Rezultate simulare BAC. Liceul unde un singur elev a luat nota de trecere la matematica

Ultimul update: Joi 14 Februarie 2013 07:07
Data publicarii: Luni 11 Februarie 2013 19:16
Categorie: Social

Daca nu se pun cu burta pe carte, elevii claselor a 12-a din capitala vor rata examenul de bacalaureat. Stau marturie rezultatele simularilor organizate recent, la care tinerii au obtinut note foarte mici.

Probleme serioase au viitorii absolventi ai liceelor tehnologice, dar nici cei de la colegiile de prestigiu n-au motive de mandrie.

Cum era de asteptat, cele mai mici note au fost la proba de matematica. De exemplu, la liceul tehnologic de mecanica fina din cei 68 de candidati, 36 au luat nota 1, asta inseamna ca nu au scris nimic pe foaia de examen''

De fapt, aici, un singur elev a otinut nota de trecere.

La liceul Jean Monnet tinerii par foarte relaxati. O treime dintre ei au picat simularea, dar promit ca se vor pune serios pe invatat.

Nici la colegiul national Mihai Viteazul notele nu sunt mai bune la proba de matematica. Un singur elev a luat 10, dar multi n-au reusit sa ia nici macar 5.

''Speram ca rezultatele slabe sa fie un semnal de alarma pentru elevi, simularea a fost un test foarte biun care le-a arata cat sunt de pregatiti...la romana au fost mote mai bune, dar matematicafoarte slabe...'', spune Sever Popa, directorul Colegiului National Mihai Viteazul.

In aceste conditii, jumatate dintre liceenii din Bucuresti ar fi picat bacalaureatul, daca ar fi sustinut acum examenul si nu o simulare.

Rezultatele nu sunt cu mult diferite fata de anii trecuti. In 2012 doar 38, 97 dintre tinerii care au terminat liceul au trecut examenul maturitatii in capitala, in timp ce in 2011 procentul a fost de 43,79 la suta.

Simulare Bacalaureat 2013. Subiectele la matematica, profilul mate-info

Simulare Bacalaureat 2013. Subiectele la matematica, profilul mate-info

asistati social

Programul "Prima chirie", lansat de Guvern în urmă cu mai bine de două luni, la un pas de eşec

Adevăratul motiv pentru care a fost anulată licitația pentru autobuze noi în București

România, afectată grav de secetă. Cultivatorii din sudul țării sunt disperați

Coadă buletine

Cozi interminabile și la schimbatul buletinelor

Zeci de muncitori protestează în Târgoviște. Nemulțumirile lucrătorilor

Vânzătorii de pepeni ignoră complet legea privind etichetarea