Halep - Serena, 6-0; 6-2. Reactii dupa meciul care a facut-o pe americanca sa spuna ca se va antrena "special" pentru ea

Simona Halep

Simona Halep a fost aplaudata miercuri de o lume intreaga, dupa ce a invins-o pe cea mai buna jucatoare de tenis a ultimilor 10 ani, Serena Williams, scor 6-0; 6-2.

Specialistii o considera acum favorita la castigarea turneului. Dupa meci, Simona Halep i-a multumit lui Dumnezeu, iar parintii sai, aflati in tribune, au izbucnit in lacrimi.

"Este cel mai mare meci din viata mea. Nu pot sa explic acum ce simt, sunt foarte fericita. Vreau doar sa ma bucur. A fost visul meu sa inving pe una dintre surorile Williams, sunt jucatoare foarte bune si nu as fi reusit sa joc in acest mod fara ajutorul spectatorilor, al romanilor care au venit aici", a spus Halep, la flash-interviul de dupa meci.

Simona Halep a afirmat ca trebuie sa uite cat mai repede aceasta partida, deoarece mai are meciuri de disputat la turneul din Singapore. "Ma simt incredibil acum, dar trebuie sa uit acest meci, sa imi vad mai departe de turneu si cu siguranta voi petrece dupa", a completat Halep. Ea a precizat ca este sigura ca Serena Williams nu a fost in cea mai buna forma sportiva.

"Sunt sigura ca nu a fost cea mai buna zi a ei, dar eu am servit foarte bine, am fost agresiva, am luat mingile devreme, am deschis terenul. Acum ma simt bine, am gasit calea sa fiu agresiva, am luptat pentru fiecare punct. Sunt foarte, foarte fericita pentru acest meci. Este o nebunie", a explicat Halep.

Citește și
Simona Halep
Cele mai frumoase puncte ale partidei Simona Halep vs Eugenie Bouchard. VIDEO
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Presa internationala comenteaza victoria Simonei

Presa internationala a evocat victoria Simonei Halep asupra liderului clasamentului WTA, Serena Williams, precizand ca romanca a "umilit-o", "distrus-o", "devorat-o" si "dominat-o" pe sportiva din Statele Unite ale Americii.

"Numarul 1 mondial Serena Williams a suferit una dintre cele mai grele infrangeri din lunga si ilustra sa cariera, fiind umilita, miercuri, cu scorul 6-0, 6-2 de romanca Simona Halep la Turneul Campioanelor. De 18 ori triumfatoare la turneele de Grand Slam, Williams a castigat doar noua puncte in setul inaugural. Castigatoarea ultimelor doua Turnee ale Campioanelor, care avea 16 victorii la rand in aceasta competitie, a servit sapte duble greseli si s-a chinuit sa-si gaseasca ritmul, in timp ce numarul 4 mondial a obtinut prima sa victorie impotriva americancei de 33 de ani", a notat iol.co.za.

Straits Times a scris ca Simona Halep a realizat o mare supriza la Turneul Campioanelor de la Singapore, romanca jucand sclipitor. "Mare surpriza la Finalele WTA, dupa ce Williams a fost demolata cu 0-6, 2-6 de Halep. Turneul Campioanelor a fost martorul unei mari surprize miercuri, dupa ce numarul 1 Serena Williams a suferit o infrangere rara, scor 0-6, 2-6, in fata unei sclipitoare Simona Halep. In timp ce inaintea turneului erau ingrijorari asupra starii de sanatate a lui Williams, nimeni nu ar fi putut anticipa cat de rau va juca americanca impotriva adversarei din Romania, care nu o invinsese in precedentele trei intalniri", a precizat Straits Times.

Tennisworlditalia.com a mentionat ca Serena Williams a primit o lectie de tenis din partea romancei, care a jucat perfect. "Romanca a fost perfecta in faza defensiva si a fost ajutata de numeroasele erori nefortate ale Serenei, peste 30, plus sapte duble greseli. In putin mai mult de o ora de joc, Simona Halep si-a asigurat practic calificarea in semifinale prin cea mai importanta victorie din cariera ei. Aceasta victorie arata cu adevarat cresterea din ultimii ani a jucatoarei din Constanta", a subliniat sursa citata.

