Vor ca fiii lor sa faca meditatii, insa n-au bani sa ii plateasca pe profesori. Ce ofera in schimb mai multe mame din Moldova

×
Codul embed a fost copiat

Cea mai simpla forma de comert din cate exista capata toti mai multi adepti printre romanii stramtorati.

Culmea este ca daca pe vremuri oamenii schimbau intre ei alimente sau unelte, acum sunt dispusi sa faca troc pentru studii. Mai multe mame din zona Moldovei au dat anunturi pe internet prin care cauta profesori dornici sa faca meditatii, iar in loc de bani sa primeasca lapte, carne si oua.

Femeie: "Oferim produse facute de noi, zacusca cu ghebe, carnita de la porcul nostru, lapte de la vacuta noastra, oute de la gainile noastre, dulceata de lapte si multe altele."

Aceasta femeie vrea sa le ia meditatori celor doi copii de 9 si 11 ani. Este dispusa sa puna la bataie intreaga camara pentru a le face un bine, insa nu are cum sa plateasca sedintele. Asa ca spera ca o sa gaseaca profesori dispusi sa accepte trocul.

Anca Condurache: "Cerem meditatii pentru copii la engleza, la franceza si la romana. Am gasit pe cineva, dar suntem in discutii. Branza, lapte, oua pentru copilasi, toate pentru copilasi."

Citește și
elev Sibiu
BACALAUREAT 2016. Dupa ce a luat meditatii timp de doi ani, un elev spera intr-o minune: "Doamne, da sa iau un 5, Doamne!"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Cei care o ajuta pe aceasta mama sprijina si alte familii care vor sa faca diverse schimburi.

"Fiecare producator local de produse alimentare poate sa solicite altceva decat bani in schimbul produselor sale. Ce altceva? Orice, cu conditia ca ceea ce se ofera sa fie produs alimentar. Bautura locala. De ex: dau 10 kg cartofi, dar caut o jucarie pentru copil, dau 5 litri de vin, iar tu ma ajuti sa-mi configurez Windows-ul pe computer. Orice schimb este posibil." - cam acestea sunt regulile grupului.

In joc a intrat si o doamna dornica sa predea limba franceza sau ii invete pe copilasi lucrul de mana.

Profesoara: "Ideea de troc mi se pare binevenita. Erau produse alimentare, dar acum lumea a inceput sa propuna si meditatii si martisoare. Si eu crosetez, fac martisoare sau fac ateliere cu copiii. Meditatii, e o idee perfectibila. Radea sotul meu ca ati ajuns sa luati oua, e ok, e ok."

Reprezentantii Directiei Agricole care ii supravegheaza pe fermieri spun ca aceste schimburi comerciale nu pot fi impozitate si sunt binevenite in economia gospodarilor. Fiecare isi poate valorifica produsele si poate obtine prin troc ce nu are in batatura. Cu alte cuvinte si meditatii.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Dupa 5 ani de asteptare am putea avea un cod etic in invatamantul preuniversitar. Meditatiile
Dupa 5 ani de asteptare am putea avea un cod etic in invatamantul preuniversitar. Meditatiile "prin constrangere", interzise

Meditatiile date de profesori elevilor de la clasa ar putea fi interzise. In plus, cadrele didactice nu vor mai avea voie sa-i umileasca, agreseze sau favorizeze in niciun fel pe elevi.

BACALAUREAT 2016. Dupa ce a luat meditatii timp de doi ani, un elev spera intr-o minune:
BACALAUREAT 2016. Dupa ce a luat meditatii timp de doi ani, un elev spera intr-o minune: "Doamne, da sa iau un 5, Doamne!"

Cu sinceritate si resemnare, multi absolventi de clasa a XII-a au marturisit ca matematica este de neinteles pentru ei. Asa ca miercuri, la proba din cadrul Bacalaureatului, au predat foile cat au putut de repede.

Masura luata de autoritati dupa dezastrul de la simulare. Elev care a luat nota 2:
Masura luata de autoritati dupa dezastrul de la simulare. Elev care a luat nota 2: "Am zis ca mai e timp destul sa invat"

Masuri exceptionale in invatamant. Ministerul Educatiei le-a cerut inspectoratelor si profesorilor sa faca meditatii gratuite cu elevii din clasa a 12-a.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.