Vocile de aur ale Romaniei isi iau adio de la Marioara Murarescu. "A iubit oamenii si tara"

Ultimul update: Marti 04 Februarie 2014 06:55
Data publicarii: Sambata 01 Februarie 2014 17:42
Categorie: Social

Vestea ca Marioara Murarescu a disparut dintre noi i-a indoliat pe toti cei care au urmarit-o cu emotie timp de trei decenii. Sute de admiratori au trecut sambata pe la Biserica Doamna Oltea, acolo unde a fost depus trupul ei, pentru un ramas bun.

Au varsat lacrimi pentru ea, dar raman in suflet cu testamentul de pret pe care l-a lasat. A stiut ca traditia si muzica populara sunt valori puternice ale acestui neam si a facut tot ce i-a stat in putinta sa nu le ratacim, ca sa nu ne pierdem identitatea.

Cu lacrimi in ochi si inima stransa, cei care au primit-o in casele lor ani intregi au trecut sambata pe la capela Bisericii Doamna Oltea, ca sa-si ia ramas bun si sa-i aduca o floare.

Fiul realizatoarei TV, Petre Murarescu, a stat toata ziua la capataiul mamei.

"A trecut cu foarte mare vointa peste toate focurile si din pacate acum a fost o problema pe care organismul nu a mai putut sa o treaca. Avea vointa si acum. A fost o mama extraordinara, nu poti sa-ti doresti altceva. A fost o femeie puternica", a spus barbatul.

Si chiar de pe patul de spital, realizatoarea TV spera ca se va face bine si-si va strange din nou in brate nepotul. Le spunea tuturor sa se roage pentru ea.

Iar ea a trecut prin multe incercari in ultimii sase ani.

Marioara Murarescu isi dorea ca lumea sa isi aminteasca de ea cu zambetul pe buze si sa nu uite tezaurul pe care l-a lasat si care ne reprezinta neamul: folclorul romanesc.

"Printre preferatele mele erau calatoriile cu ea la filmari, la spectacole, la festivaluri. A facut tot ce a putut sa gaseasca ce e mai bun si mai autentic la noi in tara", a mai spus Petre Murarescu.

Asa va ramane in inimile tuturor. Un chip cald si o voce plina de emotie, atunci cand vorbea despre ceea ce iubea cel mai mult: traditia si muzica populara. Artistii pe care i-a invitat de nenumarate ori in emisiunile ei ii plang disparitia.

"Cine nu stie cum a fost Marioara Murarescu? A fost un om extraordinar, un om de o noblete sufleteasca rara, o bunatate si inteligenta deosebita. A iubit oamenii, tara, neam si copii….a fost o legenda", a spus Dumitru Farcas.

"A fost un om care va fi foarte greu de inlocuit. Nu stiu daca curand se va intampla lucrul ast,a dar nu cred, pentru ca ea era unica, un om riguros, pretentios, in sensul bun. Atunci cand facea o emisiune nu te lasa sa-ti faci de cap, venea cu ideile ei si daca nu respectai niste reguli generale de bun simt: sa vii cu un foclor adevarat. Ea avea nevoie numai de folclorul autentic", a spus Benone Sinulescu.

Trupul Marioarei Murarescu va ramane si maine la Biserica Doamna Oltea.

Luni va poposi pentru ultima oara la Televiziunea Romana, care i-a fost vreme de trei decenii o a doua casa. Marti va avea loc slujba de inmormantare la manastirea Cernica.

MARIOARA MURARESCU A MURIT. In ultimul sau interviu a vorbit si despre viata de dupa moarte

MARIOARA MURARESCU A MURIT. In ultimul sau interviu a vorbit si despre viata de dupa moarte

florentina ene

Tânăra rănită după ce s-a dat cu tiroliana: "M-au lăsat acolo şi au fugit”

Ziua cânepii, sărbătorită într-un sat din Albă. Cum se fac costumele tradiţionale

Avram Iancu continuă aventura de a străbate înot Dunărea de la izvor la vărsare

Muzeul George Enescu

De nu a fost restaurat Muzeul ”George Enescu”, deși statul a primt 7 mil. euro de la BE

Novacul afumat din Ţară Bârsei face profit după certificarea europeană. Recomandarea bucătarului

Noul sediu al Serviciului de Paşapoarte, din mall-ul Plaza România, va fi deschis de luni, de la ora 8.30