Cel mai talentat jucator din lotul Romaniei il ataca pe Iordanescu. "Regret ca nu am putut face mai mult in 45 de minute"

Sanmartean si Keseru

LIVE BLOG| Final amar pentru nationala Romaniei la UEFA EURO 2016. Tricolorii au pierdut duminica seara in fata Albaniei, o echipa care nu ne-a mai invins de 68 de ani.

Cititi in articol:
Sanmartean: Regret ca nu am putut face mai mult in 45 de minute
► ROMANIA-ALBANIA 0-1. Eliminati de la UEFA EURO 2016 dupa una dintre cele mai rusinoase infrangeri din istorie. REZUMAT VIDEO
Iordanescu: "Albania nu mai este cea de pe vremea mea". Selectionerul vrea doar sa plece in concediu, dupa infrangerea cu 0-1
AFP: "Sfarsit trist pentru legendarul Anghel Iordanescu". Cum s-a vazut infrangerea Romaniei in presa straina
Reactii dupa eliminarea Romaniei de la UEFA EURO 2016. "Mingea nu a vrut sa intre in poarta". Ce spune Tatarusanu despre gol

REACTII DUPA ELIMINAREA ROMANIEI DE LA UEFA EURO 2016:

Sanmartean: "Regret ca nu am putut face mai mult in 45 de minute"

Citește și
Anghel Iordanescu
Iordanescu: "Albania nu mai este cea de pe vremea mea". Selectionerul vrea doar sa plece in concediu, dupa infrangerea cu 0-1
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

"Sunt momente grele in cariera unui jucator, cuvintele sunt de prisos...imi pare rau ca nu am putut face mai mult in 45 de min, o tara intreaga astepta! Va multumesc pentru sustinerea voastra!!!", a scris Sanmartean pe Facebook.

Alibec, dupa eliminarea Romaniei de la Euro-2016: Este cea mai trista zi din viata mea

Atacantul Denis Alibec a declarat ca ziua de duminica, in care nationala Romaniei a fost eliminata de la Campionatul European din Franta dupa ce a pierdut in fata Albaniei, scor 0-1,, este cea mai trista din viata sa. "Cred ca e cea mai trista zi din viata mea! Imi pare rau ca n-am putut sa castigam, sa mergem mai departe, dar asta este viata.... Trebuie sa mergem inainte! Nu stiu daca albanezii au fost mai luptatori, probabil ca daca dadeam gol primii alta era situatia. Asta e viata! Mergem inainte, nu stiu ce s-a intamplat cu noi de nu am reusit sa castigam... Suntem foarte tristi, dar ce sa facem? Plecam din Franta fara nimic si sunt foarte dezamagit", a spus Alibec pentru Dolce Sport.

Jucatorii din nationala Albaniei primesc pasaport diplomatic ca urmare a victoriei din meciul cu Romania

Jucatorii din nationala Albaniei vor primi pasapoarte diplomatice ca urmare a victoriei din meciul de duminica seara, castigat cu scorul de 1-0 in fata selectionatei Romaniei, informeaza Ansa. "Ei sunt ambasadori fara pasaport, insa premierul Edi Rama le va da pasapoarte diplomatice", a declarat presedintele federatiei albaneze, Armand Duka.

France Football i-a dat nota 3 lui Alibec. Cum au fost notati jucatorii nationalei

France Football a remarcat problemele fizice ale nationalei Romaniei in meciul de duminica impotriva Albaniei (0-1), ultimul la EURO 2016 pentru tricolori, care au incheiat pe locul 4 Grupa A, cu un singur punct. France Football analizeaza evolutia lui Denis Alibec, pe care il noteaza cu 3, estimand ca jucatorul "nu a avut un impact asupra meciului". "In prima repriza, cand echipa sa domina, Alibec n-a reusit sa-si creeze cea mai mica ocazie. Apoi a suferit fizic, la fel precum coechipierii sai. Alibec i-a lasat locul lui Gabriel Torje dupa o ora de joc, in urma unei accidentari urate la genunchi. Atacantul a ajuns la vestiar pe targa. O seara foarte complicata pentru el", scrie France Football.

