ROMANIA - GRECIA 1-1. Am ratat pentru a patra oara consecutiv calificarea la un campionat mondial

Alexandru Maxim

ROMANIA - GRECIA LIVE | Reprezentativa Romaniei a ratat calificarea la Cupa Mondiala din Brazilia, dupa ce a incheiat la egalitate, scor 1-1, cu selectionata Greciei, in mansa retur a barajului de accedere la turneul din 2014.

ROMANIA - GRECIA

In tur, vineri, la Pireu, Grecia s-a impus cu scorul de 3-1.

Marti seara, pentru Romania a inscris Torosidis '55 (autogol), iar pentru Grecia a punctat Mitroglou '23.

0-1: In minutul 23, Kostas Mitroglou a deschis scorul dupa o pasa de la Karagounis si a inscris cu un sut plasat de la 13 metri in dreapta lui Tatarusanu.

Citește și
piturca
Berbecutul "Piturca", gatit la un targ traditional in Capitala. Grecii au venit cu mingea de la meci
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

1-1: Torosidis a incercat sa degajeze o minge de la 14 metri, insa a sutat in vinclu in dreapta lui Karnezis.

Romania: Tatarusanu - Matel, Goian, Chiriches, Rat (Latovlevici '26) - Hoban - Torje (Niculae '56), Stancu (Grozav '86), Tanase, Maxim - Marica. Selectioner: Victor Piturca

Grecia: Karnezis - Torosidis (Vyntra '72), Papastathopoulos, Siovas (Manolas '80), Holebas - Maniatis, Karagounis (Samaris '73), Tziolis - Salpingidis, Mitroglou, Samaras. Selectioner: Fernando Santos

Cartonase galbene: Mitroglou '24, Holebas '57, Tziolis '89

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Serbia, cu Milorad Mazici la centru. El a fost ajutat de asistentii Milovan Ristici si Dalibor Djurdjevici, si de rezerva Bosko Jovanetici. Cei patru arbitri au fost supervizati de italianul Alfredo Trentalange (observator pentru arbitri), iar observator de joc din partea FIFA a fost danezul Steen Michael Dahrup.

Pe tabela electronica a Arenei Nationale au fost afisate versurile "Desteapta-te, romane", in timpul intonarii imnului. Fanii romani au sustinut echipa nationala si fluturand stegulete tricolore, aflate pe scaunele de pe Arena Nationala. La inceputul meciului, suporterii romani au afisat un imens drapel tricolor care a acoperit intreaga peluza si au afisat un banner: "Luptati pentru neam, credinta si tara".

In minutul 42, crainicul stadionului a facut apel la fanii romani sa nu mai tinteasca cu lasere jucatorii eleni.

Fanii Romaniei au scandat "Demisia, Demisia" in minutul 43.

Inainte de pauza, o petarda a fost aruncată in teren din tribune, aceasta cazand langa fundasul Sokratis Papastathopoulos, care a acuzat probleme la ochi.

La meci au asistat si premierul Victor Ponta si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Ponta a sosit la Arena Nationala in acelasi timp cu noul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu.

La partida au asistat 53.174 de spectatori.

LIVE TEXT

Minutul 90+3: Fluier final. Romania termina la egalitate meciul retur cu Grecia, scor 1-1, si rateaza calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, fiind eliminata cu scorul de 4-2 la general.

Minutul 85: Stancu suteaza din unghi, pe jos, insa Karnezis retine fara probleme.

Minutul 75: Centrare a lui Matel in careu, mingea il loveste in mana pe un jucator grec, dar arbitrul nu acorda nimic.

Minutul 65: sport.ro scrie ca 53.174 de spectatori asista la acest meci. Foarte aproape de recordul de pe National Arena, meciul cu Olanda ramane insa pe primul loc - atunci au fost cu 200 de suporteri mai mult.

Minutul 59: Latovlevici suteaza din lovitura libera de la 20 de metri putin peste poarta.

Minutul 55: Hoban trage puternic de la 20 de metri, se opune Karnezis.

Minutul 53: Latovlevici suteaza de la 30 de metri, pe langa poarta. Romania domita autoritar Grecia.

Minutul 51: Marius Niculae intra in locul lui Torje

Minutul 50: Romania egaleaza, printr-un autogol al grecilor. Un fundas grec a sutat in Holebas, iar mingea s-a dus in vinclu.

Minutul 49: Romanii incearca o actiune pe partea dreapta, dar centrarea lui Matel trece prin spatele portii lui Karnezis.

Minutul 45+1: Pauza. Romania este condusa cu scorul de 1-0 in acest meci si cu 4-1 la general.

Minutul 45: Papastathopoulos a avut nevoie de ingrijiri, dupa ce o petarda aruncata din peluza a explodat langa el.

Minutul 44: Marica suteaza din unghi, mult peste poarta.

Minutul 37: Goian trimite o pasa lunga pentru Marica, insa atacantul lui Getafe nu mai poate ajunge balonul. Aut de poarta pentru greci.

Minutul 28: Prima schimbare facuta de Victor Piturca. Iese Razvan Rat, inlocuit cu Iasmin Latovlevici

Minutul 25: Mitroglou deschide scorul, dupa ce a scapat singur cu Tatarusanu.

Minutul 20: Cea mai mare ocazie de gol a Romaniei. Sutul lui Bogdan Stancu este retinut de Karnezis.

Minutul 15: Holebas suteaza din careu la coltul lung, insa Tatarusanu respinge cu un reflex foarte bun.

Minutul 7: Torje suteaza de la 25 de metri, pe langa poarta.

Minutul 4: Corner de pe partea dreapta pentru Romania, centreaza Torje, insa arbitrul fluiera fault in atac.

 

UPDATE 20:50 Ingramadeala la intrarea pe stadion, cu zece minute inainte de inceperea meciului.

Sursa foto: Mihai Brasoveanu

UPDATE 19:00

In 1998, cand Hagi, Dan Petrescu sau Adrian Ilie duceau Romania in Franta, alaturi de cele mai bune echipe ale lumii, Maxim avea doar 8 ani, iar Matel 9. Astazi, pentru Rat sau Goian - ajunsi aproape de finalul carierei - aceasta este ultima sansa sa mearga la un Mondial.

Vlad Chiriches va fi capitanul Romaniei pe teren si va purta o masca speciala, iar miercuri va suferi o operatie la nas. Maxim va fi introdus inca din primul minut pe partea stanga, astfel ca Tanase va juca in centru. Pe flancul drept va fi preferat tot Torje, chiar daca a fost scos vinovat pentru doua goluri primite la Atena. Refacut dupa problemele medicale de la spate, Tatarusanu revine in poarta Romaniei.

Cert este ca indiferent cine va fi pe teren, asteptarile suporterilor nationalei sunt uriase. Romani din toate colturile tarii au sosit inca de marti dimineata la Bucuresti pentru a trai pe viu marele meci.

Microbistii n-au uitat nici de pariuri. O victorie a Romaniei cu 2-0, adica o calificare, are cota de 9.7, adica pentru 100 de lei pariati, castigul va fi de 970 de lei.

Adevarata miza nu va fi, insa, la scor exact, ci la ghicirea marcatorilor. De exemplu, daca Maxim va marca golul victoriei de 2-0, suma pariata va fi inmultita de 60 de ori.

Fotbalistii lui Victor Piturca s-au relaxat la mall in aceasta dimineata, dupa ce luni seara au fost la filmul ''Avocatul''.

Jucatorii nationalei Greciei au iesit si ei la o scurta plimbare in jurul hotelului, pe cand suporterii lor sositi marti la Bucuresti s-au distrat in Centrul Vechi pe ritmuri grecesti.

