Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Unde ne tratam. Cele mai bune sapte spitale din Romania. Ministerul Sanatatii le da mai multi bani

Embed:

MS a impartit norocul sau mai bine spus banii pentru spitale. Din pacate, doar sapte unitati medicale din Romania vor avea fonduri pentru orice tip de tratament. Sunt sigurele care au obtinut gradul unu, ceea ce inseamna ca sunt foarte bune.

140 au fost depunctate. Drept urmare li se vor deconta mai putine servicii medicale, indiferent ca sunt institutii de stat sau particulare.

Desi vor trece ani buni pana cand vom avea parte de acelasi tratament intr-un spital de stat, Ministerul Sanatatii a schimbat modul in care vor fi decontate serviciile medicale. Acum se pune pret pe numarul lor si nu neaparat pe calitate.

Asa se face ca o institutie sanitara privata sa fie in categoria a patra, ca una de stat in care iti aduci pansamentul de acasa. Rezultatul este ingrijorator. Tot mai putine tratamente si interventii de la particular vor fi decontate de stat.

Spitalul judetean din Oradea desi este vazut ca unul performant s-a incadrat doar in categoria a doua doar pentru ca nu are RMN.

Spitalul Floreasca si Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, alaturi de spitalele universitare din Timisoara, Cluj, Targu Mures, Iasi si Constanta sunt singurele sapte din tara care au primit calificativ maximum, iar Ministerul le va acorda cei mai multi bani. Sumele vor fi si cu 30% peste cele de anul trecut.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 1 Iunie 2011
Citeste mai multe despre: spitale, sistem sanitar, Ministerul Sanatatii,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed