Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ziua portilor deschise la Aerodromul Clinceni. Avionul cu care romanii s-au inghesuit sa-si faca selfie

Embed:

A fost ziua portilor deschise la Aerodromul Clinceni mai ales ca se implinesc 110 ani de la primul zbor al unui avion care a decolat singur. La mansa era atunci, Traian Vuia.

De aceasta data, acrobatiile aeriene au fost spectaculoase, insa vantul puternic nu permis si demonstratia de parasutism.

Publicul a urmarit acrobatiile aeriene cu respiratia taiata. In pauza dintre zboruri, adultii nu au ratat ocazia sa isi faca zeci si zeci de poze alaturi de aparatele de zbor.

Iar una dintre vedete a fost "Vuia 1", mai exact replica in marime naturala a avionului cu care Traian Vuia a efectuat in urma cu 110 ani, pe 18 martie, primul zbor propulsat doar de motorul avionului.

Pilotii i-au oferit un zbor acrobatic inclusiv ministrului Transporturilor.

Dan Costescu, ministrul Transporturilor: ''Aici se pot face lucruri foarte frumoase, ei instruiesc si piloti de avion, si piloti de planor, si parasutisti, este un sport foarte frumos, dar din pacate un sport foarte scump."

Ziua a marcat si reluarea antrenamentelor formatiei de inalta acrobatie aeriana a Aeroclubului Romaniei, "Hawks of Romania".
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 19 Martie 2016
Citeste mai multe despre: ziua portilor deschise, Aerodromul Clinceni,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed