Romanian Design Week. Creatiile celor mai talentati designeri din Romania, expuse in Piata Amzei. Intrarea e gratuita

Ultimul update: Luni 23 Mai 2016 07:03
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2016 19:26
Categorie: Social

Piata Amzei din Bucuresti a fost transformata intr-un urias spatiu dedicat artei.

De vineri, in loc de zarzavat si legume pe tarabe au aparut, creatiile celor mai talentati designeri romani de produs, mobilier sau haine. Totul se intampla cu ocazia evenimentului ''Romanian Design Week'', cea mai mare expozitie din tara noastra dedicata industriilor creative.

Cunoscuta de-a lungul anilor drept una dintre cele mai scumpe piete ale Bucurestiului, Piata Amzei si-a pierdut rand pe rand, clientii. Desi a fost renovata in 2006, a stat mai mult goala. Acum, hala gazduieste lucrarile designerilor romani. Spatiul a fost reamenajat complet, insa pastreaza elemente din atmosfera de piata.

Arhitectii expozitiei vestimentare s-au inspirat chiar din obiecte gasite aici, in Piata Amzei. De exemplu, astfel de custi erau folosite inainte in transportul marfurilor. Acum, in ele sunt expuse creatiile unora dintre cei mai cunoscuti designeri romani

Printre exponate, gasim haine semnate de Andree Badala, cea care a imbracat-o si pe Madonna. Tot aici gasiti creatii semnate: Ioana Ciolacu sau Lana Balana. Expozitia centrala aduna designul de produs si de mobilier. 90% dintre obiecte sunt expuse pentru prima data si au in spate idei originale.

Mihai Gurei, curator: "Reintegrarea tehnicilor traditionale, a mestesugurilor romanesti si materialele traditionale, cum sunt ceramica sau lemnul masiv, pe de alta parte vedem designeri care incearca sa urmareasca trendurile momentului la nivel international si folosesc materiale precum sticla sau marmura, tubulatura metalica subtire"

Publicul este asteptat sa cunoasca si cele mai de succes proiecte de arhitectura precum un refugiu montan, pentru care materialele au fost carate cu elicopterul, sau case din Delta Dunarii.

Maria Neneciu, organizator: "Avem peste 200 de proiecte anul acesta din zona de grafica, ilustratie, design de obiect, arhitectura, dar si moda. practic, noi aratam cele mai bune proiecte din ultimul an, semnate de acesti designeri si arhitecti"

La eveniment paticipa si artisti de peste hotare. Daca in Romania abia incepem sa construim locuri de parcare, nordicii vor sa scape de ele si sa le transforme in locuinte.

Daniel Golling, curator: "Aceasta este marimea unui loc de parcare normal: 2,5 metri cu 5 metri si aceasta imagine arata cata mobila si cat spatiu domestic ar putea sa incape in acest loc"

Intrarea este libera, iar pe langa expozitie, oamenii sunt asteptati si la evenimente conexe, precum Noaptea agentiilor de publicitate sau Noaptea studiourilor de arhitectura.

Industria care renaste de la zero. Cine sunt tinerii care au pornit branduri de succes

Industria care renaste de la zero. Cine sunt tinerii care au pornit branduri de succes "Made in Romania"

bicicleta mica

Bicicletele momentului sunt cele electrice. Pot atinge viteze de 50 km/h

Studenții din primul an din București au fost vizitați de polițiști. Sfaturile primite

Festivalul George Enescu, închis de un violonist român de renume

Străinii cumpără de la noi cu tonele, dar noi nu luăm în seamă proprietățile plantei

Au luat fonduri europene și și-au transformat satul în ”capitala dovlecilor”

Festivalul Vânătorilor: Ospăț pe cinste, la marginea Vasluiului

Noaptea Caselor

Noaptea caselor: Locuri încărcate de istorie, asaltate de iubitorii de artă

Bătrânii noștri, uitați de statul român, dar ajutați de belgieni și elvețieni

Maraton în Alba Iulia: doi kenyeni s-au rătăcit, au alergat în plus, dar tot au câștigat

Localnicii așteaptă acasă ajutorul social, iar strugurii sunt culeși de zilieri din alte județe

Castelul Brukenthal a ajuns o ruină și este un pericol pentru turiști

Legumele exotice profitabile pentru producătorii români