Pentru a se califica la Campionatul Mondial de la Rio, Romania trebuie sa invinga Grecia cu 2-0 sau cu 4-1. Daca dupa 90 de minute scorul este de 3 la 1 pentru Romania, urmeaza doua reprize a cate 15 minute de prelungiri si chiar lovituri de la 11 metri.

AICI se vede perfect LIVE Romania-Grecia! Detalii incendiare de la marginea terenului si din tribune! Ai cel mai tare bilet la meci! DETALII AICI!

 

UPDATE 16:05 Ciprian Marica: Impreuna pana la capat!

Atacantul echipei nationale a Romaniei, Ciprian Marica, a postat, marti dimineata, un mesaj pe contul sau de Facebook, inaintea meciul retur cu reprezentativa Greciei, din barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2014.

"Hai Romania! Impreuna pana la capat!", a scris internationalul roman.

19 noiembrie, ora 16:05 Dinu Gheorghe despre nationala: Toti jucatorii trebuie sa fie mai buni decat in ultimii doi ani

Presedintele clubului Astra Giurgiu, Dinu Gheorghe, a declarat, marti, dupa Adunarea Generala extraordinara a LPF, ca jucatorii echipei nationale trebuie sa faca cel mai bun joc din ultimii doi ani pentru a se califica la Cupa Mondiala in dauna Greciei.

"In echipa trebuie sa avem incredere. Pe Maxim, din pacate, s-a pus multa presiune. Sper sa aiba puterea sa treaca peste ce s-a intamplat in ultima perioada. Toti jucatorii trebuie sa fie mai buni decat in ultimii doi ani. Un scor de 2-0 se poate obtine", a spus Dinu Gheorghe.

Dinu Gheorghe sustine ca jucatorii echipei nationale nu trebuie sa neglijeze faza defensiva in meciul din aceasta seara.

"Probabil Hoban va juca in fata aparatorilor, Tanase in stanga, Torje in dreapta, Maxim cu Stancu in zona centrala si Marica varf impins. Trebuie sa fim mai ofensivi, dar trebuie mai multa grija. Trebuie sa fie o ofensiva controlata, nu una la intamplare, pentru ca dupa orice gol primit ne putem lua adio", a completat Gheorghe.

Oficialul gruparii giurgiuvene este de parere ca suporterii ar trebui sa aiba rabdare si sa ii incurajeze pe jucatori pana in ultimul minut. "Mai mult ca niciodata e important ca publicul sa aiba rabdare, sa inteleaga ca e un joc care se poate castiga si in minutul 80-85. Daca au ceva nemultumiri, sa le spuna dupa prelungiri", a explicat Gheorghe.

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a fost invinsa, vineri seara, cu scorul de 3-1 (2-1), de selectionata similara a Greciei, in meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contand pentru barajul de calificare la Cupa Mondiala din Brazilia, din 2014. Meciul retur va avea loc, in aceasta seara, de la ora 21.00, pe Arena Nationala din Bucuresti.

Pentru a fi sigura de calificarea la CM, Romania are nevoie de o victorie cu scorul de 2-0 sau la o diferenta de trei goluri. In cazul in care Romania va castiga cu scorul de 3-1, meciul va intra in prelungiri, iar daca scorul se mentine si dupa 30 de minute, se va trece la executarea loviturilor de departajare.

19 noiembrie, ora 13:06 Mutu: Oricand si oricum, indiferent de situatie, voi fi alaturi de echipa nationala

Atacantul Adrian Mutu, neconvocat de selectionerul Victor Piturca pentru barajul de calificare cu Grecia, a postat pe pagina personala de Facebook un mesaj in care a scris ca oricand si oricum, indiferent de situatie, va fi alaturi de echipa nationala a Romaniei.

"Oricand si oricum, indiferent de situatie, voi fi alaturi de echipa nationala a Romaniei! Hai Romaniaaaaa! Doamne ajuta!", a scris atacantul.

