Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Vezi cat ii costa pe parinti studiile copiilor in strainatate

Embed:

Ce n-ar da unii sa studieze la o scoala din Anglia sau Olanda? Intrebarea este insa cat sunt dispusi sa dea parintii pentru a-si vedea copiii acolo, din moment ce la multe licee taxele urca pana la cateva zeci de mii pe euro pe an.

Scoli de elita din Europa si-au prezentat, duminica, oferta la Bucuresti, iar cei mai instariti elevi si studenti s-au inscris deja pe liste.

Cea mai scumpa scoala prezenta la targ e de departe Colegiul Leman din Elvetia. Pentru 52.000 de euro pe an, copiii de toate varstele pot invata intr-o scoala exclusivista, cu predare in limba engleza sau franceza. 2300 de elevi din 120 de tari, printre care si Romania, au ales deja sa studieze aici, unde orele de educatie fizica inseamna mers cu barca, calarit sau golf.

Victor este in clasa a VII-a si se gandeste deja ca liceul sa il faca intr-o alta tara. Pentru ca este olimpic la matematica, spera sa obtina o reducere substantiala de la 14.000 de lire, cat costa scoala Bosworth din Anglia. Tatal il incurajeaza sa plece, spera doar sa nu ramana acolo.

Preturile scad considerabil pentru tinerii care vor sa mearga in strainatate la facultate. In Elvetia si Olanda taxele sunt de 1700 de euro, in Italia, 800 de euro, iar in Suedia si Danemarca "zero" euro.

La Universitatea din Suedia este si cea mai mare aglomeratie. Nu se percep taxe de studiu, insa cei care vor sa merga acolo trebuie sa-si plateasca singuri cazarea si manacarea, care inseamna cel putin 500 de euro pe luna.

Organizatorii spun ca peste 3.000 de elevi si studenti s-au aratat interesati pana acum de cursurile in strainatate.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 27 Februarie 2011
Citeste mai multe despre: invatamant, strainatate,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed