Moment istoric pentru tenisul romanesc. Horia Tecau a castigat Turneul Campionilor, dupa ce l-a invins in finala pe Mergea

Horia Tecau si Jean-Julien Rojer/ Florin Mergea si Rohan Bopanna

Finala romaneasca istorica la Turneul Campionilor de la Londra, competitia care stabileste cei mai buni jucatori ai lumii la tenis. Horia Tecau a castigat marele trofeu, alaturi de olandezul Jean-Julien Rojer.

Cei doi au invins echipa formata din Florin Mergea si indianul Rohan Bopana. Mai mult, sambata, Horia Tecau este numarul unu mondial la dublu, devenind primul lider roman al tenisului dupa o pauza de 42 de ani. Tecau si Mergea sunt prieteni din copilarie si au castigat impreuna Wimbledonul la juniori.

Romania are pentru prima data un castigator al probei de dublu la Turneul Campionilor. In anii de glorie ai lui Ilie Nastase, care a obtinut trofeul cel mare la simplu, proba de dublu nu s-a tinut.

Pe Horia Tecau si Florin Mergea ii leaga o poveste aparte. Amandoi au 30 de ani si au pornit impreuna in tenis, de cand erau copii. Viitorul li se arata promitator, mai ales dupa ce au castigat de doua ori Wimbledon-ul la juniori.

Citește și
simona halep si horia tecau
Simona Halep si Horia Tecau, calificati in sferturile probei de dublu mixt la US Open. Cec-ul incasat de cei doi
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Dar drumurile lor s-au despartit in 2008, atunci cand Horia Tecau a decis sa isi aleaga un alt partener. In ultimii ani, cei doi au inceput sa se intalneasca din nou pe teren, iar in Cupa Davis formeaza echipa la dublu.

Pentru Horia Tecau, 2015 a fost cel mai bun an din cariera. A castigat proba de dublu de la Wimbledon, iar sambata a devenit numarul unu mondial la dublu. Pana acum, tenisul i-a adus in conturi peste 3 milioane de dolari. Este din Constanta, la fel ca Simona Halep, cu care este si bun prieten. Si se intelege perfect cu partenerul sau, olandezul Jean-Julien Rojer.

Florin Mergea este din Craiova si a castigat pana acum putin peste 1 milion de dolari din tenis. In urma cu cativa ani, lovit de accidentari si ramas fara speranta, s-a lasat temporar de acest sport. Sotia sa, Daiana, l-a convins sa continue. De altfel, sotiei ii dedica si toate victoriile sale. 2015 i-a adus trofeul in proba de dublu a turneului de la Roma, dar si prima participare la turneul Campionilor, alaturi de indianul Rohan Bopanna.

Florin Mergea: "Acesta este turneul la care oricine ar vrea sa joace. Am fost aici acum doi ani, am vazut finala si stiam ce atmosfera este. Toata lumea este implicata, toti sponsorii. Este chiar cel mai mare eveniment la care am participat si pot spune ca m-am bucurat de fiecare clipa."

Pentru victoria finala de la Londra, echipa lui Tecau va lua peste 400 de mii de dolari.

Reactiile lui Tecau si Mergea, dupa finala de la Turneul Campionilor

Horia Tecau: "Am crezut intotdeauna ca putem castiga un asemenea trofeu. Am facut pasi mici, dar am ajuns aici. As vrea sa ii felicit pe Florin si pe Rohan. Eu si Florin avem o istorie comuna, ne cunoastem atat de bine. El si Rohan au avut un parcurs extraordinar si sper sa continue asa si la anul.

A fost un an lung pentru noi, vreau sa le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine. Le multumesc romanilor prezenti in sala, care au venit in numar mare. A fost o placere sa joc intr-o asemenea sala si in fata unor astfel de spectatori."

Citeste mai multe pe www.sport.ro

Florin Mergea: "Felicitari adversarilor. Ma stiu cu Horia de cand aveam 6 ani. Le multumim tuturor celor care ne-au sustinut si ne bucuram ca am reusit sa ajungem aici".

"Sunt patru ani de cand am plecat in aceasta aventura si ma bucur de fiecare clipa. Ii multumesc sotiei mele, fara de care nu as fi putut fi aici. Este centrul universului meu si ii sunt recunoscator."

Mesajele lui Tecau si Mergea, dupa victoriile din semifinale

Tecau a declarat dupa semifinala de sambata ca e fericit pentru Romania si a anuntat ca asteapta o replica tare din partea echipei lui Mergea. "Sunt foarte fericit. Pentru mine, pentru familia mea, pentru orasul meu, pentru Romania. Nu vedeam in urma cu mai multi ani acest lucru posibil, dar am lucrat mult".

"Ii cunoastem foarte bine, am jucat mereu impotriva lor meciuri dificile. Ei au jucat foarte bine in acest turneu. Va conta cine va gestiona mai bine momentele dificile. Astept sa fie un meci frumos", a mai spus Horia la Digi, potrivit Sport.ro.

Mergea a declarat ca nici nu mai conteaza cine castiga finala de azi, in conditiile in care in ambele echipe exista cate un roman. Mergea e la cea mai importanta performanta din cariera sa de 11 ani!

"Meciurile din trecut au fost echilibrate, cred ca s-au jucat la cateva mingi. Noi credem in forma buna pe care o avem si in avem incredere in armele noastre. Cheia meciului va fi sa alegem ce arma sa folosim la momentul respectiv. Va fi un meci frumos, o partida la care visa toata lumea. Sincer, nu mai conteaza cine castiga", a spus Mergea.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Performanta fantastica: avem o finala ROMANEASCA la Turneul Campionilor!. Horia Tecau si Florin Mergea vor fi adversari
Performanta fantastica: avem o finala ROMANEASCA la Turneul Campionilor!. Horia Tecau si Florin Mergea vor fi adversari

Perechea alcatuita din tenismanul roman Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, sambata seara, in finala Turneului Campionilor la dublu de la Londra.

Simona Halep si Horia Tecau, calificati in sferturile probei de dublu mixt la US Open. Cec-ul incasat de cei doi
Simona Halep si Horia Tecau, calificati in sferturile probei de dublu mixt la US Open. Cec-ul incasat de cei doi

Perechea romana alcatuita din Simona Halep si Horia Tecau s-a calificat, duminica, in sferturile de finala ale probei de dublu mixt din cadrul turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Slem al anului.

Horia Tecau repeta performanta obtinuta acum 4 decenii de Ilie Nastase, la Wimbledon:
Horia Tecau repeta performanta obtinuta acum 4 decenii de Ilie Nastase, la Wimbledon: "A fost absolut extraordinar"

Dupa 40 de ani, un roman triumfa intr-un turneu de mare slem, la dublu masculin. Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer au castigat turneul de la Wimbledon, dupa o victorie in trei seturi.

Recomandări
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.