Olanda - Romania, 4-0. Van der Vaart, Lens si Van Persie au marcat pentru Olanda

romania

Echipa nationala a Romaniei a fost invinsa, marti, in deplasare, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0 (1-0), de reprezentativa Olandei, intr-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Golurile partide au fost marcate de Van der Vaart '12, Van Persie '56, '65 din penalti si Lens '90.

In minutul 12, fundasul central olandez Martins Indi a recuperat o minge, dupa o greseala a lui Rat, i-a pasat lui Rafael van der Vaart, care a inscris cu un sut plasat de la 16 metri.

Robin van Persie a dus scorul la 2-0 in minutul 56, cand a reluat cu o lovitura de cap peste Costel Pantilimon, din coltul careului de sase metri, o centrare venita de pe partea stanga de la Arjen Robben.

In minutul 64, Florin Gardos l-a faultat in careu pe Jermain Lens, arbitrul Mark Clattenburg dictand penalti. Van Persie a transformat cu un sut in stanga lui Pantilimon, care plonjase in coltul opus.

Citește și
Romania - Ungaria, Mutu
UNGARIA - ROMANIA 2-2. Mutu a inscris din penalty, iar Chipciu a egalat la ultima faza a meciului
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In minutul 90, Chiriches respinge o minge venita din aut de pe partea dreapta pana la 16 metri, Maher suteaza din prima, Pantilimon respinge in fata, iar Lens inscrie din sase metri.
Olanda: Vermeer - Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind - De Guzman (Maher '73), Strootman, Van der Vaart (Clasie '80) - Lens, Van Persie (De Jong '86), Robben. Selectioner: Louis van Gaal.

Romania: Pantilimon - Tamas, Chiriches, Gardos, Rat - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa (Torje '63), Grozav (Mutu '68), Tanase (Chipciu '60) - B. Stancu. Selectioner: Victor Piturca.
Cartonase galbene: Martins Indi '47, Blind '61 / Chipciu '88.
Partida a fost arbitrata de o brigada din Anglia, avandu-l la centru pe Mark Clattenburg, ajutat la cele doua linii de Simon Beck si Stephen Child, in timp ce Lee Probert a fost rezerva.

Imediat dupa golul de 2-0 marcat de Van Persie, suporterii romani prezenti pe Amsterdam ArenA au inceput sa ii ceara demisia selectionerului Victor Piturca.

La meci a asistat si atacantul Ciprian Marica, care nu a putut evolua in meciurile cu Ungaria si Olanda din cauza unei accidentari. Marica a vazut meciul din tribunele stadionului Amsterdam ArenA alaturi de coechipierul sau de la Schalke 04, Klaas-Jan Huntelaar.

Cu "dubla" reusita in meciul contra Romaniei, Robin van Persie l-a egalat in clasamentul all-time al golgheterilor nationalei Olandei pe Johan Cruyff, cu 33 de goluri.

Clasamentul Grupei D este urmatorul: 1. Olanda - 18 puncte, 2. Ungaria - 11 puncte, 3. Romania - 10 puncte, 4. Turcia - 7 puncte, 5. Estonia - 6 puncte, 6. Andorra - 0 puncte.

In etapa urmatoare, programata la 6 septembrie, vor avea loc urmatoarele meciuri: Romania - Ungaria, Estonia - Olanda si Turcia - Andorra.

