Sute de restaurante din Bucuresti ofera clientilor mai mult decat mancare. "Ingredientele" care le umfla nota de plata

×
Codul embed a fost copiat

Avem peste 3.000 de restaurante doar in Bucuresti si cateva sute dintre ele incearca sa le ofere clientilor nu doar hrana, ci si divertisment.

Sunt atat localuri de categorie medie, cat si de inalta gastronomie, care au ales bucatari antrenati special sa faca si spectacol in fata clientilor, dar si specialisti in istoria tarii ale carei bucate le servesc la mese. De la jonglerii cu ingredientele, pana la show-uri cu flacari si decoruri teatrale, toate incarca nota de plata cu zeci de procente.

Un restaurant japonez isi aduce materia prima din toata lumea. Bogdan Bazaoache, managerul restaurantului: "Pestele din Norvegia, Franta, fructele de mare din Bangladesh, Bahamas, Vietnam, Norvegia, Thailanda".

In personajul principal vine din Filipine. Romeo a arata cum se face "vulcanul de ceapa".

George Butunoiu, evaluator de restaurante: "In Bucuresti sunt vreo 3.000 de restaurante, iar numarul e relativ constant. O investitie tipica este intre 50.000 si 100.000 de euro".

Citește și
Nunta la Pizza Hut
S-au casatorit dupa 14 ani, la Pizza Hut. Povestea cuplului care si-a organizat nunta la un fast-food
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Mult peste medie s-a investit intr-un local cu specific vechi turcesc. Mai precis, otoman. Aici, clientii vad cum Mehmet toaca la satar carnea pentru kebap. Cum se coc lipiile, cum se frig tepusele pe care s-au modelat carnea de vita si oaie.

Pentru ca decorul inseamna 50% din scenariu, toate obiectele din acest restaurant au fost cumparate din anticariate din Istanbul, astfel incat sa recreeze atmosfera unui salon imperial din vremea lui Baiazid, Selim si Murat. De la cufarul care joaca rol de masa si pana la taburet, multe sunt copii ale mobilierului de la Palatul Topkapi.

Mai mult, mesenii sunt sedusi cu povesti de un roman care a fost ghid in Turcia si a invatat istorie culinara.

Ionut Niculae, managerul restaurantului: "Ne-am uitat mult in istorie ca sa putem reproduce retetele acelor vremuri".

Tendinta de a impacheta mancarea fina intr-un spectacol a aparut si in provincie. O inghetata coapta in cuptor, cu vanilie, coniac, ghimbir si scortisoara este ceea ce ii atrage magnetizant pe pofticiosi intr-un local cu specific mediteranean din Sibiu.

Nicolae Muntean, bucatar: "Avem si un spectacol pe care il oferim gratis. Oamenii vin cu drag si li se face pofta doar cand intra in restaurant''.

In toate cazurile, ceea ce primiti pe langa savoarea preparatelor din meniu se regaseste si in nota de plata. Invitatii platesc cu cel putin 30 la suta mai mult, fapt motivat de proprietarii restaurantelor prin costurile suplimentare cu personalul si durata mai lunga a meselor-spectacol.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Sushi la nivel inalt. Obama putea declansa un incident diplomatic pentru ca nu a mancat tot la cina cu premierul Japoniei
Sushi la nivel inalt. Obama putea declansa un incident diplomatic pentru ca nu a mancat tot la cina cu premierul Japoniei

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, l-a dus pe presedintele Americii, Barack Obama, la cel mai renumit restaurant de sushi din lume, Sukiyabashi Jiro, pentru o cina privata, miercuri seara.

S-au casatorit dupa 14 ani, la Pizza Hut. Povestea cuplului care si-a organizat nunta la un fast-food
S-au casatorit dupa 14 ani, la Pizza Hut. Povestea cuplului care si-a organizat nunta la un fast-food

Un cuplu britanic a ales sa isi organizeze receptia de nunta la restaurantul Pizza Hut in care au mers la prima intalnire.

Primele sanctiuni in cazul incendiului in care au murit trei dansatoare. Anchetatorii vor reconstitui scena in laborator
Primele sanctiuni in cazul incendiului in care au murit trei dansatoare. Anchetatorii vor reconstitui scena in laborator

  Ancheta in cazul incendiului de la restaurantul din Constanta bate pasul pe loc. Pentru ca probele sunt insuficiente pentru a stabili cauza, expertii de la Institutul de Protectie Antiexploziva din Petrosani vor reface scena incendiului in laborator.

Recomandări
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”
Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a spus liderilor din Alianța Nord-Atlantică (NATO) de ce ar avea nevoie țara sa pentru a putea face față atacurilor aeriene lansate fără oprire de armata Kremlinului.