Valentina sufera de malformatii la coloana si la picioare si orice ajutor e binevenit. Parintii au nevoie de 12.000 de euro

Ultimul update: Sambata 04 Martie 2017 07:09
Data publicarii: Miercuri 01 Martie 2017 17:06
Categorie: Social

Situatie crunta pentru doi parinti din judetul Iasi, care se roaga pentru a-si vedea fetita sanatoasa. Inca de la nastere doctorii nu i-a dat prea multe sanse Valentinei, din cauza unor malformatii la coloana vertebrala si la picioare.

 Copila are acum 6 ani si este in clasa pregatitoare, insa trebuie sa poarte si acum scutece si este insotita permanent de mama ei, chiar si la scoala. Un dispozitiv medical care costa 12 mii de euro ar putea sa o ajute, dar familia este mult prea sarmana pentru un vis atat de mare.

Valentina s-a obisnuit cu ghetutele ortopedice si cu doctorii, dar spera sa devina intr-o zi mai independenta. La nastere a primit un diagnostic dur: afectiune congenitala la coloana vertebrala, hidromielita si deformatii la picioare. Acum lupta cu o incontinenta chinuitoare.

Petronela Ursu, mama fetei: "Nu mi s-au dat sanse., am botezat-o in spital. Mi s-a spus ca nu o sa isi miste picioarele si o sa-i creasca capul de o sa-i explodeze, dar noi nu ne-am pierdut speranta. Cand vine acasa spune ca rad copiii de ea la scoala, cand vede ca ii pun iar pampers in ghiozdan plange."

Singura solutie pentru Valentina ar fi un stimulator, dispozitiv medical nedecontat care costa 12 mii de euro. Fetita ar trebui operata intr-un spital din Bucuresti, unde mama a fost indrumata de un doctor din Sibiu. Parintii Valentinei sunt insa fara loc de munca si se gandesc cu groaza de unde vor face rost de bani.

Ionut Ursu, tatal fetei: "Suma care costa acel aparat e foarte mare pentru noi, am vrut sa plecam amandoi sa muncim pentru ea. Doar asta cu picioarele si sa scape de pampers, in rest nu mai vreau nimic."

Pentru sprijin emotional, parintii au fost sfatuiti sa-i faca un fratior Valentinei iar de cinci luni a venit si al doilea copil in familie. Bunicii si strabunicii sunt singurii care ii ajuta pe cei doi tineri, sa nu isi piarda speranta.

Orice ajutor ar putea sa-i fie de folos Valentinei, care isi doreste sa se se simta un copil normal atunci cand iese la joaca cu prietenii.

Familia poate fi contactata la numarul: 0764 530500, Petronela Ursu 

Pacient ucis intr-un sanatoriu de neuropsihiatrie din Botosani. Agresorul nu poate fi pedepsit, deoarece e bolnav psihic

Pacient ucis intr-un sanatoriu de neuropsihiatrie din Botosani. Agresorul nu poate fi pedepsit, deoarece e bolnav psihic

Inspectoratul Școlar Gorj

Situație bizară în Gorj, unde profesorii de sport primesc spor la salariu pentru lucrul pe calculator

Un sat din Botoşani şi un orăşel din Galaţi au deja sistem de alertare prin SMS

Și-a bătut soția pentru că a uitat cratița cu mici pe aragaz și a adormit

A fost identificat șoferul care a făcut slalom printre pietoni în Timișoara. Amenda primită

”Micuţa Picasso” își expune lucrările în România: ”Mă bucur că am reușit să vin”

Criză de țigle în județul Bihor. Oamenii își acoperă casele cu folie

sistem de alerta

Sistemul de alertă propus de specialiști, pentru a-i avertiza pe români în cazul unui dezastru

Ofertele furnizorilor de electricitate pentru a atrage 7 milioane de contracte

De ce casele din România nu rezistă la furtuni. Constructorii oferă garanţie doar 2-3 ani

Un primar din judeţul Galaţi îşi înfiinţează propriul sistem local de alertare prin SMS

Laptele, cornul și păstârnacul. Statul schimbă meniul elevilor în acest an

Abandonați de părinți, iar apoi de stat. Normele ISU închid centrele de ocrotire nesigure