Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Suntem prima tara din istoria ultra-maratonului canadian care are trei participanti. Cat de dure au fost antrenamentele

Embed:

Romania este prima tara din istoria ultra-maratonului Canadei care are trei sportivi participanti. Andrei Rosu, Vlad Tanase si Tibi Useriu vor participa la cea mai dificila competitie a lumii.

Aventurierii vor pleca de la Cercul Polar intr-o cursa de 560 de kilometri si vor trage dupa ei o sanie cu zeci de kilograme de echipament, mancare si bautura. Totul la temperaturi de minus 60 de grade Celsius, in timp ce vantul poate sufla si cu 200 de kilometri pe ora.

maratonisti

Doar 19 sportivi din intreaga lume au reusit in 9 ani sa termine aceasta cursa. Acum incearca sa obtina aceasta performanta: Andrei Rosu, Vlad Tanase si Tibi Useriu.

Startul se va da la Polul Nord, iar concurentii vor avea de parcurs 566 de kilometri in 150 de ore, pana la banchiza Oceanului Arctic.

maratonist

Tibi Useriu, maratonist: "Ca sa alerg pe sosea cred ca as avea nevoie de 90 de ore, acolo, tinand cont de conditii, cred ca o sa ne ia mult peste 100 de ore."

Vlad Tanase, maratonist: "Fiecare isi gestioneaza timpul asa cum isi doreste. Noi am zis ca urmarim cam patru ore de somn pe noapte, in rest 20 de ore sa mergem si sa alergam incontinuu."

Andrei Rosu, maratonist: "In afara faptului ca te deshidratezi mult, consumi cam 8 litri de apa pe zi si din punct de vedere caloric depasim 10.000 de calorii pe zi ca effort."

Tocmai de aceea, echipamentul si proviziile sunt vitale.

maratonist

Tibi Useriu: "Aici am turta dulce, imi pun cu unt de arahide peste ea. E foarte consistenta."

Vlad Tanase: "Vreo 20-25 de kilograme va avea sania fiecaruia."

Andrei Rosu: "Astea sunt numerele pe care le vom pune pe saniile pe care le tragem."

maratonist

Pentru a putea duce la bun sfarsit maratonul, ai nostri s-au antrenat extrem de dur. Au alergat la bustul gol iarna, au dormit sub cerul liber in noptile geroase si au facut multe dusuri reci.

Andrei Rosu: "Suntem pregatiti cu multe steaguri. In cazul in care ia vantul unul, sa avem de rezerva. Nici nu stiti cat de mult ajuta sa ai un steag la tine, o poza cu familia, pentru ca ai un motor in plus, iti aminteste de ce esti acolo."

Andrei Rosu: "Astfel de curse sunt mentale 99%. Fizicul duce mai departe de cat duce mintea. Mintea e prima care zice gata, vreau acasa, la caldura si la mancare proaspata."

Vlad Tanase, Andrei Rosu si Tibi Useriu se afla acum in Yukon, in nordul Canadei. De acolo vor fi transportati 800 de kilometri pana la Polul Nord, de unde se va da startul pe 11 martie.

harta

Traseul maratonistilor:
Eagle Plain - Start - 0 miles (0km)
Arctic Circle - CP1 - 23 miles (37km)
James Creek - CP2 - 69 miles (111km)
Fort McPherson - Finish or CP3 - 116 miles (186km)
Tsiigehtchic - CP4 - 154 miles (248km)
Caribou Creek - CP5 - 205 miles (330km)
Inuvik - CP6 - 235 miles (378km)
Swimming Point - CP7 - 305 miles (491km)
Tuktoyaktuk - Finish - 352.64 miles (566km)
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 7 Martie 2016
Citeste mai multe despre: ultramaraton, Canada, romani, Polul Nord, antrenament,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed