Finala Cupei Romaniei. Reactii dupa victoria lui CFR Cluj la penalty-uri: "Vom trimite trofeul in Camerun, acasa la Ekeng"

×
Codul embed a fost copiat

Peste 40 de mii de suporteri l-au omagiat marti seara pe Patrick Ekeng, la finala Cupei Romaniei. "Bon voyage, Patrick!" a fost mesajul tribunei a doua, in timp ce la peluza, fanii au afisat un portret urias al jucatorului camerunez.

Dinamovistii au ratat insa trofeul, dupa un meci spectaculos, iar CFR Cluj a castigat Cupa Romaniei, dupa ce a invins la penalty-uri, scor 5-4. La finalul timpului regulamentar, scorul a fost 2-2.

Ultimul act al Cupei Romaniei, dintre Dinamo si CFR Cluj, a oferit momente cu emotionante. Un stadion intreg i-a scandat numele lui Patrick Ekeng, care a murit pe teren, in urma cu aproape doua saptamani. Meciul a inceput perfect pentru dinamovisti, care doreau sa-i dedice trofeul fostului mijlocas.

Dupa fiecare reusita, "cainii" au ridicat spre spre cer tricoul cu numarul 14, purtat de Ekeng, si care a fost retras definitiv dupa moartea lui. Iar in minutul 14, arbitrul a intrerupt finala pentru un moment de reculegere pentru fotbalistul camerunez.

VEZI AICI GOLURILE SI TOATE REACTIILE DUPA FINALA CUPEI ROMANIEI

Citește și
parcare
Batalia pentru un loc de parcare in Bucuresti. Ce a patit o soferita care a blocat mai multe masini la meciul Steaua-Dinamo
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Dinamo a inceput in forta meciul si a reusit sa deschida scorul in minutul 21 prin Gnohere, dupa un penalty obtinut tot de el. In minutul 35, Bicfalvi a majorat scorul, iar dinamovistii pareau ca vor obtine o victorie facila. CFR a revenit insa extraordinar dupa pauza si a marcat repede, in minutul 47, prin Juan Carlos. Apoi, au fost ocazii la ambele porti, insa CFR Cluj a reusit sa dea lovitura in minutul 89, prin Cristian Lopez, si sa duca meciul in prelungiri.  Cea mai mare ocazie a prelungirilor i-a apartinut lui Valentin Lazar, care a trimis mingea in bara in minutul 118. La penalty-uri, CFR Cluj nu a ratat nicio executie, in timp ce sutul dinamvistului Rotariu, ultimul desemnat de Rednic sa execute, a fost aparat de Marc.

REACTII DUPA MECI

►Conceicao: Suntem foarte fericiti, am castigat Cupa chiar daca am fost condusi cu 2-0

Antrenorul formatiei CFR Cluj, Antonio Conceicao, a declarat, marti seara, ca este foarte fericit pentru ca jucatorii sai au reusit prin determinare si multa munca sa castige Cupa Romaniei, chiar daca in finala cu Dinamo erau condusi la pauza cu 2-0. "Este un moment fericit pentru echipa mea, pentru suporterii nostri care au facut un efort si au venit in numar mare la Bucuresti. Cu ajutorul baietilor am reusit sa castigam Cupa Romaniei. Suntem foarte fericiti, am muncit, am avut atitudine si determinare, chiar daca la pauza eram condusi cu 2-0. Nu ne-a fost usor, au fost emotii foarte mari, dar am reusit prin munca si atitudinea baietilor sa intoarcem rezultatul", a spus tehnicianul, relateaza Agerpres.

Conceicao a adaugat ca isi doreste sa readuca CFR Cluj, care evolueaza in acest an in play-out, in randul celor mai bune formatii din Liga I. "Acest joc a avut calitate pentru o finala de Cupa Romaniei. Dinamo este o echipa foarte buna. Dar am aratat ca avand o strategie buna, o echipa mica reuseste sa castige impotriva unei echipe mari, contra unei atmosfere ostile. La club au fost destul de multe probleme, dar noi, staff-ul tehnic si jucatorii, vrem sa aducem CFR-ul pe calea pe care a fost pana acum, pentru ca are istorie si multe titluri si trofee castigate in ultimii ani", a mai afirmat Conceicao.

"Este un moment fericit pentru echipa mea, pentru suporterii nostri care au facut un efort si au venit in numar mare la Bucuresti. Cu ajutorul baietilor am reusit sa castigam Cupa Romaniei. Suntem foarte fericiti, am muncit, am avut atitudine si determinare, chiar daca la pauza eram condusi cu 2-0. Nu ne-a fost usor, au fost emotii foarte mari, dar am reusit prin munca si atitudinea baietilor sa intoarcem rezultatul", a spus tehnicianul.

Conceicao a adaugat ca isi doreste sa readuca CFR Cluj, care evolueaza in acest an in play-out, in randul celor mai bune formatii din Liga I. "Acest joc a avut calitate pentru o finala de Cupa Romaniei. Dinamo este o echipa foarte buna. Dar am aratat ca avand o strategie buna, o echipa mica reuseste sa castige impotriva unei echipe mari, contra unei atmosfere ostile. La club au fost destul de multe probleme, dar noi, staff-ul tehnic si jucatorii, vrem sa aducem CFR-ul pe calea pe care a fost pana acum, pentru ca are istorie si multe titluri si trofee castigate in ultimii ani", a mai afirmat Conceicao.

►Rednic: Suntem suparati pentru ca am pierdut un meci pe care l-am avut in mana

"Noi suparati si tristi suntem de vreo zece zile. Acum suntem suparati pentru ca am pierdut un meci pe care l-am avut in mana. In prelungiri am avut probleme musculare si ii inteleg pe jucatori, chiar ii felicit pentru felul cum au jucat acest meci. Nu e usor, pentru ca se stie ce s-a intamplat (n.r. - decesul lui Patrick Ekeng). Iar la loviturile de departajare depinde de inspiratia sau neinspiratia jucatorului. Ei au inscris de 5 ori, noi de 4 ori, pentru ca Marc a reusit sa apere sutul lui Rotariu si asa am pierdut finala. Ce m-a deranjat e ca le-am aratat jucatorilor penalty-uri din meciurile celor de la CFR si Marc se arunca numai in partea stanga... iar Rotariu a tras in stanga. Dar e vorba si de experienta, Rotariu nici 21 de ani nu are. Noi meciul l-am pierdut in repriza a doua, cand la inceput am primit gol, iar apoi in minutul 89 cand am fost egalati. Nici sansa nu a fost de partea noastra", a spus Rednic.

Referitor la prelungirea contractului sau cu Dinamo, care expira in aceasta vara, Rednic a afirmat ca va avea miercuri o intalnire in acest sens cu actionarul majoritar al clubului, Ionut Negoita. "M-am vazut azi cu Ionut Negoita, a ramas sa ne vedem maine. Dar el a zis ca vorbim dupa finala, acum ca am pierdut poate nu il mai intereseaza sa continue cu mine. Si eu cred ca puteam face mai mult, dar pentru primul an cred ca ar trebui sa fim multumiti. Inca nu stiu ce decizie voi lua, eu am oferte, dar depinde si de ce imi ofera (n.r. - Ionut Negoita), si nu vorbesc de bani. Ca sa ne batem la titlu trebuie sa aducem si jucatori cu experienta. Noi sezonul asta am avut meciuri in care asta a decis, experienta jucatorilor. Se vorbeste de pepiniera, dar trebuie sa ai rabdare doi-trei ani. Iar mie mi se cere performanta. Cu jucatori tineri nu poti sa faci si performanta. Oricum, noi am terminat pe locul 4 in Liga I si ne dadea dreptul sa jucam in cupele europene. Dar nu sunt eu de vina ca nu jucam in Europa. Nu se poate pentru problemele care au fost. Eu ca sa raman am pus niste conditii legate de lot. La ceea ce mi s-a propus si ceea ce mi se cere, nu se poate. Cu jucatori tineri, foarte tineri nu se poate si performanta. Dar poate vine alt antrenor si poate sa faca si ce cere domnul Negoita", a afirmat Rednic.