La 16 noiembrie, Adrian Mutu a postat, pe contul sau de Facebook, o fotografie a selectionerului Victor Piturca, al carui chip fusese inlocuit cu al actorului britanic Rowan Atkinson, care il interpreteaza pe Mr. Bean. Atunci el a precizat ca aceasta fotografie i s-a parut "simpatica" si ca a dorit sa destinda atmosfera.

Marti, 19 noiembrie, ora 09:00 Ce echipa trimite Piturca pe teren

Echipa probabila a Romaniei pentru partida retur cu Grecia, din barajul pentru calificare la Cupa Mondiala din Brazilia: Tatarusanu - Matel, Gardos, Goian, Rat - Chiriches, Cocis - Nicolita, Maxim, Stancu - Marica.

Echipa probabila a nationalei Greciei: Karnezis - Torosidis, Papastathopoulos, Siovas, Holebas - Karagounis, Maniatis, Tziolis - Salpingidis, Mitroglou, Samaras.

In cazul in care Romania ar reusi sa se califice la Cupa Mondiala din Brazilia ar fi pentru a 8-a oara în istorie.

Nationala tarii noastre a participat la primele trei "mondiale", in 930, 1934 si 1938, apoi a fost nevoie sa treaca 32 de ani, pana in 1970, pentru o noua calificare, in Mexic.

Dupa o alta perioada de 20 de ani, Romania reusea gratie "generatiei de aur" participarea la trei editii consecutive ale turneului final, in 1990, 1994 si 1998.

Cea mai buna clasare a echipei Romaniei la un turneu final al Cupei Mondiale a fost la editia din 1994, din Statele Unite ale Americii, cand a ajuns pana in sferturile de finala ale competitiei.

Selectionerul Victor Piturca, aflat la al treilea mandat la echipa nationala, nu a reusit niciodata sa califice Romania la un turneu final al Cupei Mondiale. El are insa in palmares doua calificari la Campionatul European, in 2000 si 2008, si o prezenta la CE din 1998, cu nationala de tineret a Romaniei.

Marti, 19 noiembrie, ora 07:00 ROMANIA - GRECIA. Peste 70% din localurile din Centrul Vechi au fost inchiriate

Grecii au venit deja la Bucuresti, siguri pe ei, iar fanii de aici i-au intampinat cu multa bucurie. De altfel, sustinatorii oaspetilor au inchiriat cam toate localurile din centru vechi, convinsi, ca ei vor pleca in Brazilia.

Iar romanii si-au vazut de treaba si s-au antrenat intens, chiar si pentru loviturile de la 11 metri. Victor Piturca incearca sa isi pastreze optimismul si spune ca marti putem sa ne calificam.

Vlad Chiriches: Dupa meciul cu Grecia ma voi opera la nas

Fundasul echipei nationale, Vlad Chiriches, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca dupa meciul retur cu Grecia, din barajul pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2014, se va opera la nas.

"Sunt ok. Nasul e ok, masca ma ajuta, ma protejeaza, sunt bine. Nu am avut senzatia de teama la antrenamente si nici nu ma deranjeaza. Masca asta e diferita. Miercuri, cand ma intorc, ma voi opera si voi fi apt pentru urmatorul meci de campionat", a spus Chiriches.

Vlad Chiriches a afirmat ca jucatorii Romaniei vor trebui sa treaca peste emotii in partida cu Grecia si este convins ca rezultatul din partida tur va putea fi intors.

"Am fost putin dezamagit pentru ce s-a intamplat la echipa de club si ca nu am reusit sa ajung la primul meci. Am avut emotii pentru baieti, dar a fost putina dezamagire ca am pierdut. Trebuie sa depasim emotiile, pentru ca suntem in fata unui moment important si cred ca putem intoarce rezultatul la Bucuresti. Grecii s-au dovedit foarte puternici la ei, iar rezultatul prezinta realitatea, dar cred ca la Bucuresti, cu ajutorul suporterilor, putem intoarce scorul", a completat Chiriches.

Vlad Chiriches spera ca Romania sa nu mai faca greselile din partida tur, cand s-au primit goluri din faze fixe. "Daca vom primi gol, va fi foarte greu sa ne calificam. Sper sa inscriem. S-a vazut foarte clar ca au fost foarte puternici la fazele fixe. Speram sa remediem deficientele de la meciul tur", a explicat Chiriches.

Vlad Chiriches s-a accidentat la echipa de club inaintea partidei tur de la Atena si nu a putut evolua pentru "tricolori". Reprezentativa de fotbal a Romaniei a fost invinsa, vineri seara, cu scorul de 3-1 (2-1), de selectionata similara a Greciei, in meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contand pentru barajul de calificare la Cupa Mondiala din Brazilia, din 2014.

Pentru Romania a marcat Stancu '19, iar pentru Grecia au inscris Mitroglou '14, '66 si Salpingidis '20. Meciul retur va avea loc, marti, de la ora 21.00, pe Arena Nationala din Bucuresti. Pentru a fi sigura de calificarea la CM, Romania are nevoie de o victorie cu scorul de 2-0 sau la o diferenta de trei goluri.

In cazul in care Romania va castiga cu scorul de 3-1, meciul va intra in prelungiri, iar daca scorul se mentine si dupa 30 de minute, se va trece la executarea loviturilor de departajare.

ROMANIA-  GRECIA. NATIONALA A EXERSAT LOVITURILE DE DEPARTAJARE

Componentii echipei nationale a Romaniei au exersat loviturile de departajare la antrenamentul oficial de luni, de la Mogosoaia, dinaintea partidei cu Grecia, din returul barajului de calificare la Cupa Mondiala din Brazilia.

Cristian Tanase, Alexandru Maxim, Dorin Goian, Banel Nicolita, Valerica Gaman, Florin Gardos, Dragos Grigore si Claudiu Keseru au fost jucatorii care au ratat, in poarta aflandu-se Bogdan Lobont si Ciprian Tatarusanu.

Fundasul Vlad Chiriches, care a suferit saptamana trecuta o fractura de piramida nazala si a jucat in meciul tur cu Grecia, s-a antrenat purtand o masca de protectie.
 

NATIONALA GRECIEI A SOSIT LUNI LA BUCURESTI PENTRU RETURUL DE PE NATIONAL ARENA

Reprezentativa Greciei a sosit, luni, la Bucuresti, in vederea meciului cu selectionata Romaniei, de marti, de pe Arena Nationala, din returul barajului de calificare la Cupa Mondiala din Brazilia.

In lotul deplasat la Bucuresti se afla si mijlocasul Kostas Katsouranis, suspendat pentru partida de marti.

Grecia va sustine antrenamentul oficial pe Arena Nationala, astazi, de la ora 18.00, sedinta de pregatire fiind precedata de conferinta de presa a selectionerului Fernando Santos, de la ora 17.15

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a fost invinsa, vineri seara, cu scorul de 3-1 (2-1), de selectionata similara a Greciei, in meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contand pentru barajul de calificare la Cupa Mondiala din Brazilia, din 2014. Pentru Romania a marcat Stancu '19, iar pentru Grecia au inscris Mitroglou '14, '66 si Salpingidis '20.

Meciul retur va avea loc, marti, de la ora 21.00, pe Arena Nationala din Bucuresti. Pentru a fi sigura de calificarea la CM, Romania are nevoie de o victorie cu scorul de 2-0 sau la o diferenta de trei goluri.

MARICA: "AVEM NEVOIE DE SUSTINEREA VOASTRA TOTALA!"

Atacantul Ciprian Marica a postat un mesaj pe o retea de socializaere, in care face apel la fanii Romaniei sa sustina echipa nationala in returul barajului cu Grecia, de marti, de pe Arena Nationala.

''Am pierdut o batalie, dar impreuna putem sa fim atat de puternici cat sa castigam razboiul. Va multumesc pentru mesaje. Acum, la greu, avem nevoie de increderea si sustinerea voastra totala! Pana la capat! Hai Romania!'', a scris Ciprian Marica pe Facebook.

8 ROMANI AU LUAT 5 LUNI CU SUSPENDARE DUPA CE AU VURT SA BAGE FUMIGENE IN TUR

8 suporteri romani n-au mai apucat sa vada meciul Romania - Grecia, pentru ca au ajuns in arest si apoi in fata judecatorului, care i-a condamnat in regim de urgenta.

Au primit 5 luni de inchisoare cu suspendare, dupa ce politistii au gasit asupra lor fumigene, la controlul dinainte de intrarea pe stadion.

Consulul Romaniei la Atena a cerut autoritatilor elene urgentarea procedurilor de extradare, pentru ca acestea s-ar putea intinde si cateva luni.

Cei 8 suporteri n-au mai apucat sa vada meciul dintre Romania si Grecia. Inainte de intrarea pe stadion, fortele de ordine i-au perchezitionat si, pe fanii sub haine, le-au descoprit fumigene si torte!

Mai multe informatii despre acest subiect cititi aici.

MESAJUL LUI MUTU DUPA INFRANGEREA DIN TUR

Atacantul Adrian Mutu a notat, sambata, pe Twitter, ca pentru nationala Romaniei va fi dificil, dar nu imposibil sa treaca de Grecia in barajul pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2014.

"O sa fie greu dar nu imposibil!!HAI ROMANIA!!",
este mesajul lui Mutu.

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a fost invinsa, vineri seara, cu scorul de 3-1 (2-1), de selectionata similara a Greciei, in meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contand pentru barajul de calificare la Cupa Mondiala din Brazilia, din 2014.

Pentru Romania a marcat Stancu '19, iar pentru Grecia au inscris Mitroglou '14, '66 si Salpingidis '20. Meciul retur va avea loc, marti, de la ora 21.00, pe Arena Nationala din Bucuresti.

 

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
ROMANIA - GRECIA. 5 luni de inchisoare cu suspendare pentru 8 romani prinsi cu fumigene in tur
ROMANIA - GRECIA. 5 luni de inchisoare cu suspendare pentru 8 romani prinsi cu fumigene in tur

8 suporteri romani n-au mai apucat sa vada meciul Romania - Grecia, pentru ca au ajuns in arest si apoi in fata judecatorului, care i-a condamnat in regim de urgenta.

Berbecutul
Berbecutul "Piturca", gatit la un targ traditional in Capitala. Grecii au venit cu mingea de la meci

Cei care nu pot manca iahnia de fasole fara un ciolan afumat si nici sarmale fara carne s-au intalnit sambata la un targ de produse traditionale din Capitala.

GRECIA - ROMANIA 3-1. Calificarea la Mondialul din Brazilia se decide pe National Arena
GRECIA - ROMANIA 3-1. Calificarea la Mondialul din Brazilia se decide pe National Arena

GRECIA - ROMANIA, 3-1. National Arena poate deveni saptamana viitoare "Mondial" Arena. Dupa infrangerea din Grecia, Romania are nevoie de un 2-0 la Bucuresti pentru a se califica la Mondialul din Brazilia 2014.

Recomandări
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu

În Coaliția de guvernare persistă incertitudinea legatăvde candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei.

IKEA, acuzată că taie ilegal copaci din pădurile pe care le deține în România. „Parcelă cu parcelă rad tot”
IKEA, acuzată că taie ilegal copaci din pădurile pe care le deține în România. „Parcelă cu parcelă rad tot”

O nouă investigație a voluntarilor de mediu vine cu acuzații grave la adresa producătorului de mobilă IKEA.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.