RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Supa de curcan la tuci cu taitei de casa. Ce se spune "din batrani" despre pasari de Revelion

×
Codul embed a fost copiat

Chef FOA nu a stat doar sa priveasca. Si-a ascutit cutitele, a dezosat cu precizie de chirurg un curcan si, cu mamaia Iana pe post de sous-chef, a gatit doua retete cu gust divin.

Supa de curcan la tuci cu taitei de casa si branza uscata de oaie presarata generos peste vasul aburind. Iar la felul doi, curcan impanat cu osanza, verdeturi si, pe alocuri, carnati afumati la lemn de cires.

"- Mamaie , sunt foarte multe superstitii si traditii legate de porc de pasare in jurul sarbatorilor de Craciun si de Revelion, exista vreo superstitie?
- Se spune ca in seara de Revelion pentru Revelion sa nu gatim pasare
- De ce?
- Se zice ca tot anul spranjim asa ca pasarea
- Deci de Revelion nu mancam pasare dar cine nascut traditia asta?
- E din batrani"

Cum nu e de glumit cu vorbele din batrani, chef FOA s-a apucat sa dezoseze curcanul. Oasele i le-a pasat mintenas mamaiei Iana, care a incins tuciul afara, pe pirostrii, pentru o supa traditionala de Isverna.

Cu sufletul cald si simturile gadilate placut de aroma imbatabila a supei la tuci, inspiratia curge ca un parau cu apa limpede.

Citește și
cozonac
RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Secretul banal, dar esential pentru un cozonac perfect
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Felul doi e.. ceva greu de descris in vorbe. Un melanj "halucinante", cum ar zice colega de filmare a lui chef Foa, chef Patrizia. Condimente exotice, ingrediente traditionale si tehnica...frantuzeasca.

Odata impanat si umplut, curcanul a fost legat fedeles cu sfoara de canepa. Timpul de coacere in cuptorul cu lemne este de aproape trei ore. In cel clasic, dureaza tot atat, iar temperatura la care se intampla minunea este de 160 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Painea la cuptor cu jumari, carnati si ierburi
RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Painea la cuptor cu jumari, carnati si ierburi

Pentru ca nu putea pleca din Isverna fara sa invete cum fac localnicii painea la cuptor, Chef FOA a apelat inca o data la mamaia Iana.

RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Secretul banal, dar esential pentru un cozonac perfect
RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Secretul banal, dar esential pentru un cozonac perfect

Cea mai interesanta experienta din calatoria culinara de Craciun a lui Chef FOA este, de departe, cea a prepararii desertului traditional, din zona Mehedinti.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.