Halep pentru presa straina: "Doare foarte tare, dar nu pot sa schimb nimic, o sa dureze ceva timp pana trece"

Simona Halep

Simona Halep a fost afectata de pierderea celei de-a doua finale jucate la Roland Garros. "Doare foarte tare", a spus ea, adaugand ca isi va lua o pauza pentru a trece peste esecul de sambata.

"Nu am spus ca sunt favorita, pentru ca nu stii niciodata cum o sa fie cu jucatoarele tinere, de acest fel, care lovesc tot. Cred ca doare mai rau, pentru ca acum realizez ce s-a intamplat. In urma cu trei ani, era ceva nou. Acum stiu si doare mult si am nevoie de timp sa trec peste", le-a spus ea jurnalistilor straini.

Ea a laudat evolutia adversarei ei, Jelena Ostapenko, spuannd ca este o invingatoare merituoasa.

"Cred ca a fost un turneu bun, sa joci finala este extraordinar. Tot creditul pentru ea, a jucat foarte bine, a lovit foarte puternic, la unele puncte am fost doar spectatoare pe teren, asa ca a meritat sa castige. Da in toate mingile, are un singur ritm. Sunt jucatoare ca ea si altele ca mine, care vor sa simta ritmul, sa simtim jocul. Ele doar intra si joaca. Este un moment greu pentru mine, dar cu timpul o sa treaca. O sa continui sa muncesc, pentru ca vreau sa repet ce am facut la acest turneu. Nu cred ca am facut ceva prea gresit azi, cred ca am jucat ok, bine, dar cred ca mi-a lipsit un pic de noroc, toate punctele, toate neturile, totul a fost de partea ei. A meritat sa castige, a jucat foarte bine si in momentele grele, cand am condus cu set si 3-0. Am fost acolo, dar am pierdut, nu pot sa schimb nimic, asa ca merg inainte. Nu cred ca a schimbat ceva in meci, a avut un singur joc, uneori mingile erau doi metri afara, altadata erau in teren si nu le puteam atinge. A fost mai buna ca mine. Din punct de vedere emotional, a fost greu in ultimele 24 de ore dinaintea finalei, pentru ca eram foarte aproape de a lua primul Grand Slam si locul I WTA. Cred ca toata lumea are astfel de momente. Sper sa mai am multe momente din acestea, de asta am muncit 20 de ani", a mai spus Halep.

Intrebata de un jurnalist roman care a fost tactica ei in acest meci, Halep a parut deranjata, raspunzand: "Chiar trebuie sa vorbim despre tactica, acum? Nu stiu tactica... A jucat foarte bine si a lovit bine de tot atunci cand a trebuit."

Citește și
simona halep getty
Simona Halep a pierdut pentru a doua oara finala Roland Garros: "Poate ca nu eram pregatita sa o castig"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Halep le-a spus jurnalistilor romani ca nu considera ca ea a pierdut meciul cu Ostapenko, ci adversara ei l-a castigat.

"Glezna nu m-a deranjat in timpul meciului. Am fost emotionata, dar am lasat emotiile deoparte cand a intrat pe teren si am inceput sa simt jocul si mingea. Consider ca nu am pierdut meciul, consider ca m-a batut astazi. Sunt multumita de ceea ce a fost, dar foarte trista ca nu am putut sa inchei atunci cand am condus. Nu a fost acela momentul decisiv (n.r. - la 3-0 in setul secund), pentru ca am avut si 3-1 in al treiela set, am avut si atunci mai multe oportunitati. Nu am cedat, nu am cazut mental in setul trei, nu s-a intamplat nimic, doar ca a jucat ea mai bine. Cred ca atunci a jucat ea mai bine, a jucat fara teama, fara nimic care sa o retina si din punctul meu de vedere a fost noroc din partea ei la niste linii si m-a demoralizat pe mine. Nu ma mai gandesc la 2014, e demult, nici la ziua de astazi nu o sa ma mai gandesc prea mult, vreau sa-mi iau un pic de pauza si dupa aia vedem ce va fi. Urmeaza o pauza, apoi tenis, turnee. Dar momentan nu vreau sa ma gandesc la ce am facut", a spus ea.

Tragand linie dupa sezonul pe zgura, Halep este multumita in general de evolutiile ei, insa pastreaza gustul amar al infrangerii de la Paris.

"Am jucat meciuri foarte grele, meciuri foarte bune, am castigat impotriva unor jucatoare destul de bune, am facut finala de Grand Slam, ceea ce cred ca nu e un lucru mic. Am ajuns din nou pe locul 2. Cred ca e o performanta mare ceea ce am facut pe zgura anul acesta, am jucat maxim la toate ultimele trei turnee. As fi fost bucurosa daca la Stuttgart as fi stiut asta, daca tinem cont cum a inceput anul. Venind aici cu accidentare, nu m-am gandit prea mult, am facut fata mental foarte, foarte bine, nu pot sa fiu suparata ca nu am facut ceva anume. Sunt suparata ca am pierdut si asta doare tot timpul", a concluzionat ea.

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, a ratat castigarea turneului de la Roland Garros, dupa ce a pierdut, sambata, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6, a doua finala disputata in cariera, cu Jelena Ostapenko. Letona, numarul 47 WTA, castigat primul ei trofeu ca profesionista, la cateva zile dupa ce a implinit 20 de ani.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Reactii dupa finala Roland Garros pierduta de Simona Halep.
Reactii dupa finala Roland Garros pierduta de Simona Halep. "Ostapenko i-a furat titlul din maini"

"Senzatia Ostapenko o invinge pe Halep si provoaca surpriza la Roland Garros", a scris cotidianul L'Equipe, dupa finala de la French Open, castigata de sportiva letona.

Simona Halep a pierdut pentru a doua oara finala Roland Garros:
Simona Halep a pierdut pentru a doua oara finala Roland Garros: "Poate ca nu eram pregatita sa o castig"

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, a ratat a doua oara castigarea turneului de la Roland Garros, dupa ce a pierdut, sambata, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6, a doua finala disputata in cariera, cu Jelena Ostapenko.

Ce scrie presa internationala dupa calificarea Simonei Halep in finala Roland Garros. Le Figaro:
Ce scrie presa internationala dupa calificarea Simonei Halep in finala Roland Garros. Le Figaro: "Este irezistibila"

Cotidianul francez Le Figaro scrie ca Simona Halep a fost irezistibila in meciul cu sportiva ceha Karolina Pliskova, iar agentia Ansa noteaza ca romanca nu lupta doar pentru titlul la Roland Garro, ci si pentru locul 1 mondial.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.