Ads by INTERNET PROTV

Scoala de meserii care le ofera un viitor copiilor defavorizati. "In primul rand sunt educat, ceea ce nu aveam sansa sa fac"

Embed:

Erau copii rebeli care au renuntat la scoala sau copii mult prea saraci care nici nu visau ca vor avea vreodata o meserie. Sunt povestile unor tineri care acum au ajuns la o organizatie umanitara din Prahova, unde visul li se poate indeplini.

Aici primesc educatie, iar cei care doresc urmeaza o scoala de meserii.

Parintii lui Marian, un tanar de 20 de ani, nu si-au permis sa il trimita la scoala. Acum cativa ani tatal sau l-a dat insa in grija organizatiei Concordia.

elev

Marian Zamfir (20 ani): "In primul rand sunt educat, ceea ce nu aveam sansa sa fac sa fiu daca eram acasa la mine, am invatat instrumente muzicale de care sunt foarte mandru si bineinteles bucatar in viitor, in devenire."

Alexandra, de 18 ani, are si ea o poveste de viata in spate.

Alexandra: "Este o schimbare pentru mine pentru ca eram foarte rebela. Aici m-am maturizat, am reusit sa imi constuiesc anumite idei pe care le pot folosi in viata."
Reporter: "Erai rebela, mai exact?"
Alexandra: "Rebela, nu stiu, adica nu imi placea scoala."

elev

Marian si Alexandra sunt doar doi dintre tinerii invatacei. Dupa ce stapanesc meseria pot lucra in brutaria organizatiei.

Ramona Nastasache, Coordonator scoala de meserii: "Scopul nostru final este ca fiecare tanar care urmeaza un curs de calificare sa se angajeze, sa reuseasca sa pastreze locul de munca pe termen lung si sa duca o viata autonoma."

Alice Stavride, director brutaria Concordia: "Este un pas intermediar in care pot sa exerseze, pot sa ia contactul cu realitatea lumii de business."

Alex are 20 de ani, iar zilele astea munceste de zor la brutarie sa pregateasca bunatati de Paste.

elev

Alex Simionescu: "Stiu ca din mana mea ies produse cu un aspec foarte frumos, se duc la clienti mari si fac cu drag ceea ce fac."

Scoala Concordia ii pregateste pe cei care vor sa descopere si tainele meseriei de horticultor, tamplar, ospatar sau bucatar.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 12 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: scoala de meserii, scoala, Concordia, brutarie, copii, elevi,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed