Studiu: Persoanele care lucreaza cu emailuri sunt mai predispuse la stres. Cand si cum ar trebui sa le citim

Ultimul update: Marti 12 Ianuarie 2016 07:13
Data publicarii: Sambata 09 Ianuarie 2016 08:27
Categorie: Smart things

O noua statistica a cercetatorilor britanici arata ca persoanele care lucreaza cu emailuri sunt mai predispuse la stres, decat ceilalti.

Studiul a fost realizat pe aproximativ 2000 de persoane, insa psihologii nu au gasit un motiv pentru care acest lucru se intampla. Unul dintre psihologii care a participat la realizarea studiului explica in ce mod se produce stresul.

Richard MacKinnon, psiholog Future Work Centre: "Verificarea emailurilor dimineata devreme sau noaptea tarziu, sau pornirea functiei de actualizarea pe timpul zilei, pot produce o mare presiune. Deci nu este vorba despre numarul de mesaje pe care le primim, ci despre momentul si modul in care noi le accesam."

Totul depinde de cum selectam sa citim si sa raspundem mesajelor. Unii sunt predispusi la un stres mai mare pentru ca nu stiu sa isi organizeze timpul

Barbat: "Cred ca uneori ne stresam degeaba, pentru ca sunt numeroase emailuri pe care le primim, unele relevante, altele nu, insa trebuie sa le citesti pe toate pentru a le putea selecta pe cele care te intereseaza. Asa ca poate fi destul de provocator, insa face parte din viata noastra de zi cu zi."

Ofertele inedite din 2015 ale hotelurilor. Cat costa sa dormi in hotelul cu angajati roboti sau intr-un taxi din New York

Multi dintre noi, suntem obligati sa raspundem la emailuri chiar si in fara programului. Un alt lucru, care spun specialistii ne fac rau.

Madeleine McGivern, director Wellbeing Programmes: "Ceea ce noi am aflat este ca echilibrul dintre viata si serviciu este afectat din ce in ce mai mult din cauza tehnologiei si suntem constienti ca oamenii simt nevoia sa isi verifice emailurile in timpul liber. Am aflat ca acesta este un lucru la moda. De asemenea, a crescut si numarul companiilor care recunosc ca se confrunta cu aceasta problema si incearca sa gaseasca o solutie pentru a-i ajuta atat pe angajatii, cat si afacerea."

Statisticile arata ca in 2014 peste 1 miliard de oameni utilizau emailul pe telefon, iar numarul acestora se va dubla pana in 2018.

Kaufland a crescut salariul minim de la 1 ianuarie. Cat castiga acum angajatii retailerului german

Kaufland a crescut salariul minim de la 1 ianuarie. Cat castiga acum angajatii retailerului german

hacker

Identitatea hacker-ului care a piratat serialul ”Game of Thrones”, dezvăluită

iLikeIT. Locurile de pe net unde primiţi răspuns la aproape orice întrebare

iLikeIT. Fitness în faţa calculatorului. Platforma online creată de doi campioni români

Ceasurile inteligente îi pot pune pe copii în pericol. Avertismentul unui for european

A apărut site-ul statulparalel.ro. ”Sunt cei care îsi bat joc de tine”

iLikeIT. Cele mai bune mașini electrice. Renault Zoe are o autonomie de 400 de km

football manager

iLikeIT. Jocul săptămânii este Football Manager 2018 de la SEGA