Romania - Finlanda 1-1, in preliminariile EURO 2016. Echipa noastra va juca duminica in Feroe, cu calificarea ''pe masa'

fotbal, Romania, Nationala Romaniei

Nationala de fotbal a Romaniei a terminat la egalitate cu formatia Finlandei, scor 1-1 (0-0), joi seara, pe Arena Nationala din Bucuresti, in Grupa F a preliminariilor EURO 2016.

Romania a smuls in extremis egalul, dupa un meci pe care l-a controlat circa 65 de minute, dar pe care a fost la un pas sa il piarda lamentabil. 

Finlanda, care nu a invins niciodata Romania, in zece meciuri oficiale, a deschis scorul prin Joel Pohjanpalo (67), dar Ovidiu Hoban a redat tricolorilor speranta in prelungiri (90+1), marcand un gol ce poate aduce calificarea directa la EURO 2016, in cazul unei victorii cu Feroe. 

Tricolorii si-au creat o ocazie mare de gol in chiar primul minut de joc, cand Keseru a reluat cu capul spre coltul scurt, dar fundasul Uronen a respins din fata portii. Peste doar cateva minute, atacantul Romaniei a reluat cu capul peste poarta (4). Bogdan Stancu a fost si el aproape de gol, dar portarul Hradecky a respins, iar Grigore a trimis peste poarta (8). 

Dupa acest forcing de debut, nordicii au reusit sa iasa din propria jumatate si la prima actiune de atac au fost aproape de deschiderea scorului: Pohjanpalo (15) a deviat o centrare venita in careu, dar Tatarusanu a avut un reflex salvator. 

Citește și
Echipa Nationala a Romaniei
ROMANIA - FINLANDA, meci din preliminariile Euro 2016, se va disputa pana la urma cu spectatori
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Romania a revenit imediat in atac, iar Hradecky s-a remarcat din nou, respingand in acelasi minut, 17, doua mingi periculoase expediate de Stancu si Chiriches. 

Nationala antrenata de Anghel Iordanescu a exercitat o presiune constanta, intrerupta de raiduri razlete ale finlandezilor, care nu au avut consistenta pe faza de atac. 

Grigore a creat si el pericol la poarta lui Hradecky, insa a fost imprecis (21), dupa care Keseru s-a aflat de doua ori in prim plan: in min. 35 a luftat din pozitie ideala, de la 11 metri, iar in minutul 43 sutul sau a fost respins de portar.

Goalkeeper-ul finlandez a avut o interventie providentiala si in min. 44, cand a deturnat sutul la coltul lung al lui Torje (44). 

Romania a inceput ezitant repriza secunda, iar Pukki a fost in pozitie de a deschide scorul, insa Tatarusanu a aparat (48).  Torje (50) i-a testat vigilenta lui Hradecky, iar Rat (53) a trimis putin peste transversala, pentru ca Torje sa rateze cea mai mare ocazie (55), sutul sau din marginea careului lovind bara.

Un minut mai tarziu, Tatarusanu ne-a dat emotii, scapand pentru un moment o centrare in fata lui Pukki. Hradecky a fost la post si in min. 58, la mingea trimisa cu capul de Keseru, din centrarea lui Sanmartean. Impotriva cursului jocului, Finlanda a reusit sa deschida scorul, prin Joel Pohjanpalo (67), la capatul unui contraatac.

Mai mult, oaspetii au fost aproape sa isi dubleze avantajul un minut mai tarziu, dar Tatarusanu a retinut in extremis. 

Romania a acuzat socul si nu a mai legat nimic, iar Pukki a fost faultat de Grigore in careu, dar arbitrul a lasat jocul sa continue (72). Ring (80) a tras pe directia lui Tatarusanu, care a salvat un nou gol. 

Cand putina lume se mai astepta, un sut al lui Andone a fost respins de portarul Hradecky, iar Hoban a impins mingea in poarta, egaland scorul 1-1 (90+1). 

Romania va juca duminica in Feroe, cu calificarea ''pe masa'', dupa ce Irlanda de Nord a obtinut biletul pentru turneul din Franta.  Iordanescu a fost contestat pe finalul meciului, stadionul cerandu-i demisia, intr-un moment in care echipa era intr-o vizibila degringolada. 

Romania a stabilit si un nou record de ineficacitate cu acest prilej, 428 de minute fara gol marcat, depasind contraperformanta care dura din 1948 (413 minute). 

Romania - Finlanda 1-1 (0-0)

Au marcat: Ovidiu Hoban (90+1), respectiv Joel Pohjanpalo (67). Bucuresti, Arena Nationala Preliminariile EURO 2016 - Grupa F 

Au evoluat echipele: Romania: 12. Ciprian Tatarusanu - 2. Paul Papp, 6. Vlad Chiriches, 21. Dragos Grigore, 3. Razvan Rat (capitan) - 5. Ovidiu Hoban - 11. Gabriel Torje (22. Adrian Popa, 87), 17. Lucian Sanmartean, 7. Alexandru Chipciu (10. Alexandru Maxim, 60) - 19. Bogdan Stancu (9. Florin Andone, 69) - 13. Claudiu Keseru. Selectioner: Anghel Iordanescu. Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 23. Silviu Lung Jr - 15. Valerica Gaman, 16. Alexandru Matel, 4. Cosmin Moti, 14. Steliano Filip, 8. Mihai Pintilii, 18. Andrei Prepelita, 20. Constantin Budescu.

Finlanda: 1. Lukas Hradecky - 13. Kari Arkivuo (5. Ville Jalasto, 64), 2. Paulus Arajuuri (4. Joona Toivio, 62), 3. Niklas Moisander (capitan), 18. Jere Uronen - 19. Alexander Ring, 15. Markus Halsti, 6. Rasmus Schuller, 8. Perparim Hetemaj - 10. Teemu Pukki - 20. Joel Pohjanpalo (21. Kasper Haemaelaeinen, 77). Selectioner: Markku Kanerva. Rezerve neutilizate: 12. Niki Maenpaa, 23. Jesse Joronen - 22. Jukka Raitala, 7. Juhani Ojala, 17. Thomas Lam, 16. Sakari Mattila, 11. Robin Lod, 9. Berat Sadik. 

Arbitru: Craig Thomson; arbitri asistenti: David McGeachie, William Conquer; arbitri asistenti aditionali: Steven McLean, Andrew Dallas; arbitru de rezerva: Douglas Ross (toti din Scotia)

Delegat UEFA: George Fantaros (Cipru), observator UEFA pentru arbitri: Matteo Trefoloni (Italia)

Cartonase galbene: Pohjanpalo (49), Halsti (54), Toivio (74), Hetemaj (82).

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
ROMANIA - FINLANDA 1-1. Toate reactiile dupa ce echipa lui Anghel Iordanescu a obtinut un egal in ultimul minut
ROMANIA - FINLANDA 1-1. Toate reactiile dupa ce echipa lui Anghel Iordanescu a obtinut un egal in ultimul minut

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a remizat, joi seara, scor 1-1, in meciul disputat contra reprezentativei Finlandei.

ROMANIA - FINLANDA, meci din preliminariile Euro 2016, se va disputa pana la urma cu spectatori
ROMANIA - FINLANDA, meci din preliminariile Euro 2016, se va disputa pana la urma cu spectatori

Meciul dintre naţionalele României şi Finlandei, programat joi, pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile EURO 2016, se va disputa cu spectatori, a anunţat, luni, Federaţia Română de Fotbal.

Judecatorii au admis cererea de eliberare conditionata din inchisoare a lui Gheorghe Popescu. Ce spune premierul Victor Ponta
Judecatorii au admis cererea de eliberare conditionata din inchisoare a lui Gheorghe Popescu. Ce spune premierul Victor Ponta

Fostul capitan al nationalei de fotbal, Gica Popescu, este la un pas de libertate. Judecatoria sectorului 4 i-a admis in urma cu cateva ore cererea de eliberare conditionata fostului international roman, dupa un an si 7 luni de inchisoare.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.