►Iuliu Muresan: Ne vom tine de promisiune, o replica, o cupa merita Patrick sa aiba pe mormantul lui

Presedintele gruparii CFR Cluj, Iuliu Muresan, a declarat, marti seara, dupa castigarea Cupei Romaniei, ca echipa sa se va tine de promisiune si va trimite o replica a trofeului in Camerun, el precizand ca Patrick Ekeng merita o cupa. "A fost un meci greu. Am jucat pe un stadion de Liga Campionilor in fata echipei Dinamo. Ii felicit, sunt invidios pe Dinamo ca au o asemenea galerie. A fost ca la un meci de LC. Ma bucur ca am reusit sa castigam acest trofeu. Vom trimite trofeul in Camerun, acasa la Ekeng. O replica, o cupa merita Patrick sa aiba pe mormantul lui. Acest trofeu este un pansament pe final de sezon", a spus Muresan la Digi Sport, relateaza News.ro.

►Dorin Rotariu: Regret ca nu am castigat cupa pentru Ekeng

Fotbalistul dinamovist Dorin Rotariu a declarat, marti seara, dupa finala Cupei Romaniei, ca toti jucatorii echipei Dinamo au fost afectati de decesul lui Patrick Ekeng, cel mai greu moment din viata sa, si ca regreta ca nu a castigat trofeul pentru camerunez.  "Nu am avut nevoie de consiliere psihologica. Cu totii am fost afectati, a fost un moment pe care nu o sa-l uit niciodata, a fost cel mai greu moment din viata mea. Intr-un fel regret ca nu am castigat cupa pentru el, pentru ca a fost alaturi de noi si el s-a simtit bine alaturi de noi si noi alaturi de el. A avut cel mai important gol cu Steaua, golul de 1-1, si nu numai asta. El ca si om este o persoana deosebita. (...) Viata ma pune in momente foarte grele si trebuie sa le infrunt", a spus Rotariu la Digi Sport.

FINALA CUPEI ROMANIEI, DINAMO - CFR CLUJ, LIVE TEXT

CFR CLUJ CASTIGA CUPA ROMANIEI! Clujenii au marcat toate cele 5 lovituri de la 11 metri, in timp ce Dinamo a ratat ultima lovitura, prin Rotariu.

Minutul 120: S-au terminat si prelungirile, iar Hategan fluiera finalul meciului. Urmeaza loviturile de la 11 metri.

Minutul 118: Bara Valentin Lazar! Dinamovistul suteaza din unghi, insa transversala il salveaza pe Marc.

Minutul 107: Cea mai mare ocazie din prelungiri! Nedelcearu scapa singur cu Marc, insa portarul clujenilor respinge cu piciorul sutul dinamovistului.

Minutul 105: Finalul primei reprize de prelungiri. Ambele echipe par obosite si se gandesc deja la penaltyuri.

Minutul 99: Steliano Filip atinge mingea cu mana in careul dinamovist, insa Hategan nu acorda penalty.

Minutul 90+3: Finalul timpului regulamentar, scor 2-2. Meciul va intra in prelungiri.

Minutul 89: GOL CFR Cluj! Ardelenii egaleaza cu cateva minute inainte de final, printr-o lovitura de cap a lui Cristian Lopez. 2-2!

Minutul 78: Valentin Lazar care in careu si cere penalty, insa Hategan lasa jocul sa continue.

Minutul 70: Violente la marginea terenului intre jucatorii si antrenorii celor doua echipe. Totul a plecat dupa ce Romario l-a lovit cu cotul pe Tiago Lopes, insa a vazut doar cartonasul galben. Pana la urma, Hategan ii acord galben si lui Tiago Lopes, iar fotbalistii se calmeaza.

Minutul 55: Ocazie uriasa pentru CFR Cluj de a egala! Camora suteaza de la 18 metri, din lovitura libera, insa mingea loveste bara transversala, iar apoi este degajata de fundasii dinamovisti.

Minutul 49: Gnohere marcheaza pentru a doua oara, insa golul sau este anulat pentru o pozitie de offside.

Minutul 47: GOL CFR Cluj. Ce inceput de repriza secunda! CFR reduce din diferenta prin Juan Carlos, care a prins un sut fantastic de la 20 de metri. Cateva secunde mai devreme, Gnohere ratase singur cu portarul.

Minutul 45+1: Pauza. Dinamo are un avantaj confortabil, iar CFR Cluj nu da semne ca ar putea reveni in meci.

Minutul 35: GOL Eric Bicfalvi. Mijlocasul dinamovist majoreaza scorul printr-o lovitura de cap, dintr-un corner.

Minutul 22: Bucurie retinuta pentru jucatorii si fanii dinamovisti dupa gol. Toti sunt cu gandul mai mult la fostul lor coleg in aceste momente.

Minutul 21: GOL DINAMO. Echipa lui Mircea Rednic deschide scorul prin acelasi Harlem Gnohere.

Minutul 19: Penalty pentru Dinamo, dupa ce Gnohere a fost faultat clar in careu de Andrei Muresan.

Minutul 14: Meciul s-a oprit pentru 30 de secunde. Jucatorii si spectatorii au aplaudat in memoria fostului numar 14 de la Dinamo, Patrick Ekeng.

Minutul 8: Cea mai mare ocazie a partide: sut al lui Paul Anton de la 20 de metri, insa mingea trece putin pe langa poarta.

Minutul 4: Primul sut pe poarta al partidei apartine lui Bud. Cerniauskas retine insa fara probleme.

Minutul 1: Lovitura de start a acestei partide apartine clujenilor. Jucatorii ambelor formatii, chiar si arbitrii, au intrat cu tricouri speciale, in memoria lui Ekeng.

Minutul 0: Bon Voyage, Patrick este mesajul afisat pe un banner urias, in peluza dinamovista.

FINALA CUPEI ROMANIEI: echipele de start

DINAMO: Cerniauskas – Hanca, Puljic, Mevlja, Filip – P. Anton (cpt) – D. Rotariu, Bicfalvi, Palic, Kortzorg – Gnohere
Rezerve: Mutiu – Nedelcearu, Bartalstovu, Serban, Marc, Lazar, Olteanu.
Antrenor: Mircea Rednic

CFR CLUJ: T. Marc – T. Lopes, Larie, A. Muresan, Camora (cpt) – Gomelt, Petrucci, Carlos Ruiz – Jakolis, Bud, Nouvier
Rezerve: Vatca – Nascimento, Cr. Lopez, L. Goian, Beleck, D. Filipe Coelho, Vitor Bruno.
Antrenor: Antonio Conceicao

FINALA CUPEI ROMANIEI. Dinamovistii au anuntat ca vor sa castige trofeul, pentru a-l omagia pe Patrick Ekeng.

'Suntem inaintea ultimului meci si cel mai important din acest sezon, finala Cupei Romaniei. Nu ne-a fost usor sa trecem peste acest moment dificil. Ne antrenam asa cum putem. Toti suntem constienti de importanta acestei finale, nu numai pentru ca e un trofeu, ci pentru ca e important pentru Patrick si familia lui. E un meci special pe care il tratam ca atare. Noi mai putem sa facem ceva pentru Patrick, dar pe Patrick inapoi nu mai putem sa-l aducem. Trebuie sa facem ceva ca el sa ramana in amintirea tuturor', a spus Mircea Rednic.

Rednic a afirmat ca Dinamo a solicitat ca finala Cupei Romaniei sa nu se dispute, dar Federatia Romana de Fotbal a refuzat. 'Noi asta ne-am dorit de la inceput. Si chiar s-a discutat pe tema asta, dar daca federatia a decis sa jucam acest meci, trebuie sa o facem... si chiar foarte bine. Trebuie sa ii aducem un omagiu lui Patrick. Vrem sa ii daruim noi aceasta Cupa, nu CFR Cluj. Si chiar le multumesc pentru intentia lor, aceea de a fi tot pentru Patrick, daca vor castiga trofeul. Dar vrem noi sa trimitem acest trofeu. Suntem pregatiti si sper sa castigam aceasta Cupa si sa i-o trimitem lui Patrick (n.r. - la mormantul lui Patrick Ekeng din Camerun)', a precizat Rednic.

Intrebat ce parere are despre faptul ca presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat ca trofeul Cupei Romaniei nu poate fi trimis in Camerun, Rednic a raspuns: 'La noi nu se poate face nimic. Noi il luam pe 'Nu'. Nu se poate sa jucam in cupele europene, nu se poate sa trimitem trofeul in Camerun, la noi nu se poate nimic. E vorba sa faci un lucru uman'.