Dintre jucatorii romani, cele mai mari note le-au primit Grigore, Hoban, Stanciu si Popa - 5. Nota 4 au luat Tatarusanu, Sapunaru, Chiriches, Matel si Sanmartean, iar cu 3, in afara de Alibec au mai fost notati Prepelita si Stancu. Torje si Andone nu au fost notati. Dintre jucatorii albanezi, cea mai mare nota, 7, a obtinut-o Memushaj, pe care France Fotball il considera omul meciului, remarcand contributia sa la golul inscris de Sadiku. Dintre fotbalistii albanezi, nota 6 au primit-o Hysaj, Basha, Abrashi, Lila si Sadiku, iar ceilalti au fost notati cu 5 ori, daca au evoluat putin, nu au primit nota.


 

Aproximativ 4 milioane de telespectatori au urmarit meciul Romania - Albania, la Pro TV

Meciul Romania – Albania a fost urmarit, pe Pro TV, de aproximativ 4 milioane de telespectatori, la nivel national, pe intreg intervalul de difuzare, intre 22.00 - 23.53. In minutul de maxima audienta, de la 22.43, peste 4.6 milioane de telespectatori urmareau meciul dintre Romania si Albania, informeaza postul de televiziune. Pe segmentul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, Pro TV a fost lider de audienta cu 25.4 puncte de rating si o cota de piata de 63.2%, urmatorul post clasat inregistrand 3.7 puncte de rating si 9.2% cota de piata.

Prima reactie a lui Razvan Burleanu dupa umilinta cu Albania

Presedintele FRF Razvan Burleanu a vorbit dupa infrangerea rusinoasa cu Albania si anunta schimbari majore la echipa nationala incepand cu aceasta vara.  Razvan Burleanu a declarat ca prea multe voci vor incerca sa gaseasca un tap ispasitor dupa eliminarea de la Euro-2016, el mentionand ca se va face o analiza si in cel mai scurt timp s-ar putea anunta deciziile, el mentionand insa ca mesajul sau este de unitate.

"Intram intr-o etapa de analiza, in cel mai scurt timp posibil sa anuntam si primele decizii. Au fost si alte tari care au trecut prin procese de reconstructie si acest proiect de reconstructie trebuie turat cu toate motoarele la maxim. E un regret profund, o dezamagire. Am fi meritat sa obtinem aceasta calificare. A fost o performanta ca ne-am calificat, ar fi fost o mare bucurie daca reuseam sa trecem de grupe. Cred ca sunt prea multe voci care vor incerca sa gaseasca tap ispasitor. Mesajul meu este de unitate pentru ca incepem o noua etapa de calificare. Suntem suparati, sunt meritate toate criticile, in acelasi timp trebuie sa ne gandim ce sa facem", a spus Burleanu, conform Digi Sport.

Umilinta cu Albania, ultimul meci al lui Tata Puiu la nationala

Seful Federatiei, Burleanu se gandeste deja la numele urmatorului selectioner al nationalei. Umilinta cu Albania poate fi ultimul meci al lui Tata Puiu la nationala. A participat la doua campionate europene, dar n-a reusit nicio victorie. Inainte de startul UEFA EURO 2016, financefotball.com a alcatuit o ierarhie a selectionerilor in functie de salariul pe care acestia il incaseaza, iar Iordanescu este in coada topului. Cu 10.000 de euro pe luna, Tata Puiu e devansat doar de antrenorul Rusiei, Leonid Slutsky, care pregateste gratis nationala tarii sale, el avand totusi un salariu  la TSKA Moscova. Dintre cei 24 de selectioneri, doar salariul antrenorului Ungariei nu a fost facut public.

Suporterii: Rusine nationala

Pentru echipa nationala, infrangerea de duminica seara inseamna finalul acestui campionat. Iar pentru milioanele de suporteri care au urmarit meciul cu sufletul la gura a insemnat dezamagire. Scorul final a adus dezamagire in randul fanilor.

Suporter: "Sa ne bata Albania este o mare rusine nationata."

