Românii care tremură de frig la serviciu, în timp ce țara "fierbe" la peste 40 de grade
În timp ce noi ne văităm de căldură sunt şi români, nu foarte mulţi, care tremură. Lucrează în fabricile care produc gheaţa alimentară atât de apreciată în aceste zile toride.
Fie că ajunge în benzinării, la magazine sau în hoteluri şi restaurante, gheaţa este dorită în aproape toate băuturile.
Ca să facă faţă cererii o fabrică din Oradea lucrează în trei schimburi, la capacitate maximă. Produce 25 de tone de gheaţă pe zi şi nu rămâne nimic nevândut.
În fabrică lucrează câte doi oameni pe schimb. În hala de ambalare sunt între 3 şi 6 grade Celsius, dar în depozit terometrele arată şi minus 18 grade.
O pungă de gheaţă costă la fabrică 5-6 lei. În benzinării, de regulă preţul e dublu. La terasă, în schimb, gheaţă e calculată în preţul băuturilor. Limonadele cu fructe sau mentă sunt cele mai căutate pe caniculă.