SIMULARE BACALAUREAT 2016. Luni elevii au sustinut proba scrisa la limba romana, dar multi au dat foile goale

Ultimul update: Joi 10 Martie 2016 07:09
Data publicarii: Luni 07 Martie 2016 07:20
Categorie: Social

SIMULARE BACALAUREAT 2016. De astazi, pana joi, la nivel national, are loc simularea examenului de bacalaureat, pentru cei peste 345.000 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a.

Genul dramatic si romanul psihologic le-au creat probleme tinerilor care au sustinut  simularea la proba de limba si litreratura romana. Nerabdatori, probabil, sa iasa la soare, multi dintre elevi au dat foile aproape goale. Ei cred ca au suficient timp sa sa pregateasca serios pana la examenul din vara.

Emotii mari pentru elevii de clasa a XI-a si a XII-a. Elevii de clasa a XI-a, la profil real-tehnologic si vocational, au avut de analizat, la subiectul I, un fragment dintr-o poezie de Mihai Eminescu. La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre utilitatea telefoanelor mobile pentru omul contemporan. La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte tema si viziunea despre lume, intr-un basm cult studiat.

Alexandru a venit la simulare desprins parca din operele lui Caragiale. Cu pantalonii mulati si mustata rasucita, baiatul spune ca subiectul care i-a cerut sa caracterizeze personajele din ''O scrisoare pierduta'' i s-a potrivit manusa. El poate fi un exempu pentru cei din generatia lui: face voluntariat, este producator muzical si dj, dar ii place si cartea.

Reporter: ''Te-ai integra perfect."
Alexandru Coman: "Da, parca eram unul dintre personaje. Sunt detule: Zoe, Trahaneche, Dandanache."
Reporter: ''Si care e pers tau preferat?"
Alexandru Coman: "Niciuunul, nu m-a pasionat ''O scrisoare pierduta''.
Reporter: ''Mustata e ultima moda?"
Alexandru Coman: "Conteaza ce scriu, nu cum arat. E modul in care vreau eu sa-mi port mustata.''
 

BACALAUREAT SIMULARE 2016, Profil Real, clasa a XII-a

 

BACALAUREAT SIMULARE 2016, Profil Uman, clasa a XI-a

La clasa a XII-a, profilul matematica - informatica, elevii au primit un subiect de caracterizarea personajelor, la alegere "Ion", Liviu Rebreanu, sau "Enigma Otiliei".

La clasa a XII-a, profil real-tehnologic si vocational, cele 9 cerinte de la Subiectul I, au fost pe baza unui fragment dintr-o poezie de Adrian Maniu („In seara asta”).La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre rolul dezbaterilor publice in adoptarea unor legi. La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre particularitatile constructiei unui personaj dintr-un text narativ studiat, apartinand lui Liviu Rebreanu sau G. Calinescu.

BACALAUREAT SIMULARE 2016, Profil Real, clasa a XI-a

Subiectele si baremele de corectare pentru sesiunea de simulare a examenului de Bacalaureat 2016 vor fi publicate de Ministerul Educatiei pe edu.ro.

Marti se va desfasura proba la Limba si literatura materna (pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale), iar miercuri proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie).

Joi, exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, va avea loc proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor in data de 18 martie.

Brandusa Dragomir, profesoara de limba romana: ''Sunt foarte inteligenti insa nu mai au antrenata rabdarea si asta e un dezavantaj. Sunt curiosi, dar au tendinta de a incalca autoritatea. Cel mai bun mod este de a incerca sa ne apropiem de ei, scoala sa vina mai aproape de viata lor.''

"Notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreste acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog. In urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune", precizeaza MENCS.

Potrivit sursei citate, subiectele pentru simularea la nivel national a examenului de bacalaureat, diferentiate in functie de filiera, profil si specializare, sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, inca din luna noiembrie a anului trecut.

"Subiectele sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen, parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi facuta, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de doi profesori din unitatile de invatamant liceal in care elevii sustin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care preda la clasa)", mai afirma MENCS.

Anul trecut, rata de prezenta la simularea examenului de bacalaureat - clasa a XI-a - a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenti, 28,51% au obtinut media generala peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezenta a fost de 147.454 de elevi (83,31%). Au obtinut media generala peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi
 

Saptamana grea pentru 345.000 de elevi. Luni incepe simularea pentru BACALAUREAT 2016

Saptamana grea pentru 345.000 de elevi. Luni incepe simularea pentru BACALAUREAT 2016

scoala bucatari

Restaurantele din România dau faliment din cauza bucătarilor slabi

Ghidul care îi va ajuta pe părinţii divorţaţi. "Copilul crede că el e cauza"

Primarii cer ajutoare pentru calamitate de la Guvern ca să refacă plaje sau saloane de nunţi

O cățelușă și-a așteptat stăpânul ore întregi la ușa unui spital din Iași. VIDEO

Nava şcoală ”Mircea” s-a întors acasă după 4 luni de antrenamente pe mare

Două femei lăsate fără bijuterii prin metoda "Pomana Regelui Cioabă". Scenariul înșelăciunii

exercitiu, bacau, jaf, casa de schimb valutar, politie, ostatici

Exercițiu în Bacău. Jaf cu luare de ostatici la o casă de schimb valutar

Concert simfonic la un vechi conac boieresc, lângă Craiova. Banii vor fi folosiți pentru restaurare

În România, 1 copil din 10 nu s-a spălat niciodată pe dinți

Bucată de autostradă, distrusă de un deal, în urma unei alunecări de teren

Surpriză pentru o tânără din Iași care a mers la spital să nască. ”Credeam ca sunt numai 2”

Probleme fără sfârșit după furtună: inundați, fără curent și cu o asigurare degeaba