Iordanescu a dat vina pe UEFA

"Am fost nevoiti sa avem o zi lunga, cu deplasarea de la Paris, cu schimbarea programului de antrenament, cu schimbarea conferintei de presa. Aceste lucruri au determinat la un moment dat ca jucatorii nostri sa ia cina la ora 10 si jumatate seara. E anormal ce s-a intamplat daca vrem performanta, pentru o echipa care a doua zi urma sa joace un meci extrem de important", a spus Iordanescu la conferinta de presa.

Raspunsul ironic al selectionerului, intrebat daca pleaca de la nationala

''Am facut un meci bun cu Franta, am avut momente bune cu Elvetia si am pierdut cu Albania. Las opinia publica sa ma judece'', a spus Iordanescu, autorul celei mai mari performante din istoria nationalei, sferturi de finala la Cupa Mondiala din 1994 si desemnat antrenorul secolului XX in Romania.

''Ne pare rau pentru ce s-a intamplat. O infrangere e o infrangere. Am avut foarte multe momente bune, am inceput bine, am controlat jocul, dar am avut nesansa sa luam gol la o greseala a apararii. Am fost din nou in joc in repriza a doua, am incercat sa ne impunem stilul printr-o posesie prelungita. Daca marcam am increderea ca meciul lua o alta turnura'', a explicat Iordanescu esecul cu Albania, primul suferit de Romania dupa 68 de ani. Legat de viitorul sau la echipa nationala, selectionerul a fost laconic: ''Intrebati-l pe presedintele (FRF, n. red.) Razvan Burleanu daca voi continua''.

Explicatia selectionerului pentru netitularizarea lui Sanmartean

Anghel Iordanescu a precizat ca nu l-a titularizat pe Sanmartean deoarece are 36 de ani, ''el poate ajuta, dar e mai greu sa si inceapa meciul, mai ales unul in conditii de angajament''.

Statistica arata ca am dominat Albania. Rezultatul si jocul spun altceva

Tricolorii au avut o posesie a mingii de 59%, fata de 41 de procente ale albanezilor, potrivit site-ului UEFA. Raportul suturilor la poarta a fost de 16-14, dar la cele pe poarta a fost de 3-6, respectiv 5-2 la suturi blocate. Albanezii au fost superiori la numarul de cornere, 6-2, si ofsaiduri, 5-1. Echipa Romaniei a comis 13 faulturi, iar cea a Albaniei 12. De asemenea, jucatorii albanezi au alergat mai mult, 104.002 m, fata de 101.077 m alergati de romani. Nicolae Stanciu a avut cele mai multe suturi din echipa Romaniei - 4, niciunul pe spatiul portii. iar Mergim Mavraj de la albanezi, cu 3 incercari, de asemenea imprecise. Denis Alibec si Lucian Sanmartean au facut cele mai multe faulturi (3), respectiv Abrashi (3), in timp ce Memushaj a fost victima predilecta a jucatorilor romani (4 faulturi suferite).

La acuratetea paselor, Romania a avut un procentaj de 85% (446 din 522 incercate), iar Albania de doar 78% (220 din 281). Portarul Ciprian Tatarusanu a fost cel mai bun pasator, cu un procentaj perfect (100%), urmat de Alexandru Matel (96%), Dragos Grigore (93%) si Vlad Chiriches (92%) etc. De partea cealalta, Arlind Ajeti, desemnat omul meciului, a avut cel mai bun procentaj de reusita la pasele sale, 94%, urmat de Migjen Basha (92%).

Gabi Balint: "Echipa are o limita! Jucatorii trebuie sa tina capul jos"

"Asta e o echipa care are o anumita limita, pe care e foarte greu sa o depaseasca. Vor trebui ani ca sa reconstruim de la zero. Poate trebuie sa naturalizam.E greu sa vorbim despre acest meci.Intr-adevar, dupa pauza s-a facut schimbarea pe care am vazut-o toti. Sanmartean a adus plusul de combinatii, dar a fost prea putin. Stanciu nu s-a vazut nici el. Am avut doar acea ocazie, bara lui Andone, dar in rest nimic. Daca ne respectam, trebuie sa batem Albania, altfel nu poti sa faci nimic.Vina lui Tatarusanu a fost foarte mare la acest meci. Chiriches a fost prins sub minge. Atacantul n-ar fi putut avea o executie atat de buna incat sa dea gol daca Tatarusanu ramanea in poarta.Sa fim obiectivi. Jucatorii sa lase capul jos pentru ca nu au ce sa discute dupa turneul asta", a spus Gabi Balint la DigiSport.

