Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Romanii au inceput sa isi cizeleze gusturile alimentare de sarbatori. Ce au preferat sa puna pe masa in ziua de Paste

Embed:

Prea saraci ca sa cumpere produse ieftine, romanii isi cizeleaza gusturile si prefera calitatea. Dovada ca de Paste, multi au preferat fructele de mare si somonul.

Nu e de mirare ca anul trecut am cumparat in cantitati tot mai mari produse scumpe. Doua treimi din cheltuielile unei familii se duc pe alimente. Dar sunt in crestere si vanzarile produselor de ingrijirea locuintei sau de ingrijire personala.

De Paste, cosurile romanilor au fost pline ochi de legume, fructe, fructe de mare, fructe exotice, dar n-au lipsit nici cozonacii ori sampania. Cele mai mari vanzari au fost insa la peste, vanzari care au crescut fata de anul trecut cu 10%.

Mai mult, pestele s-a vandut mai bine decat carnea, spun comerciantii. Vedeta a fost anul acesta somonul, mai scump decat pastravul cu peste 20 de lei kilogramul.

"Nu am cumparat ce era necesar inainte de Paste. Am cheltuit 200 de lei, azi cheltuim mai mult. Deja avem 150 de lei, doar periutele. Alegem anumite firme, nu iei ieftin niciodata'.'

Iar acest lucru este valabil, se pare, de fiecare data cand oamenii merg la cumparaturi. Cheltuielile sunt mult mai mari comparativ cu 2015. Astfel ca, doua treimi din salariul unui roman merge pe alimente.

De pilda, cativa tineri au cheltuit de Paste peste 600 de lei, iar acum sunt din nou la cumparaturi.

Lunar, in casa lor cu 5 membri se cumpara mancare de peste 1000 de lei, iar apetitul pentru produse scumpe este in crestere.

Reprezent magazine: "Gusturile romanilor au inceput sa se diversifice si sa se cizeleze, cauta altceva decat anii procedenti. A crescut apetitul pentru fructul de mare, care e in crestere, inclusiv a pestelui de import".

Din 2015 pana in 2016, cel mai mare ritm de crestere l-au avut produsele de ingrijire a locuintei, bauturile si produsele de ingrijire personala.

bilant mancare

Cat despre alimente, printre categoriile care au inregistrat cresteri se numara fructele de mare sau exotice, alimentele congelate si cidrul.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 18 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: alimente, romani, calitate, cheltuieli, Paste,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed