Ads by INTERNET PROTV

Timp de cateva zile, Calea Victoriei din Bucuresti este doar a pietonilor: "Iti da un aer de alt oras, european

Embed:

Cei ramasi in Bucuresti de Paste, dar si multi turisti, s-au plimbat la pas pe Calea Victoriei.

Pe cea mai veche si mai cunoscuta strada a Capitalei, de la Piata Victoriei si pana la Biserica Alba, cateva sute de oameni au gasit turta dulce, tot felul de obiecte de artizanat, plus cativa actori si muzicanti.

Costumele elegante au fost o raritate, iar farmecul de odinioara al arterei s-a pierdut si el. "Bine ca locul a scapat macar pentru cateva zile de poluarea masinilor", au spus tinerii care si-au plimbat copiii pe Corso.

Forfota a inceput pe la pranz, cand niste papusi gigant si o fata pe picioroange au incercat sa-i anime pe copii. Pentru cei mici a fost mare distractie. Insa nu toti bucurestenii s-au aranjat pentru plimbarea cu ștaif.

Abia dupa-amiaza, pe la ceasurile patru, muzicantii au inceput sa insufleteasaca locul.

Calea Victoriei este zi de zi in plina miscare de adevarata miscare populara.Cei adusi de afaceri se amesteca cu cei adusi de plictiseala. Asta scria poetul Ion Minulescu prin 1943. Calea Victorie de astazi - este doar o incercare de a mai fi ceea ce a fost odata.

Bicicletele au avut si ele, de la mic la mare, deschis la plimbare pe Victoriei. Pentru ca nu gaseau nicio banca de poposit, oamenii s-au asezat pe unde au putut, fie sa manance, fie sa asculte.

Spre capatul de sus al fostului Pod al Mogosoaiei, statuile vivante de la Teatrul Masca i-au lasat cu gura cascata pe copii.

Localnic: "Iti da un aer de alt oras, european. Da, ar trebui facut mai des, ca si-asa polueaza masinile destul, sa faca pietonala Victoriei".

Dar spectacolele au fost putine, artistii rari, iar trecatorii au simtit nevoie de ceva mai multa animatie. Din 20 in 20 de metri pe tarabele inchiriate de la Primarie, producatorii si-au expus la vanzare gablonturi, tablouri, brose sau fotografii.

Fara sa aiba o unitate, amestecul de panouri cu poze interbelice, tonete cu burgeri, brizbrizuri si giganti colorati, continua duminica si luni, de dimineata pana seara, de la Piata Victoriei pana la Biserica Alba.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 15 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: Calea Victoriei, Bucuresti, turism, turisti, pietoni, masini, Paste,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed