Zonele rurale preferate de majoritatea romanilor, in minivacanta de Paste. Turistii au hranit cerbi in Poiana Neamtului

Ultimul update: Joi 20 Aprilie 2017 06:55
Data publicarii: Luni 17 Aprilie 2017 17:29
Categorie: Social

Peste 110 mii de romani care au petrecut Pastele prin tara au ales indeosebi zonele rurale Bran-Moieciu, Maramures si Bucovina. Pe lista destinatiilor fermecatoare a intrat si Valea Avrigului, unde vizitatorii au descoperit peisaje de neuitat.

Dupa micul dejun toata trupa de oaspeti a vrut sa mai faca o tura la trap printre dealurile inverzite. Unii sunt veniti pentru prima data pe Valea Avrigului. Dupa instructaj, aventura calare e gata sa inceapa.

Cativa kilometri mai incolo, in Poiana Neamtului, padurea devine din ce in ce mai deasa. Oamenii se intalnesc aici ca in basmele copilariei, cu o familie numeroasa de cerbi si ciute.

Multi au ramas fara cuvinte.

"Are o limba calduta si lipicioasa!
Sunt blanzi?
Da. E bland.
E o vacanta ca intr-o carte de povesti?
Da, sincer. Sa hranesc un cerbulet… "

"Chiar este o experienta unica. Nu am intalnit niciodata pana acum. Un sentiment foarte placut pentru ca nu ai ocazia in fiecare zi sa hranesti astfel de animale."

Ilie Stoica, proprietar pensiune: "Frumusetile naturii, ospitalitatea de pe Valea Avrigului, a celor care au pensiuni aici si toate astea fac ca in fiecare an oamenii sa revina."

Si turistii straini care si-au petrecut sarbatorile pe meleaguri romanesti, au ramas impresionati de traditiile noastre. O familie din Ungaria, spre exemplu, a facut un tur prin satele din Transilvania. I-am gasit la Savadisla, judetul Cluj, la masa.

Susztar Zoltan, turist: "E totul diferit, traditiile sunt total diferite. Am primit o supa de tarhon cu carne de miel, care a fost foarte speciala. Ne place ca s-au reconditionat cladirile vechi, dar s-a pastrat traditia."

Susztar Petra, turist: "Ne-am simtit foarte bine, mi-a placut mult locurile pe care le-am vizitat. Am fost si la Lacul Rosu. Am mancat sarmale si au fost delicioase."

Inca nu stim cati straini si-au petrecut Pastele la noi, dar am aflat ca peste 110 mii de turisti romani au plecat in vacanta prin tara. Patronatele din turism recunosc ca preturile au fost cu 5 procente mai mari ca acum doi ani. Au fost mai putine rezervari prin agentii, pentru ca turistii si-au ales camerele online sau direct la pensiune.

 

Prima zi de Paste, incheiata de tineri in cluburi.

Prima zi de Paste, incheiata de tineri in cluburi. "La pranz petreci cu familia si seara vii sa te bubui un pic"

Coadă buletine

Cozi interminabile și la schimbatul buletinelor

Zeci de muncitori protestează în Târgoviște. Nemulțumirile lucrătorilor

Vânzătorii de pepeni ignoră complet legea privind etichetarea

tigrul platanului

”Tigrul platanului” a invadat Capitala. Ce spun medicii despre mușcătura insectei

Au nevoie de ajutor după ce le-a ars casa: ”Am ramas cu hainele de pe noi”

Românii care așteaptă și 8 luni pentru a da ”traseul” pentru permisul auto