la Birmingham.

Andreea Mitu, in optimi la Roland Garros. Suma pe care o castiga cu aceasta performanta si urcarea incredibila in WTA
Andreea Mitu, in optimi la Roland Garros. Suma pe care o castiga cu aceasta performanta si urcarea incredibila in WTA

Avem o noua stea la Roland Garros. Dupa eliminarea favoritei Simona Halep, Andreea Mitu a reusit a doua mare surpriza in doar cateva zile si a batut-o pe italianca Francesca Schiavone ajungand in optimi.

Simona Halep, ELIMINATA in turul doi la Roland Garros. Finalista de anul trecut a fost invinsa categoric in doar doua seturi
Simona Halep, ELIMINATA in turul doi la Roland Garros. Finalista de anul trecut a fost invinsa categoric in doar doua seturi

Romanca Simona Halep, numarul trei mondial si finalista anul trecut, a fost invinsa fara drept de apel de croata Mirjana Lucic-Baroni, cu 7-5, 6-1, miercuri, in runda a doua a turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea de Mare Slem al anului.

Recomandări
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen

Comisia Europeană a publicat, marţi, un raport cu privire la starea Spaţiului Schengen în anul care a trecut. Cu această ocazie, au fost anunțate priorităţile pentru anul următor.

 

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei
Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei

Răsturnare de situație în dosarul în care Vlad Pascu, tânărul care a provocat, vara trecută, accidentul de pe litoral, este judecat pentru omor din culpă.