Romanian Design Week. Creatiile celor mai talentati designeri din Romania, expuse in Piata Amzei. Intrarea e gratuita

Ultimul update: Luni 23 Mai 2016 07:03
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2016 19:26
Categorie: Social

Piata Amzei din Bucuresti a fost transformata intr-un urias spatiu dedicat artei.

De vineri, in loc de zarzavat si legume pe tarabe au aparut, creatiile celor mai talentati designeri romani de produs, mobilier sau haine. Totul se intampla cu ocazia evenimentului ''Romanian Design Week'', cea mai mare expozitie din tara noastra dedicata industriilor creative.

Cunoscuta de-a lungul anilor drept una dintre cele mai scumpe piete ale Bucurestiului, Piata Amzei si-a pierdut rand pe rand, clientii. Desi a fost renovata in 2006, a stat mai mult goala. Acum, hala gazduieste lucrarile designerilor romani. Spatiul a fost reamenajat complet, insa pastreaza elemente din atmosfera de piata.

Arhitectii expozitiei vestimentare s-au inspirat chiar din obiecte gasite aici, in Piata Amzei. De exemplu, astfel de custi erau folosite inainte in transportul marfurilor. Acum, in ele sunt expuse creatiile unora dintre cei mai cunoscuti designeri romani

Au studiat in strainatate si si-au transformat pasiunea in afacere. Cat castiga tinerii designeri de bijuterii din Romania

Printre exponate, gasim haine semnate de Andree Badala, cea care a imbracat-o si pe Madonna. Tot aici gasiti creatii semnate: Ioana Ciolacu sau Lana Balana. Expozitia centrala aduna designul de produs si de mobilier. 90% dintre obiecte sunt expuse pentru prima data si au in spate idei originale.

Mihai Gurei, curator: "Reintegrarea tehnicilor traditionale, a mestesugurilor romanesti si materialele traditionale, cum sunt ceramica sau lemnul masiv, pe de alta parte vedem designeri care incearca sa urmareasca trendurile momentului la nivel international si folosesc materiale precum sticla sau marmura, tubulatura metalica subtire"

Publicul este asteptat sa cunoasca si cele mai de succes proiecte de arhitectura precum un refugiu montan, pentru care materialele au fost carate cu elicopterul, sau case din Delta Dunarii.

Maria Neneciu, organizator: "Avem peste 200 de proiecte anul acesta din zona de grafica, ilustratie, design de obiect, arhitectura, dar si moda. practic, noi aratam cele mai bune proiecte din ultimul an, semnate de acesti designeri si arhitecti"

La eveniment paticipa si artisti de peste hotare. Daca in Romania abia incepem sa construim locuri de parcare, nordicii vor sa scape de ele si sa le transforme in locuinte.

Daniel Golling, curator: "Aceasta este marimea unui loc de parcare normal: 2,5 metri cu 5 metri si aceasta imagine arata cata mobila si cat spatiu domestic ar putea sa incape in acest loc"

Intrarea este libera, iar pe langa expozitie, oamenii sunt asteptati si la evenimente conexe, precum Noaptea agentiilor de publicitate sau Noaptea studiourilor de arhitectura.

Industria care renaste de la zero. Cine sunt tinerii care au pornit branduri de succes

Industria care renaste de la zero. Cine sunt tinerii care au pornit branduri de succes "Made in Romania"

Ionut Misa

Ionuţ Mişa, după o întâlnire cu Dragnea: Nu văd nicio problemă. Consider că mi-am făcut datoria

ONU: România, între primele zece ţări din Europa de Est a căror populaţie va scădea cel mai mult până în 2050

Casa verde plus 2018. Îți izolezi termic locuința? Vei putea cere statului până la 40.000 de lei

Elevii si prescolarii nu vor face cursuri miercuri, de Ziua Unirii Principatelor

Atlantic Challenge. Patru români trăiesc de 38 de zile cu hrană la plic și apă din ocean

Autoritățile n-au suficenți porci de Mangalița si Bazna pentru a acoperi cererea fermierilor

mașină pe partie

Mașină filmată coborând pe pârtia de schi de la Băișoara. ”A spus că a alunecat”. VIDEO

Soluția Ministerului Agriculturii pentru fermierii din Romania: cooperativele agricole

Dulce și fără să îngrașe? Se poate!

Apel umanitar al Asociației Colectiv: ”În urma incendiului, acești oameni au rămas fără haine, mobilă”

O asistentă medicală care a contribuit la salvarea a mii de vieți are nevoie de ajutor

Soţul Simonei Tache a murit la 43 de ani: ”Ultimul lui an a însemnat o uriaşă suferinţă”