Romanian Design Week. Creatiile celor mai talentati designeri din Romania, expuse in Piata Amzei. Intrarea e gratuita

×
Codul embed a fost copiat

Piata Amzei din Bucuresti a fost transformata intr-un urias spatiu dedicat artei.

De vineri, in loc de zarzavat si legume pe tarabe au aparut, creatiile celor mai talentati designeri romani de produs, mobilier sau haine. Totul se intampla cu ocazia evenimentului ''Romanian Design Week'', cea mai mare expozitie din tara noastra dedicata industriilor creative.

Cunoscuta de-a lungul anilor drept una dintre cele mai scumpe piete ale Bucurestiului, Piata Amzei si-a pierdut rand pe rand, clientii. Desi a fost renovata in 2006, a stat mai mult goala. Acum, hala gazduieste lucrarile designerilor romani. Spatiul a fost reamenajat complet, insa pastreaza elemente din atmosfera de piata.

Arhitectii expozitiei vestimentare s-au inspirat chiar din obiecte gasite aici, in Piata Amzei. De exemplu, astfel de custi erau folosite inainte in transportul marfurilor. Acum, in ele sunt expuse creatiile unora dintre cei mai cunoscuti designeri romani

Citește și
designeri de bijuterii
Au studiat in strainatate si si-au transformat pasiunea in afacere. Cat castiga tinerii designeri de bijuterii din Romania
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Printre exponate, gasim haine semnate de Andree Badala, cea care a imbracat-o si pe Madonna. Tot aici gasiti creatii semnate: Ioana Ciolacu sau Lana Balana. Expozitia centrala aduna designul de produs si de mobilier. 90% dintre obiecte sunt expuse pentru prima data si au in spate idei originale.

Mihai Gurei, curator: "Reintegrarea tehnicilor traditionale, a mestesugurilor romanesti si materialele traditionale, cum sunt ceramica sau lemnul masiv, pe de alta parte vedem designeri care incearca sa urmareasca trendurile momentului la nivel international si folosesc materiale precum sticla sau marmura, tubulatura metalica subtire"

Publicul este asteptat sa cunoasca si cele mai de succes proiecte de arhitectura precum un refugiu montan, pentru care materialele au fost carate cu elicopterul, sau case din Delta Dunarii.

Maria Neneciu, organizator: "Avem peste 200 de proiecte anul acesta din zona de grafica, ilustratie, design de obiect, arhitectura, dar si moda. practic, noi aratam cele mai bune proiecte din ultimul an, semnate de acesti designeri si arhitecti"

La eveniment paticipa si artisti de peste hotare. Daca in Romania abia incepem sa construim locuri de parcare, nordicii vor sa scape de ele si sa le transforme in locuinte.

Daniel Golling, curator: "Aceasta este marimea unui loc de parcare normal: 2,5 metri cu 5 metri si aceasta imagine arata cata mobila si cat spatiu domestic ar putea sa incape in acest loc"

Intrarea este libera, iar pe langa expozitie, oamenii sunt asteptati si la evenimente conexe, precum Noaptea agentiilor de publicitate sau Noaptea studiourilor de arhitectura.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Industria care renaste de la zero. Cine sunt tinerii care au pornit branduri de succes
Industria care renaste de la zero. Cine sunt tinerii care au pornit branduri de succes "Made in Romania"

Asistam la un fenomen nou pe piata romaneasca de imbracaminte si incaltaminte: tineri designeri, membri ai generatiei Y, razvratite si pasionate, incep sa conteze economic.

Au studiat in strainatate si si-au transformat pasiunea in afacere. Cat castiga tinerii designeri de bijuterii din Romania
Au studiat in strainatate si si-au transformat pasiunea in afacere. Cat castiga tinerii designeri de bijuterii din Romania

Instruiti in afara tarii la scoli de design sau simpli pasionati cu multa imaginatie, din mainile lor ies inele, coliere sau bratari pe care unii le vad drept ciudate.

Designerii care se ocupa de vestimentatia lui Carmen Iohannis. Alex Ciucu:
Designerii care se ocupa de vestimentatia lui Carmen Iohannis. Alex Ciucu: "Pentru mine, e Jackie Kennedy din zilele noastre"

Laudata sau criticata pentru tinutele sale, considerate de unii "prea indraznete", prima doamna a Romaniei, Carmen Iohannis, reuseste la fiecare aparitie in public sa atraga atentia.
 

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.