Un constantean s-a aruncat in apa marii desi temperatura era de doar un grad. Prietenii l-au asteptat cu folie termo-izolanta

Ultimul update: Vineri 08 Ianuarie 2016 07:08
Data publicarii: Marti 05 Ianuarie 2016 19:20
Categorie: Social

Sporturi extreme la malul marii. Pe o temperatura la limita inghetului, maratonistul Paul Dicu a facut o baie in apa marii care a avut doar un grad.

Constanteanul si-a facut "incalzirea" pe plaja, dupa care s-a aruncat in valuri, si a inotat cateva minute. A fost asteptat pe mal de prieteni, in urale, cu prosoape si folie termo-izolanta. In alte parti ale tarii, cei mici s-au bucurat de peisajele feerice, creionate de zapada si ger.

Doar privind aceste imagini iti ingheata sangele in vene. Nici pentru maratonistul Paul Dicu nu a fost usor dar, la 47 de ani, a demonstrat ca este un adevarat sportiv.

Imediat ce a iesit din apa care avea doar un grad sportivul a fost "infofolit" de prieteni.Tot astazi, cativa tineri pasionati de sporturi extreme au facut spectacol pe o plaja din Constanta. Cu skiurile sau cu placa, au inaltat zmeie si au făcut numeroase salturi.

In alte parti ale tarii, cei mici si-au facut de lucru intr-un peisaj de poveste. Acest filmulet, care poate fi intitulat "Bucurie de copil intr-un peisaj alb", a devenit viral, cu peste 10.000 de share-uri.

Gerul din ultimele zile a facut sa inghete pana si Lacu Sarat, din judetul Braila, iar locul are o frumusete stranie. Oamenii din zona spun ca, noaptea, temperatura a scazut pana la minus saptesprezece grade, asa ca nu e de mirare ca lacul arata ca o lentila uriasa de gheata, iar peisajul pare incremenit.

Exista si o explicatie stiintifica: sarea are o densitate mai mare si se lasa la fundul apei, iar deasupra ramane o pelicula care poate sa inghete la temperaturi foarte scazute.

Specialistii spun ca, desi salinitatea apei din Lacu Sarat nu mai este la fel de crescuta ca acum 20 de ani, calitatile celebrului namol nu s-au modificat.
 

Ingropate de zapada cazuta de pe acoperis. Scenele de cosmar surprinse de camerele de supraveghere

Ingropate de zapada cazuta de pe acoperis. Scenele de cosmar surprinse de camerele de supraveghere

florentina ene

Tânăra rănită după ce s-a dat cu tiroliana: "M-au lăsat acolo şi au fugit”

Ziua cânepii, sărbătorită într-un sat din Albă. Cum se fac costumele tradiţionale

Avram Iancu continuă aventura de a străbate înot Dunărea de la izvor la vărsare

Muzeul George Enescu

De nu a fost restaurat Muzeul ”George Enescu”, deși statul a primt 7 mil. euro de la BE

Novacul afumat din Ţară Bârsei face profit după certificarea europeană. Recomandarea bucătarului

Noul sediu al Serviciului de Paşapoarte, din mall-ul Plaza România, va fi deschis de luni, de la ora 8.30