Gazzetta dello Sport a scris "O noua surpriza la Singapore, Halep o bate pe Serena", in timp ce livetennis.it a notat ca "SuperHalep o domina pe Serena Williams. Calificarea este la un pas".

Eurosport.fr este de parere ca Serena Williams a fost devorata de Simona Halep. "Serena Williams, devorata de Halep. Senzationala Simona Halep a terminat repede cu Serena Williams, aceasta fiind prima infrangere a americancei la Turneul Campioanelor din 2008. Ultima infrangere a Serenei Williams in care a castigat doar doua ghemuri a avut loc cand ea avea 16 ani, fiind invinsa de Joanette Kruger din Africa de Sud, 6-1, 6-1, la Oklahoma City", a adaugat eurosport.fr, in timp ce cotidianul francez L'Equipe a scris ca Halep a distrus-o pe Serena Williams.

Serena Williams se recunoaste infranta

Jucatoarea americana de tenis Serena Williams, locul 1 WTA, a felicitat-o pe Simona Halep, dupa ce romanca a invins-o, miercuri, cu scorul de 6-0, 6-2, intr-un meci din Grupa Rosie de la Turneul Campioanelor.

"Pe scurt, Simona Halep a jucat extraordinar. Buna treaba si mult succes. Rusinos - este cuvantul care descrie jocul meu. Abia astept sa ne revedem pentru ca m-a facut sa-mi doresc sa ma duc acasa si sa ma pregatesc din greu si, in mod special, sa ma pregatesc pentru ea.", a declarat Serena Williams la finalul meciului

Gheorghe Hagi o felicita pe Simona Halep

Fostul fotbalist Gheorghe Hagi i-a transmis un mesaj jucatoarei de tenis Simona Halep, declarand ca prin victoria in fata americancei Serena Williams i-a facut din nou pe romani sa fie mandri de ea.

"Bravo Simona, esti cea mai tare! Ne-ai facut din nou sa fim mandri de tine. Toate felicitarile mele se indreaptã catre tine", i-a transmis Gheorghe Hagi, potrivit Mediafax.

De altfel, Hagi a postat la cateva minute de la finalul partidei si pe pagina sa de Facebook un mesaj in care o numeste pe Simona "campioana noastra". "Campioana noastra! Bravo, Simona!", a scris pe pagina sa de Facebook.

 

Ciprian Marica, felicitari pentru Simona Halep

Atacantul echipei nationale de fotbal a Romaniei Ciprian Marica a postat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de felicitare adresat Simonei Halep, in care afirma ca jucatoarea romana merita respectul tuturor dupa victoria clara obtinuta in fata americancei Serena Williams.

"Respect!!! Simona Halep - Serena Williams 6-0,6-2!", a scris Marica pe Facebook.

 
Capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel, a declarat, miercuri, ca nu a mai vazut un meci in care numarul 1 mondial sa fie invins "in halul asta", precizand ca Simona Halep a "distrus-o" pe Serena Williams in intalnirea de la Turneul Campioanelor.

Nu o sa uitam vreodata aceasta zi pentru ca nu cred ca s-a mai intamplat sa bati numarul 1 mondial in halul asta, cu 6-0, 6-2. Si era cat p-aci sa o bata cu 6-0, 6-0. Este un lucru extraordinar, practic Simona a distrus-o pe Serena astazi. Aceeasi Serena care domina de mult timp tenisul feminin si care a batut atatea recorduri. Ma bucura foarte tare victoria Simonei, am fost si ramanem alaturi de ea", a spus Pavel.

Fostul jucator este convins ca obiectivul Simonei Halep dupa partida de miercuri este castigarea Turneului Campioanelor. "Sunt sigur ca Simona isi propune sa castige fiecare turneu la care participa. Cu atat mai mult insa acum, dupa victoria in fata Serenei, obiectivul ei este castigarea Turneului Campioanelor. Si are toate sansele, pentru ca, din ce am vazut pana acum, Simona e cea mai in forma dintre fetele de la Singapore", a mentionat fostul tenismen, care a ocupat locul 13 ATP.

>Andrei Pavel considera ca victoria in fata Serenei Williams nu ii garanteaza jucatoarei romane ca o va invinge si pe Ana Ivanovici sau Maria Sarapova. "Meciul de azi o sa ramana in istorie, dar trebuie sa fie la fel de concentrata si de acum inainte. Victoria asta nu iti da nicio garantie ca o sa o invingi in urmatorul meci pe Ana Ivanovici sau pe Maria Sarapova. In sport sunt zile si zile. Eu sunt insa sigur ca Simona va continua in forma asta pana la sfarsit", a afirmat Andrei Pavel.

Victorie istorica pentru Simona Halep

Simona Halep, locul 4 WTA, a invins-o, miercuri, cu scorul de 6-0, 6-2, in 65 de minute, pe americanca Serena Williams, in etapa a doua a Grupei Rosii a Turneului Campioanelor, de la Singapore, aceasta fiind primul succes al romancei in fata celei mai bune jucatoare de tenis din lume.

Citeste si: SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS, 6-0, 6-2. Romanca a obtinut o victorie istorica in fata numarului 1 WTA in Singapore

Serena Williams, locul 1 WTA nu a mai pierduse un set fara sa castige vreun ghem din mai 2013, de la turneul de la Madrid. Acesta este al optulea set pierdut cu 0-6 de Williams in cariera. Halep si Williams s-au mai intalnit de trei ori pana in prezent, de fiecare data impunandu-se jucatoarea americana. Ele au jucat prima data una impotriva celeilalte in 2011, in turul doi al turneului de la Wimbledon, cand Serena Williams a castigat in trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1.

Urmatoarele doua partide au avut loc in 2013 si s-au incheiat cu scorul de 6-3, 6-0, in semifinalele turneului de la Roma, si cu scorul de 6-0, 6-4, in sferturile de finala ale turneului de la Cincinnati. Prin victoria de miercuri, Halep si-a asigurat un premiu de 406.000 de dolari si 460 de puncte WTA.

Ea va mai primi 70 de puncte pentru urmatoarea partida din grupa, indiferent de rezultat, astfel ca totalul este de 530 de puncte WTA. Simona Halep ocupa locul 1 in Grupa Rosie, cu doua victorii in tot atatea meciuri, si este aproape de calificarea in semifinale. Ea va juca, vineri, ultima partida din grupa, cu sportiva sarba Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS, 6-0, 6-2. Ultima oara cand americanca a luat doar 2 game-uri intr-un meci a fost acum 17 ani
SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS, 6-0, 6-2. Ultima oara cand americanca a luat doar 2 game-uri intr-un meci a fost acum 17 ani

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS. Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a invins-o pe Serena William, locul 1 WTA, scor 6-0, 6-2, in Singapore, la Turneul Campioanelor.

Cele mai frumoase puncte ale partidei Simona Halep vs Eugenie Bouchard. VIDEO
Cele mai frumoase puncte ale partidei Simona Halep vs Eugenie Bouchard. VIDEO

Simona Halep a debutat cu o victorie clara la Turneul Campionilor, numarul 4 mondial trecand in doua seturi de Eugenie Bouchard (6-2, 6-3).

SIMONA HALEP VS. EUGENIE BOUCHARD. Ce a declarat Halep, dupa victoria fara emotii obtinuta la Turneul Campioanelor
SIMONA HALEP VS. EUGENIE BOUCHARD. Ce a declarat Halep, dupa victoria fara emotii obtinuta la Turneul Campioanelor

SIMONA HALEP VS. EUGENIE BOUCHARD. Jucatoarea de tenis Simona Halep a invins-o in doua seturi pe Eugenie Bouchard, in primul meci al romancei la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Recomandări
Incident grav la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu
Incident grav la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu

O posibilă explozie a avut loc, vineri, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.