In ceea ce priveste posibilitatea prelungirii contractului sau cu Dinamo, tehnicianul a mentionat ca va mai discuta cu actionarul Ionut Negoita dupa finala Cupei Romaniei, chiar daca la 5 mai anunta ca nu va mai continua din sezonul viitor. 'Eu si jucatorii l-am vazut pe domnul Negoita doar la actiunea de la stadion, in rest nu l-am vazut. Nu mai conteaza situatia mea contractuala. Eu inca nu am plecat, mai am contract pana pe 30 iunie. O sa vedem daca raman dupa Cupa, atunci o sa vorbim. Dinamo mi-a facut o oferta, eu am facut o contraoferta. Din declaratiile domnului Negoita, am inteles ca se va discuta dupa finala. Nu cred ca l-a deranjat salariul meu, e vorba despre clauzele din contract', a afirmat antrenorul.

Mircea Rednic nu este deranjat de faptul ca oficialii clubului Dinamo i-au contactat pe antrenorii Ioan Andone si Cosmin Contra. 'Chiar ma bucur, pentru ca sunt doi antrenori foarte buni. Imi doresc sa vina un antrenor foarte bun la Dinamo care sa continue sau sa faca mai mult decat am facut eu la Dinamo. Sa vina si Mourinho, ca nu ma deranjeaza. Din moment ce un antrenor pleaca, trebuie sa vina altul. Sunt sigur ca au solutii. Eu nu ma simt neapreciat de conducere. Suporterii ma apreciaza, nu e recunostinta mai mare ca numele tau sa fie strigat pe stadion. Banii sau aprecierea unui conducator nu conteaza. Eu intotdeauna am avut parte de conducatori care si-au facut treaba cu mine si cand au fost alte discutii, nu au mai fost de acord. Sunt obisnuit, s-a intamplat si la Standard, si in Rusia, si in Azerbaidjan', a spus Rednic, precizand ca la randul sau are oferte de la mai multe cluburi, inclusiv din campionatul Belgiei.

Donatii pentru familia lui Patrick Ekeng

Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori din Romania (AFAN) organizeaza marti sarea, impreuna cu jucatorii echipei FC Dinamo, o actiune de ajutor pentru familia fotbalistului Patrick Ekeng, decedat recent in timpul unui meci din Liga 1, se precizeaza intr-un comunicat remis AGERPRES.

Toti suporterii prezenti la finala Cupei Romaniei dintre Dinamo si CFR Cluj, care va avea loc marti seara, de la ora 21,30, vor putea face donatii in urnele care vor fi amplasate la cele doua Dinamo-mobile din apropierea National Arena.

Dupa meci, cele doua urne vor fi predate jucatorilor de la FC Dinamo, urmand ca acestia sa trimita banii stransi catre familia lui Ekeng, decedat pe 6 mai dupa ce a facut stop cardiac in timpul meciului Dinamo - Viitorul, precizeaza AFAN, care a tinut sa multumeasca anticipat tuturor celor care se vor implica in aceasta actiune.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
DOLIU in fotbalul romanesc. Cine a fost Patrick Claude Ekeng si cum a ajuns la Dinamo
DOLIU in fotbalul romanesc. Cine a fost Patrick Claude Ekeng si cum a ajuns la Dinamo

Tragedie in Stefan cel Mare. Patrick Ekeng a intrat in teren in minutul 63, iar sapte minute mai taziu a cazut inconstient la mijlocul terenului. Medicii au incercat timp de o ora si jumatate sa il readuca la viata, fara succes.

Batalia pentru un loc de parcare in Bucuresti. Ce a patit o soferita care a blocat mai multe masini la meciul Steaua-Dinamo
Batalia pentru un loc de parcare in Bucuresti. Ce a patit o soferita care a blocat mai multe masini la meciul Steaua-Dinamo

Batalia pentru un loc de parcare in Bucuresti. Ce a patit o soferita care a blocat mai multe masini la meciul Steaua-Dinamo

STEAUA - DINAMO 2-2. Calificare dramatica a echipei din Stefan cel Mare in finala Cupei Romaniei, pentru prima data in 4 ani
STEAUA - DINAMO 2-2. Calificare dramatica a echipei din Stefan cel Mare in finala Cupei Romaniei, pentru prima data in 4 ani

Dinamo Bucuresti s-a calificat in finala Cupei Romaniei la fotbal, miercuri seara, dupa ce a terminat la egalitate cu Steaua Bucuresti, 2-2 (0-1), pe Arena Nationala, intr-un meci din mansa secunda a semifinalelor, considerat in deplasare.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.