Dumitru Dragomir: Niciodata nu am fost umiliti ca acum

"Cand pui maimutele sa te barbiereasca cu briciul, atunci... Prima greseala a lui Iordanescu a fost cand a revenit la nationala. E deranj mare in fotbalul asta. Cum sa dai 240 de milioane unui club cand tu nu ai produs banii astia in zece ani. Cum sa dai afara staful medical. Asta e alta greseala a lui Puiu Iordanescu. 60 la suta e a lui, 40 la suta a lui Burleanu. Niciodata nu am fost umiliti ca acum. Albania merita felicitari, dar e mai mica decat Oltenia. Pe Hagi il pui ori presedinte la federatie, ori il pui selectioner si ii dai un milion pe an", a spus Dumitru Dragomir, la Digi Sport.

Sumudica: E tragic. Toti cei care au onoare ar trebui sa se retraga.

"Dezastru este un cuvant bland. Suntem niste oameni lasi si fara coloana vertebrala, nu spunem adevarul si tot ce se intampla in fotbalul romanesc. E tragic! Mi-e si scarba sa dezvolt foarte mult culisele acestui fotbal romanesc. Traim intr-o ipocrizie si o minciuna. De la fel de fel de decizii pana la aceasta aparitie de astazi. Eu am spus ca au fost doua meciuri jalnice inainte. Franta a avut 7-8 ocazii in conditiile in care a jucat dezastruos. Nu vreau sa intru in detalii tehnice, pentru ca nu imi permit sa-i dau sfaturi domnului Iordanescu dar imi e rusine de tot ce s-a intamplat.

Totul trebuie schimbat. Tot cei care au gresit si si-au batut joc ar trebui sa-si prezinte demisiile, toti care au fost alaturi de nationala. Indiferent ca e vorba de presedinte, de vicepresedinte. Nu cred ca a mai existat in fotbalul romanesc sa schimbi maseuri si medici si sa faci experimente cu o saptamana sau doua inainte de EURO. Toti cei care au onoare ar trebui sa se retraga. Cer oare prea mult? Mi-e jena ca sunt campionul acestui fotbal. Simt o dezamagire probabil accentuata si de accidentarea lui Alibec. Trebuie sa existe un moment zero. N-am vazut in viata mea atatea degajari la echipa nationala cate am vazut in aceste trei meciuri”, a spus Marius Sumudica la Digi.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
AFP:
AFP: "Sfarsit trist pentru legendarul Anghel Iordanescu". Cum s-a vazut infrangerea Romaniei in presa straina

"Sfarsit trist pentru legendarul Anghel Iordanescu", scrie Agentia France-Presse, dupa ce nationala de fotbal a Romaniei a fost invinsa duminica de cea a Albaniei (0-1) in ultimul sau meci din Grupa A a EURO 2016.

Iordanescu:
Iordanescu: "Albania nu mai este cea de pe vremea mea". Selectionerul vrea doar sa plece in concediu, dupa infrangerea cu 0-1

  Selectionerul Romaniei a declarat ca nu le poate reprosa nimic jucatorilor dupa infrangerea cu Albania si ca au facut tot ce au putut.

ROMANIA-ALBANIA 0-1. Eliminati de la UEFA EURO 2016 dupa una dintre cele mai rusinoase infrangeri din istorie. REZUMAT VIDEO
ROMANIA-ALBANIA 0-1. Eliminati de la UEFA EURO 2016 dupa una dintre cele mai rusinoase infrangeri din istorie. REZUMAT VIDEO

Romania a inceput bine meciul si a avut doua suturi periculoase de la distanta, prin Stancu si Hoban, dar Berisha a reusit sa se opuna de fiecare data. 

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.