LIVE BLOG UEFA EURO 2016. Spania - Cehia 1-0 si Irlanda - Suedia 1-1. REZUMATE VIDEO

Gerard Pique

LIVE BLOG UEFA EURO 2016, ZIUA 4. Campioana en-titre Spania a invins chinuit pe Cehia, scor 1-0, in timp ce Irlanda a remizat cu Suedia.
 

LIVE BLOG UEFA EURO 2016, ZIUA 4. Programul meciurilor de azi:

Grupa D
Spania — Cehia 1-0: REZUMAT VIDEO
Desfasurarea livetext a meciului
De Gea, titular, desi este implicat intr-un scandal sexual
Un suporter a murit in drum spre stadion

Grupa E
Irlanda — Suedia 1-1: REZUMAT VIDEO
Desfasurarea livetext a meciului
Alerta de securitate, dupa ce la stadion a fost gasit un pachet suspect

Belgia — Italia 0-2:
VEZI AICI REZUMATUL VIDEO AL MECIULUI BELGIA - ITALIA 0-2

Citește și
huligani
UEFA le ameninta pe Anglia si Rusia: ambele echipe risca sa fie excluse din competitie daca fanii lor mai au derapaje
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Irlanda - Suedia, live text:

MINUTUL 90+3: Final de meci, 1-1. Irlandezii au multe sa isi reproseze dupa aceasta partida, in care au ratat ocazii imense si si-au trimis mingea in proprie poarta.

MINUTUL 80: Cursul jocului s-a schimbat, dupa autogolul lui Clark. Suedezii au preluat initiativa, iar irlandezii par obositi. 

MINUTUL 71: AUTOGOL IRLANDA. Ciaran Clark isi trimite mingea in proprie poarta, iar scorul devine 1-1. Ibrahimovic a facut o cursa excelenta, a centrat in forta, iar fundasul irlandez a avut o deviere dezastruoasa.

MINUTUL 59: Pentru prima data in acest meci, Zlatan Ibrahimovic se face remarcat. Suedezul a primit o centrare buna de pe partea stanga si a reluat din vole, insa mingea s-a dus putin pe langa poarta.

MINUTUL 50: Replica imediat a suedezilor, insa portarul Randolph respinge o minge deviata spre poarta de un coechipier, iar apoi Forsberg suteaza din 6 metri pe langa poarta.

MINUTUL 48: GOL IRLANDA! Hoolahan deschide scorul printr-un sut in diagonala, dupa o centrare de pe partea dreapta.

MINUTUL 45+2: 0-0 la pauza, intr-un meci in care vedeta Ibrahimovic a fost inexistent. Problema pare sa fie totusi la mijlocul Suediei, care nu ii ofera suficiente baloane utile.

MINUTUL 32: BARA IRLANDA. Jucatorii lui Martin O'Neill combina frumos, mingea ajunge la Jeff Hendrick, al carui sut il depaseste pe Isaksson, insa mingea se opreste in bara.

MINUTUL 19: Inca o ocazie pentru irlandezi, dupa o faza fixa. John O'Shea reia cu capul dupa un corner, insa mingea trece putin pe langa bara.

MINUTUL 10: Prima ocazie a meciului apartine Irlandei. O aruncare lunga de la margine in careul Suediei este urmata de o balbaiala, mingea ajunge pana la urma la Jeff Hendrick, insa sutul acestuia este respins de Isaksson.

UPDATE 19:00 Meciul dintre Irlanda si Suedia debuteaza fara probleme, dupa alerta falsa inregistrata acum o ora. Echipele de start:

UPDATE 18:00 Alerta de securitate pe Stade de France, inainte de partida Irlanda - Suedia, programata la ora 19:00. Un pachet suspect a fost gasit in apropierea stadionului, iar la fata locului au fost trimisi genistii. 

Pana la urma, pachetul a fost indepartat, iar accesul spectatorilor pe stadion a fost permis. Genistii au precizat ca este vorba de o alarma falsa.

Spania - Cehia 1-0, live text:

MINUTUL 90+3: Final de meci! Spania obtine prima victorie la UEFA EURO 2016, scor 1-0, dupa un meci in care a ratat ocazii uriase.

MINUTUL 85: GOL SPANIA! Dupa ce toti atacantii si mijlocasii ofensivi s-au intrecut in ratari, fundasul Pique marcheaza la prima sa ocazie, dupa o centrare a lui Andres Iniesta.

