ROMANIA - FRANTA, LIVE pe ProTV, vineri, 22:00. Masuri extreme luate la Paris. Ce se va intampla pana la intrarea in stadion

×
Codul embed a fost copiat

LIVE BLOG: Romania - Franta este primul meci care se joaca la UEFA EURO 2016! Echipa nationala a Romaniei joaca in primul meci al competitiei, vineri, la ora 22:00, impotriva tarii gazda: Franta.

Toata Romania vede Romania! Din 9 iunie, ProTV va transmite cea mai importanta competitie a anului 2016 - UEFA EURO 2016.

Citeste in acest articol:

Ultimul antrenament al Romaniei
Imagini LIVE de la antrenamentul nationalei Frantei
Masuri de securitate unice
Statistica nu tine cu noi
Cum se verifica o trusa medicala
Lotul Romaniei pentru UEFA EURO 2016
Imnul, cantat de Loredana

Vezi mai jos cele mai noi informatii transmise de reporterii si comentatorii ProTV

Citește și
euro 2016
Romanii au fost paziti de jandarmi inarmati in Franta chiar si la poza de grup. Cine lipseste din fotografie
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

UPDATE: Antrenamentul Nationalei Frantei, transmis LIVE pe Facebook Sport.ro

UPDATE: Masuri de securitate unice in istoria unui turneu final

Suntem in pragul unui moment istoric. In premiera, fotbalistii nostri vor deschide un turneu final de asemenea calibru. Vom sta fata-n fata cu Franta, care nu este doar gazda competitiei, ci si marea favorita la titlu.

15.000 de romani isi vor face glasurile auzite pe Stade de France, vineri seara, de la 22:00, in direct, la ProTV. Multi dintre ei au ajuns deja la Paris.

Zona dedicata fanilor se intinde pe o suprafata cat 30 de terenuri de fotbal. Poate gazdui pana la 90.000 de oameni. Lesne de inteles de ce este considerata una de risc.

De altfel, suporterii prezenti la deschiderea oficiala au fost controlati ca la meci. Forte de ordine din mai multe tari europene, printre care si Romania, au trimis politisti la Paris.

"Vom patrula pe marile bulevarde, vom interveni daca este cazul. Toti politistii romani vorbesc foarte bine franceza" - explica un comisar roman.

Fanii care merg spre Stade de France sunt sfatuiti sa foloseasca mijloacele de transport in comun si sa vina din timp la stadion. Accesul se face cu trei ore inainte de inceperea festivitatii de deschidere.

Suporterii vor fi nevoiti sa treaca de trei filtre de control. Prima data, fortele de ordine vor folosi un marker chimic, pentru a verifica daca biletele sunt adevarate. Apoi, se va face controlul corporal. Iar, in cele din urma, fanii vor trece de turnicheti. Mare atentie: este interzisa orice forma de deghizare care ar putea duce la ingreunarea recunoasterii fetei.

Mai mult, cei care au primit bilete cadou sau le-au luat de altii, trebuie sa vina insotiti de titularul initial. Altfel, nu vor putea intra pe stadion.

Joi seara, pe Stade de France se faceau ultimele pregatiri. Steagul Romaniei a fost pus la loc de cinste.

Cu o capacitate de 80.000 de locuri, Stade de France este unul dintre cele mai impresionante stadioane din lume. A fost construit in doar trei ani, special pentru Campionatul Mondial din 1998. Peste 15.000 de romani vor incerca sa se faca auziti vineri seara in fata unei armate de francezi.

UPDATE: Statistica nu prea tine cu noi in acest meci: 44 de ani au trecut de la ultima victorie a Romaniei in fata Frantei. Se intampla in 1972, iar atunci marcau Cornel Dinu si "Tata" Puiu, aflat chiar la debut.

Nici la capitolul valori nu avem prea multe motive de mandrie. Vlad Chiriches este cel mai bine cotat jucator al nostru, potrivit Transfermarkt: valoreaza 5,5 milioane de euro. Paul Pogba, de pilda, are o cota de 70 de milioane de euro, mai mult decat toti jucatorii nationalei la un loc (55 de milioane de euro).

Totusi, cu putin noroc, fanii se gandesc ca putem obtine egalul care ne-ar ajuta enorm la capitolul incredere. Si asta datorita defensivei, cea mai buna din preliminariile UEFA Euro 2016.

Chiar si daca am avea parte de o infrangere la debut insa, nu ar fi motive sa o luam ca pe o tragedie. Noul sistem introdus de UEFA pentru acest campionat, in care se califica chiar si ocupanta locului 3, ne vine in ajutor. Mai ales in conditiile in care un egal cu Elvetia si o victorie cu Albania nu pare asa imposibil de realizat.

UPDATE: Ultimul antrenament al Nationalei Romaniei inainte de meciul de deschidere de la UEFA EURO 2016.

 Cum se verifica trusa medicala

 

Comentatorul ProTV Costi Mocanu a publicat pe Facebook o imagine de la verificarea echipamentului medical inainte de meciul cu Franta. Moartea lui Ekeng ne-a aratat la momentul respectiv cat de fragil si de nepregatit este sistemul medical din Romania, inclusiv la meciurile oficiale.

Lotul Romaniei pentru UEFA Euro 2016

Initial, Anghel Iordanescu a convocat un lot largit de 28 de jucatori pentru stagiul de pregatire din Italia. Insa, inainte de plecarea spre Franta, a trebuit sa renunte la 5. Iar acestia au fost Alin Tosca, Adrian Ropotan, Ioan Hora, Andrei Ivan si Alexandru Maxim. Astfel, lotul final este urmatorul:

Portari: Ciprian Tatarusanu (AC Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra Giurgiu);

Fundasi: Cristian Sapunaru (Pandurii Targu Jiu), Alexandru Matel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiriches (SSC Napoli), Valerica Gaman (Astra Giurgiu), Dragos Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moti (Ludogoret Razgrad), Razvan Rat (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo Bucuresti);

Mijlocasi: Mihai Pintilii, Adrian Popa, Alexandru Chipciu, Nicolae Stanciu (toti Steaua Bucuresti), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Andrei Prepelita (Ludogoret Razgrad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Lucian Sanmartean (Al Ittihad);

Atacanti: Claudiu Keseru (Ludogoret Razgrad), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra Giurgiu).

Gluma zilei

Sa speram macar ca, daca va fi lasat pe avarii, bateria autobuzului se va termina inainte sa ne intoarcem de la UEFA Euro 2016 :). Sursa foto: Utopia Group


Imnul Romaniei, cantat de Loredana

#eusunt12 #toataromania #hairomania

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
"Romania castiga sigur, ei mananca bataie!" Ce pronosticuri dau romanii din Franta inainte de startul UEFA EURO 2016

Franta, tara care a contribuit de-a lungul timpului la schimbarea istoriei lumii devine de data aceasta gazda unui campionat fara precedent.

Romanii au fost paziti de jandarmi inarmati in Franta chiar si la poza de grup. Cine lipseste din fotografie
Romanii au fost paziti de jandarmi inarmati in Franta chiar si la poza de grup. Cine lipseste din fotografie

Romanii au fost paziti de jandarmi inarmati chiar si la poza de grup, din care lipseste tata Puiu.

A luat
A luat "microbul fotbalului" de la sotul ei si asteapta cu nerabdare sa vada Romania la EURO

Voci ragusite, palme inrosite, mandrie infinita. Acestea sunt armele celor mai fericiti romani – cei care merg la Euro ca sa sustina Romania.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.