Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

"Pleaca, diavole, fugi". Reactia Bisericii Ortodoxe, dupa ce un preot din Bacau a "exorcizat" o femeie de 56 de ani

Embed:

Biserica revine in atentie printr-un nou episod delicat, aparut de aceasta data in lacasul de cult al unitatii de jandarmi din Bacau.

Acolo, de Sfintii Mucenici, o femeie a fost supusa unui ritual de exorcizare, desi teoretic ortodocsii nu accepta aceste practici. Preotul implicat confirma insa ca o credincioasa a sustinut ca este demonizata si i-a cerut ajutorul. Superiorii acestuia i-au recomandat prudenta in viitor.

exorcizarea din Bacau

Aceasta femeie are 56 de ani si este dintr-o comuna din Vaslui. Este vaduva si are 9 copii. In timpul slujbei de Sfintii Mucenici s-a aruncat disperata la picioarele preotilor si le-ar fi cerut ajutorul.

Preot: "Te strange de gat? Cine te strange de gat?"
Femeie: "Nu stiu."
Preot: "La spital ai fost?" 
Femeie: "Da."
Preot: "Cat timp ai fost la spital?. Trupeste, te doare ceva? Nu te doare nimic. Simti nevoia sa faci cruce. Spuneai ca vrei sa faci cruce si nu poti?
Femeie: "Da."

Acum, preotii Unitatii de Jandarmi din Bacau sustin ca au incercat sa stea de vorba cu ea, dar si ca in timpul slujbei a devenit si mai tulburata.

Preot, in timpul slujbei: "Pleaca, diavole, fugi!"

Iulian Ichim, preot: "Una dintre femei s-a aruncat jos, la picioare, spunand ca e demonizata, avea o neputinta, o durere. Am inteles ca femeia a fost pe la spital, a mai avut probleme in familie, am inteles ca nu sunt probleme medicale. Medicii au trimis-o la biserici. Avea nevoie de ajutor, iar noi ca preoti trebuie sa ajutam, sunt si cartile de cult pentru persoanele care au o neputinta, o frica, un necaz, o sensibilitate."

exorcizarea din Bacau

In astfel de situatii, Biserica Ortodoxa le recomanda slujitorilor ei sa fie extrem de prudenti.

Vasile Banescu, purtator de cuvant Patriarhia Romana: "In Biserica Ortodoxa Romana nu exista, asa cum exista in Biserica Romano-Catolica, institutia exorcistului, e un lucru important, ceea ce exista in biserica romana sunt rugaciunile. Folosite de un preot care are certitudinea ca are in fata sa un caz limpede de posedare demonica. Granita dintre tulburarea psihica si cazul real de demonizare e o granita foarte subtire."

Pe de alta parte, aceasta femeie ar fi marturisit ca a fost si in alte lacasuri de cult, insa starea ei nu s-ar fi imbunatatit.

Locotenent colonel Sebastian Cretu, ofiter relatii publice Jandarmeria Bacau: "Biserica e deschisa atat pentru personalul institutiei, cat si pentru orice persoana care doreste sa participe la serviciul religios organizata in aceasta."

Dupa ce i s-au citit rugaciunile specifice, crestina a plecat pe picioarele ei. Cazul nu este anchetat de biserica.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 11 Martie 2016
  • exorcizarea din Bacau
  • exorcizarea din Bacau
  • exorcizarea din Bacau
Citeste mai multe despre: biserica, exorcizare, preot,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed