Halep, învinsă în finala China Open de Caroline Garcia. Stere Halep: ”Parcă n-a fost ea”

Stere Halep
Pro TV

Halep versus Garcia. Meciul dintre Simona Halep, cap de serie numărul 2, şi sportiva franceză Caroline Garcia, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 9, s-a disputat duminică în finala China Open.

Simona Halep şi Caroline Garcia s-au mai întâlnit de două ori până la finala China Open, de fiecare dată impunându-se jucătoarea din Constanţa. În timpul finalei de la Beijing, Simona Halep nu a mai reușit să se impună, pierzând în fața franțuzoaicei.

Stere Halep: "Parcă n-a fost ea astăzi. Asta înseamnă lipsa de concentrare după o victorie așa mare, să ajungi numărul 1. Asta e deconectarea. Și puțin ghinion."

Halep rămâne după China Open cu locul I WTA şi cu câteva succese importante. Luni, la publicarea clasamentului WTA, românca va avea 40 de puncte în plus faţă de fostul lider, spaniola Garbine Muguruza.

Calificarea în finală este recompensată cu 636.300 de dolari şi cu 650 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 1,27 milioane de dolari şi 1.000 de puncte WTA.

Citește și
Simona Halep, numărul 1 WTA
Simona Halep, noul număr 1 mondial. Ce rugăminte i-a transmis CTP, când se întoarce în România
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

UPDATE 13:33: Halep-Garcia 4-6, 6-7: Caroline Garcia câștigă finala de la Beijin cu  7-3, în urma  ezitărilor Simonei Halep de-a lungul liniei, din timpul tie-break-ului.

UPDATE 13:29: Halep-Garcia 4-6, 6-6: Simona Halep nu a cerut să vorbească cu Andrei Pavel, în timp ce Carolina Garcia a cerut de 3 ori să-și consulte antrenorul.

UPDATE 13:25: Halep-Garcia 4-6, 6-6: Tie break

UPDATE 13:24: Halep-Garcia 4-6, 5-6:Jocul s-a întețit, Simona având servicii bine plasate în dreapta adversarei sale.

UPDATE 13:21  Halep-Garcia 4-6, 5-6Caroline Garcia a câştigat un nou game, după un challenge fără succes cerut de  Simona.

UPDATE 13:19: Halep-Garcia 4-6, 5-5: Simona reușește să egaleze scorul.

UPDATE 13:16: Halep-Garcia 4-6, 4-5: Două mingi de 5 egal. Servește Simona, însă lovitura este pierdută de sub control. Simona are un dialog scurt cu Andrei Pavel.

UPDATE 13:14: Halep-Garcia 4-6, 4-5: Servește Simona pentru a rămâne în meci. Forehand reușit de româncă.

UPDATE 13:13: Halep-Garcia 4-6, 4-5: Rever bun al Simonei dat, din păcate, în afara terenului. Simona cere challenge, dar este out.

UPDATE 13:07: Halep-Garcia 4-6, 4-4 Simona devine mult mai agresivă, impunându-se la 0 la propriul serviciu. Jucătoarea care obține astăzi victoria câștigă 1000 de puncte și o sumă importantă de bani.

UPDATE 13:05: Halep-Garcia 4-6, 3-4 Garcia câștigă game-ul după aproximativ 14 minute de joc intens.

UPDATE 13:01Halep-Garcia 4-6, 3-3:  Prima minge de game pentru Garcia.

UPDATE 12:54: Halep-Garcia 4-6, 3-3: Avantaj Simona Halep. Garcia salvează mingea de break pe serviciul al doilea. Simona își asumă un nou risc și câștigă un avantaj: a șasea minge de break.

UPDATE 12:52 Halep-Garcia 4-6, 3-3: Simona a renunțat la jocul de siguranță susținut până acum. Plasarea pe mijloc a expus-o prea mult, iar acum Simona pare că adoptă o nouă strategie și își pune adversarea în dificultate.

UPDATE 12:49 Halep-Garcia 4-6, 3-3: Garcia ratează. Lovește mult prea din spate și pierde controlul asupra mingiei.

UPDATE 12:44  Halep-Garcia 4-6, 2-3. Set câștigat de franțuzoaică, Simona având o singură minge de break.

UPDATE 12:40 Halep-Garcia 4-6, 2-2: Simona revine și jocul său pare unul mult mai determinat.

UPDATE 12:38: Halep-Garcia 4-6, 1-2 Simona plasează loviturile și o pune în dificultate pe adversara sa, care nu se poate deplasa pentru le recupere. Românca are nevoie de mai multă agresivitate.

UPDATE 12:35 Halep-Garcia 4-6, 1-2. Simona mai are timp recupereze

UPDATE 12:33 Halep-Garcia, 4-6, 1-1. Simona recuperează în urma servei sale.

UPDATE: 12:29 Halep-Garcia, 4-6, 0-1. Garcia nu are nicio dublă greșeală, câștigând trei puncte consecutive în cel de-al doilea joc secund.

UPDATE 12:27: 6- 4 pentru Caroline Garcia. Lovitură decisivă pentru Simona, grație unui rever bine executat.

UPDATE: 12:23: 6- 4 pentru Caroline Garcia Două mingi de set pentru franțuzoaică. Set câștigat de Caroline Garcia, după o eroare neforțată a româncei.

UPDATE 12:19: 5-4 pentru Caroline Garcia Simona devine agresivă pe serviciul adversarei. As pentru Garcia, iar mingea rămâne în terenul franțuzoaicei.

UPDATE 12:16: 4-4 Halep -Garcia Garcia își ascumă riscuri. În plus, Garcia este afectată de zgomotele din jurul său. Chiar și atunci când servește are nevoie de liniște pentru a-și calcula următoarea mișcare.

UPDATE 12:13: 4-4 Halep -Garcia:  Caroline a progresat foarte mult, fiind o jucătoare care dă dovadă de îndrăzneală.

UPDATE 12:11: 4-3 pentru Garcia: Mișcare excepțională a Simonei Halep, care plasează mingea pe colț.

UPDATE 12:06: 4-3 pentru Garcia: Garcia și-a îmbunătățit serviciul, în special cel de-al doilea cu efect. Aceste mișcări o pun în dificultate pe Simona. Garcia pare avantajată în acest meci. Garcia își cheamă tatăl pentru a se sfătui.

UPDATE 12:03: 3-3 Halep - Garcia.Garcia greșește. Simona a evoluat pe serviciul doi, care are o viteză constantă de  circa 146-147 km/s. Minge de break salvată de Simona.

UPDATE 12:02: 3-3 Halep - Garcia. De regulă, prima servă a Simonei, Garcia o întâmpină pe lina de fund. Celor două jucătoare li se aseamănă stilul de joc. 

UPDATE: 11:58: 3-2 pentru Caroline Garcia: Garcia devine agitată, după ce ultima minge trimisă a lovit fileul.

UPDATE 11:57 3-2 pentru Caroline Garcia: Simona  pune presiune asupra adversarei sale.

UPDATE 11:54: Halep-Garcia 2-2.Schimb foarte bun de rever pentru Simona Halep.

UPDATE 11:48: Halep-Garcia 2-2. Simona se impune prin serviciu

UPDATE: 11:45: 2-1 pentru Caroline Garcia Simona riscă și intră un metru în teren. Finala începe cu două break-uri. Garcia are un singur prim serviciu pus în teren până la acest moment. În plus, franțuzoaica este recunoscută ca fiind o jucătoare agresivă, dar nu se poate compara cu stilul de joc riscant al Jelenei Ostapenko.

UPDATE: 11:43: Simona servește. Se poate observa o evoluție asupra servelor Simonei Halep, care în meciul cu Ostapenko a făcut o singură dublă greșeală.

UPDATE 11:41: 3 mingi de break pentru Simona, acordate din cauza unei erori comise de franțuzoaică. 

UPDATE 13:40: Meciul a început și se joacă indoor, întrucât în Beijing plouă și sunt temperaturi de 17 grade Celsius. Caroline Garcia servește prima.

UPDATE 11:35: Sportivele fac încălzirea înainte de a începe să joace finala China Open. Simona pare concentrată și extrem de fericită după ultimele realizări. 

Caroline Garcia, locul 15 WTA, a învins-o pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 12, şi s-a calificat în finală la Beijing, unde a reuștit să se impună și în fața Simonei Halep, devenind câștigătoarea finala China Open

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open.

Jucătoarea Caroline Garcia a declarat, sâmbătă, că adversara din finala de la Beijing, Simona Halep, noul lider WTA, este dificil de înfruntat şi că va trebui să evolueze la cel mai bun nivel pentru a avea o şansă împotriva româncei.

"Este tipul de meci pe care vreau să îl joc, împotriva sportivelor de top. Ea este noul lider mondial. Abia aştept acest meci, cu atât mai mult cu cât este vorba de o finală a unui turneu de categorie Premier Mandatory. Cu siguranţă va fi o luptă. Am jucat împotriva ei în Canada, în urmă cu două săptămâni. Este o jucătoare dificil de înfruntat. Va trebui să să evoluez la cel mai bun nivel al meu pentru a avea o şansă", a spus Garcia îninate de a o întâlni pe Simona Halep, potrivit site-ului WTA.

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Presa internațională, după performanța Simonei: ”Noua regină a clasamentului WTA”
Presa internațională, după performanța Simonei: ”Noua regină a clasamentului WTA”

Simona Halep este elogiată în presa internațională după ce a învins-o pe Ostapenko și și-a asigurat locul 1 WTA, pentru prima oară.

Simona Halep, noul număr 1 mondial. Ce rugăminte i-a transmis CTP, când se întoarce în România
Simona Halep, noul număr 1 mondial. Ce rugăminte i-a transmis CTP, când se întoarce în România

Simona Halep - Jelena Ostapenko s-au întâlnit sâmbătă dimineaţa în semifinalele China Open, în meciul care i-a adus româncei primul loc WTA.

Simona Halep, performanță istorică. „E prima dată când plâng pe teren”
Simona Halep, performanță istorică. „E prima dată când plâng pe teren”

Simona Halep a devenit numărul unul mondial din tenisul feminin, calificându-se în finala turneului de la Beijing.

Imaginea HOT cu care Sorana Cîrstea și-a impresionat fanii! Cum a putut să pozeze pe un iaht
Imaginea HOT cu care Sorana Cîrstea și-a impresionat fanii! Cum a putut să pozeze pe un iaht

Citeste mai multe pe

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.