MINUTUL 81: Thiago primeste o pasa de la Iniesta in careu, pozitie centrala, cu toata poarta in fata si suteaza. De nicaieri parca apare Limbersky, care se arunca in fata mingii cu tot corpul si reuseste sa respinga mingea.

MINUTUL 77: Foarfeca a lui Aduriz de la 11 metri, insa mingea se duce departe.

MINUTUL 66: Rasturnare de situatie: cehii ataca in valuri, iar sutul lui Selassie este scos incredibil de Fabregas de pe linia portii.

MINUTUL 62: Schimbare la Spania: Morata, inlocuit de Aduriz, varful de 35 de ani care a prins incredibil un loc la turneul final UEFA EURO 2016.

MINUTUL 51: Asediu la poarta lui Cech. Ramos si Nolito suteaza din 6 metri, insa fundasii cehi se arunca la sacrificiu si reusesc sa blocheze. Mingea pare ca nu vrea sa intre in poarta.

MINUTUL 48: Spania incepe in forta aceasta repriza si incearca sa marcheze cat mai rapid. Alvaro Morata ajunge intr-o pozitie buna in careu, centreaza pe jos, iar cehii sunt la un pas sa isi dea autogol.

MINUTUL 45+1: PAUZA. Spania a avut doua mari ocazii, insa Cech a aparat impecabil si si-a tinut echipa in joc.

MINUTUL 44: Faza frumoasa creata de cehi, care de abia acum trimit primul sut pe poarta, prin Necid, de la 20 de metri. De Gea retine insa fara probleme.

MINUTUL 39: A doua ocazie mare a spaniolilor. Silva scapa singur in care, lateral dreapta, insa Cech iese si il blocheaza din nou excelent.

MINUTUL 38: Andres Iniesta il vede pe Cech iesit si trimite un lob de la 40 de metri, insa mingea se duce departe.

MINUTUL 36: O prima ocazie si pentru cehi. Rosicky recupereaza mingea in propria jumatate si o trimite rapid spre varful Necid. Acesta suteaza insa dezamagitor, dintr-o pozitie buna.

MINUTUL 28: Asa cum ne-a obisnuit, Spania are o posesie zdrobitoare, insa si-a creat o singura mare ocazie, prin Morata.

MINUTUL 15: Ocazie uriasa pentru Spania! Morata suteaza din 5 metri, insa Cech reuseste sa intervina miraculos.

Echipele de start

Portarul David De Gea, al carui nume a fost afectat de un scandal sexual, va fi titular in poarta Spaniei la meciul cu Cehia, care se va desfasura luni, la Toulouse, de la 16,00 (ora Romaniei), a anuntat federatia din tara sa, citata de AFP.

Suporter belgian, mort in drum spre stadion

Un suporter belgian, victima unui stop cardiac, a decedat luni, in apropiere de Nancy, in timp ce mergea cu autocarul spre Lyon pentru a incuraja nationala ''Diavolilor rosii'', care in aceasta seara disputa primul sau meci la EURO 2016, impotriva Italiei, informeaza AFP, citand cotidianul Het Nieuwsblad.

Barbatul in varstă de 71 ani a suferit atacul de cord in autocarul care transporta 50 de fani belgieni spre Lyon si care se pregatea sa opreasca pentru o pauza.

Autoritatile franceze cer interzicerea comercializarii alcoolului in apropierea zonelor de fani pentru Euro 2016

Autoritatile franceze cer oraselor, care gazduiesc partidele Euro 2016, sa interzica comercializarea de bauturi alcoolice in apropierea stadioanelor si a zonelor speciale pentru fani, dupa trei zile consecutive de ciocniri violente intre fani si fortele de ordine din Marseille, scrie BBC.

Intre timp, executivul britanic s-a oferit sa trimita detasamente de politie aditionale la urmatorul meci al Angliei, care va avea loc joi in Leins, un oras situat in Pas-de-Calais.

UEFA a anuntat ca investigheaza incidentele de la partida Anglia-Rusia, dupa ce fanii rusi au introdus lansatoare de torte pe stadion si au navalit peste suporterii englezi la finalul evenimentului sportiv.

Intre timp, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve a sustinut ca: ”Am cerut implementarea masurilor necesare pentru a interzice comercializarea, consumul sau transportul de bauturi alcoolice in zonele vizate in ziua meciului si cu o zi inainte, precum si in toate zilele cand zonele pentru fani sunt deschise”.

Interdictia va include zonele publice, precum si supermarketurile. De asemenea, autoritatile locale ar putea sa aiba in vedere implementarea masurilor in baruri si restaurante, care nu ar mai putea sa vanda bauturi alcoolice pe terase in pahare care pot fi folosite drept proiectile.

