Ads by INTERNET PROTV

Satul din Romania care s-a umplut de turisti din toate colturile lumii. O traditie atrage aici mii de oameni in fiecare an

Embed:

Vremea frumoasa si mirosul imbietor de clatite au facut ca Prejmerul o localitate de langa Brasov, sa para neincapatoare in acest weekend pentru mii de oameni.

Cei care au nimerit pentru prima data in zona au ramas surprinsi si de cetatea fortificata din centru, dar si de biserica evanghelica aflata in patrimoniul UNESCO.

La 18 km de Brasov, in centrul comunei Prejmer, se ridica mandra o cetate fortificata construita de cavalerii teutoni. Zidurile inalte de 14 metri au rezistat atacurilor turcilor, iar cele 270 de camari erau folosite de localnici pentru provizii si adapost pe vreme de razboi. Cetatea, dar si biserica dinauntru sunt monumente astazi UNESCO apreciate si de turistii straini.

"Este un loc foarte frumos, este curat si interesant, pentru copii e foarte interesant."

"Acum am citit ca era drumul strejilor si erau garzile care apareau cetatea. Sunt foarte importante pentru ca sunt istoria noastra."

In interiorul bisericii se gasesc piese vechi de mobilier, din lemn sculpat sau pictat.

Cea mai valoroasa piesa din aceasta biserica este altarul vechi de peste 500 de ani. Vestimentatia personajelor pictate este asemanatoare cu portul sasesc din zona.

Turist: "Se vede dupa grinzi, dupa lemnarie, dupa piatra se vede ca este foarte veche si bine intretinuta biserica. Se vede ca sasii au stiut sa aiba grija de comunitatea lor, ce a fost au stiut sa refaca sa puna in valoare asa cum era odinioara."

In Prejmer va puteti caza la localnici, iar in zona se afla si padurea cu mlastina - arie protejata. Turistii care au vizitat weekendul acesta cetatea au avut norocul sa guste cele mai diverse clatite la un festival special.

Prejmer

Gospodina: "Va place cufarul bunicii? Avem aici cufarul bunicii e din clatite cu dulceata, cu tot felul de dulceturi de casa, s-a depus farte mult suflet."

Intr-o mare de arome, unii mai ca n-au stiut ce sa aleaga mai intai.

Barbat: "Ceva bun gustos, delicios, dar nu mi-am dat seama exact ce contine"

Femeie: "Tort de clatite cu nuca, foarte buna. O traditie frumoasa interesanta, anul asta e ca niciodata, nu a fost niciodata atata lume."

Conform traditiei locului, "Festivalul Clatitelor" marcheaza trecerea de la iarna la primavara.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 29 Februarie 2016
Citeste mai multe despre: Festivalul Clatitelor, Prejmer, comuna, sat, Brasov, turisti,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed