RAPID - STEAUA 1-1. Meci cu incidente in Giulesti. Chiriches, lovit in cap de un obiect din tribune

rapid steaua

Rapid si Steaua au terminat la egalitate, duminica, pe stadionul Giulesti - Valentin Stanescu, scor 1-1 (1-0), in derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, meci marcat de incidente atat la inceput, cat si spre final.

Golurile au fost marcate de Herea '9 pentru Rapid si Bourceanu '81 pentru Steaua.

1-0: Herea transforma o lovitura libera de la aproximativ 13 metri.
1-1: Bourceanu a adus egalarea cu un sut de la aproximativ 20 de metri, deviat de un fundas rapidist.

Rapid: Pecanha - Voicu, Abrudan, Oros, N. Vasile - Grigore - Roman (Al. Coman '78), Dica (Al. Ionita II '90+5), Herea, Grigorie - Pancu (Al. Ionita I '67). Antrenor: Marian Rada.

Steaua: Tatarusanu - Georgievski (Tatu '22), Szukala, Chiriches, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Chipciu, Tanase (Prepelita '46) - Rusescu (Iancu '61). Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Cartonase galbene: I. Voicu '23, N. Grigore '33, N. Vasile '69, Dica '76 / Georgievski '8, Tanase '45.

Meciul a fost arbitrat de o brigada condusa de Sebastian Coltescu, ajutat la cele doua linii de Aurel Onita si Vasile Marinescu. Arbitru de rezerva a fost Florin Miron, iar observatori Claudiu Popa si Aron Huzu.

Jucatorii echipei Rapid au intrat pe teren cu un banner cu mesajul: "FIFA UEFA FRF LPF WE NEED HELP - AJUTATI-NE". De asemenea, ei au purtat tricouri pe care scria: "Purtam cu mandrie culoarea visinie".

La meci au asistat aproximativ 10.000 de spectatori. Au fost prezenti si Gruia Stoica, omul de afaceri caruia actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, i-a propus sa cumpere gruparea giulesteana, Ioan Andone, Valeriu Argaseala, Anghel Iordanescu, Viorel Moldovan, Ion Taban, Dan Ostahie, precum si fostul agent de jucatori Ioan Becali impreuna cu doi impresari straini.

Galeria Rapidului a afisat un banner cu urmatorul mesaj: "Thatcher a murit... Mitica te-ai pregatit?".

Partida a inceput cu o intarziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, facliilor si artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a si peluza a doua. In jur de sase torte au ajuns pe teren, in jumatatea echipei Steaua, fiind necesara interventia pompierilor pentru a le indeparta. La solicitarea arbitrului Sebastian Coltescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin statia de amplificare, in doua randuri, sa nu mai arunce cu artificii si torte in teren pentru ca FC Rapid risca sanctiuni.
Si la inceputul reprizei secunde s-au aprins torte si fumigene in peluza a doua, dar fara sa fie aruncate pe teren.

Jocul a fost intrerupt aproximativ cinci minute, din minutul 83, din cauza obiectelor contondente aruncate de fani pe teren. Dupa ce fundasul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat sa execute un aut pentru ca erau aruncate diverse obiecte spre el, s-a aruncat o sticla in teren, iar Chiriches a cazut lovit de un obiect mic. In directia managerului Mihai Stoica s-a aruncat inclusiv cu un scaun.

Arbitrul Sebastian Coltescu a decis intreruperea meciului, dupa care a avut loc un meleu intre jucatorii si oficialii celor doua echipe. Arbitrul i-a invitat pe jucatori la vestiare si le-a cerut sa nu mai stea in mijlocul terenului.

Jucatorii stelisti si managerul Mihai Stoica au incercat sa duca o parte din obiecte catre oficialii LPF, dar au fost impiedicati de jucatorii si oficialii rapidisti.

Imediat dupa marcarea golului de egalizator, Mihai Stoica a iesit de pe banca de rezerve si a fost lovit de o sticla aruncata din tribune.

Pentru calmarea spiritelor au intervenit pe teren atat stewarzii cat si jandarmii.

 

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Violente intre fani inainte de Rapid - Steaua. 30 de persoane s-au batut cu pietre si sticle. VIDEO
Violente intre fani inainte de Rapid - Steaua. 30 de persoane s-au batut cu pietre si sticle. VIDEO

Incident violent in cartierul bucurestean Rahova, cu cateva ore, inainte de derbiul Rapid - Steaua. Doua grupari, despre care jandarmii cred ca ar fi suporteri ai celor doua rivale, s-au batut cu pietre. Trei masini parcate s-au ales cu geamurile sparte.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.