"Evenimentele din Marseille sunt inacceptabile. Inacceptabile pentru autoritati, societate si pentru iubitorii de fotbal", a declarat Cazeneuve.

Urmatoarea partida a rusilor va avea loc miercuri la Lille, cu doar o zi inaintea meciului Anglia-Tara Galilor, care se va juca la doar 38 de kilometri distanta.

Autoritatile locale din Lens au interzis deja comercializarea bauturilor alcoolice, iar fanii care nu au bilete pentru stadion sau pentru zonele speciale nu ar trebuin sa calatoreasca. Intre timp, UEFA a declansat o procedura disciplinara impotriva Rusiei pentru incidentele inacceptabile de la meciul cu Anglia. Cel putin 20 de fani britanici au fost raniti, iar mai multi au avut nevoie de ingrijiri medicale. Un britanic se afla internat in stare critica.

Selectionerul Belgiei, "multumit" ca se afla sub protectia GICN

Selectionerul echipei de fotbal a Belgiei, Marc Wilmots, s-a declarat "multumit" ca nationala se afla sub protectia GIGN (Grupul de interventie al jandarmariei nationale) pe durata Campionatului European 2016 si a asigurat ca nu se simte "apasat" de masurile de securitate legate de amenintarile teroriste, informeaza AFP.

"Sunt oameni foarte calificati si daca trebuie sa ne aparam, eu prefer sa putem conta pe ei mai degraba decat pe stewarzi", a adaugat antrenorul belgian, care a specificat ca nu se simte "apasat" de aceasta prezenta a politiei.

"La ultimul Mondial din Brazilia, noi am fost constant escortati de 12 motociclisti. Deci suntem obisnuiti, a adaugat Wilmots. Aici, in Franta, eu nu-i vad".

Un jurnalist a testat securitatea la arena Velodrome inainte de Euro, ajungand fara probleme intr-o zona sub tribuna

Jurnalistul Ross Kempsell, de la The Sun, a testat securitatea de la arena Velodrome din Marsilia cu doua zile inainte de startul Campionatullui European, el patrunzand fara probleme intr-o zona aflata sub o tribuna, unde ar fi putut amplasa cu usurinta un dispozitiv periculos.

Kempsell a trecut nestingherit de o poarta care era deschisa, ajungand intr-o parcare de langa stadion. In zona nu era niciun agent de paza, astfel ca jurnalistul s-a indreptat spre o zona de acces in stadion unde se aflau cativa muncitori care lucra la inaltarea unui gard. Kempsell l-a abordat pe unul dintre muncitori: "Boujour, OK to go inside?" (Buna ziua, este ok daca intru?). Muncitorul i-a zambit si i-a facut un semn afirmativ cu mana, iar alt muncitor chiar i-a oferit jurnalistului o scara pentru a putea ajunge in zona de sub tribuna, la 30 de metri dincolo de locul unde trebuia sa fie cordonul de securitate.

Ross Kempsell nu a fost controlat de nimeni si in zona nu se afla nicio camera de supraveghere. In cele cateva minute petrecute de ziarist in stadion, la arena s-a testat sistemul de sonorizare. Kempsell a trecut pe langa cativa piloni de sustinere si a aratat pe un filmulet ca deasupra sa, la inaltime, se afla tribuna.

Jurnalistul a parasit arena pe unde a intrat, de asemenea nestingherit.

Pe stadionul Velodrome din Marsilia s-a disputat, sambata, meciul Anglia - Rusia, scor 1-1, din grupa B a Campionatului European de fotbal.

 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Tatal lui Darijo Srna a murit in timp ce fotbalistul juca in meciul Croatia - Turcia de la UEFA EURO 2016
Tatal lui Darijo Srna a murit in timp ce fotbalistul juca in meciul Croatia - Turcia de la UEFA EURO 2016

Tatal jucatorului croat Darijo Srna a murit, duminica, in timp ce fotbalistul isi conducea echipa la meciul cu Turcia, scor 1-0, din grupa D de la UEFA EURO 2016, informeaza L'Equipe.

UEFA le ameninta pe Anglia si Rusia: ambele echipe risca sa fie excluse din competitie daca fanii lor mai au derapaje
UEFA le ameninta pe Anglia si Rusia: ambele echipe risca sa fie excluse din competitie daca fanii lor mai au derapaje

UPDATE Dupa violentele de la Marseille, UEFA a amenintat cele doua echipa cu descalificarea de la Euro 2016 in caz de recidiva, scrie L'Equipe.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.