Solutia perfecta pentru a scapa de ger. Cat costa sa vizionezi filme sau sa joci tenis la 120 de metri sub pamant

Ultimul update: Miercuri 27 Ianuarie 2016 06:59
Data publicarii: Duminica 24 Ianuarie 2016 17:58
Categorie: Social

Daca nu mai stiti unde sa fugiti de ger, luati in calcul salinele. La Praid, de pilda, sunt 16 grade, asa ca salina este plina de turisti dornici sa scape de haine groase.

Locul transformat intr-un orasel subteran este perfect pentru ca vizitatorii pot sta cu orele fara sa inghete si pot juca in voie tenis de masa sau badminton. La 120 de metri sub pamant, intr-o galerie a Salinei Praid, sute de oameni se bucura de relaxare. Ca sa scape de ger, merg cu autobuzul un kilometru intre peretii uriasi de sare, dupa care intra parca intr-o alta lume, unde e cald si bine.

O doamna se indrepta spre casa, dupa o vizita la Targu Mures, si a intrat cu nepotica in Salina, sa se mai incalzeasca. "E spectaculos. Din moment ce mi-am dat cojocul jos e mai cald decat afara. Da e foarte bine, benefic pentru sanatate, dar e frumos si pentru plimbare, e un mini oras in subteran”, a povestit femeia.

Domnul Marga a venit in vacanta cu familia din Republica Moldova si coboara in fiecare zi in adancul pamantului: “E mai cald, ne straduim sa-i distram pe nepoti dar sa avem si noi niste activitate, tenis, badminton… e destul de bine”, a spus barbatul.

Pentru copii au fost amenajate spatii de joaca. Demeter Laszlo, reprezentat parc de aventura: “Mai mult pentru aerul curat, acesta e principalul motiv pentru care vin oamenii.”

Salina Turda a premiat vizitatorul cu numarul 500.000 in anul 2015

Reprezentantii salinei pun la dispozitie doua autocare pentru vizitatorii care vor sa coboare in subteran, la fiecare jumatate de ora. In salina gasesc, pe langa parcurile de joaca, si cafenele, un restaurant, o crama si un cinematograf 3D. Un bilet de intrare costa 25 de lei, iar un abonament, 12 lei.
 

Investitiile de milioane de euro au transformat salinele in adevarate oaze de relaxare. 500.000 de turisti vin aici anual

Investitiile de milioane de euro au transformat salinele in adevarate oaze de relaxare. 500.000 de turisti vin aici anual

Studenti

1 din 5 studenți are probleme emoționale: teamă, anxietate și depresie

O familie, care a rămas fără locuință în prag de iarnă, are nevoie de ajutor

Campanie de prevenție în licee. Elevii simulează efectul alcoolului si al drogurilor asupra șofatului

Bonele pentru animale, tot mai căutate în România. Cât plătesc stăpânii patrupedelor

Primăria Capitalei o să angajeze 2000 de funcționari. Actualii angajați amenință cu greva

„Porcul somon”, printre preferințele consumatorilor. Fermierii, încurajați să-i crească

cinema culinar

Cinefilii s-au delectat cu specialități din rață la film. Prețul unui bilet la cinema-culinar

Reacția Poștei Române după ce mesajul unui bărbat căruia i s-a cerut adeverinţă pentru livrarea unui colet s-a viralizat

Magazinele au intrat în competiția vitrinelor de Crăciun, încă din noiembrie

Specialiști: 1 din 7 tineri are probleme psihice sau de comportament. Semnele evidente

Semnal de alarmă pentru România. "Revoluţia fiscală" ne-ar putea lăsa fără investiţiile private

Ionuț, un copil care suferă de cancer, are nevoie de bani pentru a se trata în Turcia