CELE MAI IMPORTANTE FAZE ALE MECIULUI


Min 90+3: Final
Min 90. GOL OLANDA!
Lens marcheaza
Min 77.
Stancu trage de la 23 de metri, apara Vermeer.
Min 65. GOL OLANDA!
Van Persie reuseste dubla din penalty
Min 55. GOL OLANDA!
Van Persie marcheaza pentru Olanda cu o lovitura de cap din 6 metri.
Min 46.
A inceput repriza secunda.
Min 45.
Pauza. Vesti bune la pauza: Turcia - Ungaria s-a terminat 1-1. Turcii au deschis scorul prin Burak Yilmaz, in minutul 63, ungurii reusind egalarea prin Bode, in minutul 71.
Min 37.
Adi Popa trage de la 17 metri la coltul lung, Vermeer respinge in corner.
Min 35.
Stancu primeste mingea la marginea careului, in stanga, Grozav este singur in careu, dar Stancu ii trimite lui Adi Popa in flancul drept care trage mult peste poarta.
Min 29.
Grozav trage slab de la 22 de metri, pe langa poarta.
Min 24.
Bogdan Stancu preia gresit un nou balon, iar fanii romani din tribune il fluiera.
Min 20
. Lovitura libera pentru Romania. Bate Bourceanu, retrimite Tamas in careu, insa Vermeer retine de la coltul scurt.
Min 14. Pantilimon prinde mingea trimisa cu capul de Van Persie
Min 12. Gol Olanda! Van der Vaart deschide scorul din pasa lui Van Persie. Ocaziile uriase din ultimele minute ale olandezilor prevesteau acest moment.
Min 10. Lens trece pe langa Rat, ii centreaza lui Van Persie in 6 metri, care rateaza inexplicabil. Atacantul lui Manchester United a trimis cu latul, peste poarta, si Romania scapa de aceasta data.
Min 7.
Pantilimon are prima interventie a meciului. Strootman trage puternic de la 25 de metri, iar portarul roman al lui Manchester City respinge in lateral.
Min 6.
Olanda are o posesie prelungita, iar romanii din tribunele stadionului Amsterdam Arena isi fac simtita prezenta, incepand sa huiduie.
Min 5.
Romania are prima ocazie la poarta lui Vermeer. Adi Popa i-a trimis in careu lui Bogdan Stancu, insa atacantul roman a fost blocat in fata portii.
Min 1.
Meciul a inceput
 

Chiar si cu un punct la Amsterdam, pe acelasi teren pe care Steaua era invinsa cu 2-0 in urma cu o luna, Romania poate face un pas urias catre calificare.

Bineinteles, totul va fi in mainile noastre, atat maghiarii cat si turcii urmand ne atace tara, asa cum o faceau odinioara; de aceasta data insa la fotbal, batalia urmand sa se dea pe National Arena.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, este sceptic in ceea ce priveste Olanda - Romania, el raspunzând ironic in momentul in care a fost rugat sa ofere un pronostic: "le aratam noi ce patim".

El a adaugat ca este posibil ca prima reprezentativa sa obtina si un rezultat de egalitate, dar numai cu ajutorul norocului. "Le aratam noi ce patim. Eu daca as juca la pariuri as merge pe 1X. E posibil si un egal, prin noroc e posibil", a spus oficialul Ligii., scrie sport.ro

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
ROMANIA - UNGARIA 2-2. Victor Piturca:
ROMANIA - UNGARIA 2-2. Victor Piturca: "Daca luam un punct la Amsterdam va fi bine"

Selectionerul Victor Piturca a declarat, vineri seara, dupa remiza cu Ungaria, scor 2-2, ca este destul de multumit de rezultat, subliniind insa ca unii jucatori nu au reactionat asa cum si-ar fi dorit el.

UNGARIA - ROMANIA 2-2. Mutu a inscris din penalty, iar Chipciu a egalat la ultima faza a meciului
UNGARIA - ROMANIA 2-2. Mutu a inscris din penalty, iar Chipciu a egalat la ultima faza a meciului

Echipa nationala a Romaniei a remizat, vineri, pe arena Ferenc Puskas din Budapesta, scor 2-2 (1-0), cu reprezentativa Ungariei, intr-un meci contand pentru grupa D de calificare la Cupa Mondiala din 2014.

Romania - Olanda, 1-4, LIVE BLOG: Singurul lucru pe care Olanda nu l-a ucis aseara. VIDEO
Romania - Olanda, 1-4, LIVE BLOG: Singurul lucru pe care Olanda nu l-a ucis aseara. VIDEO

Stirileprotv.ro a transmis LIVE BLOG de pe National Arena partida dintre Romania si Olanda, din grupa de calificare pentru Mondialul din Brazilia 2014.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.